FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Puștiul Mihai Gîdea, interviu emoționant după primul gol la CFR Cluj: „S-a întâmplat să mai și plâng când eram scos devreme”

Mihai Gîdea, felicitat de Edward Iordănescu după primul gol în tricoul CFR-ului. FOTO: Raed Krishan +49   FOTO
Mihai Gîdea, felicitat de Edward Iordănescu după primul gol în tricoul CFR-ului. FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 27 mai 2021 08:56 / Actualizat joi, 27 mai 2021 09:18

Puștiul Mihai Gîdea de la CFR Cluj a povestit cum a trăit primul său gol în Liga 1 și câștigarea campionatului, marți seară, în partida-epilog a sezonului, cu FCSB (2-0), când a și bifat 65 de minute, cele mai multe de la debutul pentru ardeleni. 

La 21 de ani, Mihai Gîdea și-a trecut deja primul său titlu de campion al României, alături de CFR. A debutat pe 22 decembrie, la remiza albă, din deplasare, cu Craiova, în ultima etapă a turului sezonului regulat, când a jucat doar 8 minute. 

Și a încheiat sezonul cu primul său gol în Liga 1, când a deschis scorul, în partida cu FCSB. Ieri, imediat după sărbătoarea cuceririi titlului, a fost surprins de apelul Gazetei înainte de plecarea spre casă, la Turnu Severin, pentru o scurtă vacanță.

Mihai Gîdea: „Am pus și eu o picătură la acest titlu”

- Salut, Mihai! Cum te simți după petrecerea de marți seară? 
- Sunt bine, totul e perfect. Ne-am distrat după un an de muncă, după acest titlu, primul pentru mine. Doar că eu n-am băut deloc, nici măcar șampanie. E timp și de asta. Dar știam că am de condus până acasă. Mi-am făcut bagajele și o iau din loc. Mă așteaptă un drum de vreo 5 ore.

Ziua premierelor: primul gol, primul titlu, prima vizită a părinților la Cluj.

- La ce te-ai gândit prima oară imediat după golul cu FCSB? 
- Eram fericit, simțeam că am pus și eu ceva, o picătură, la acest titlu. Primul lucru a fost să mă duc spre locul unde era familia mea, să sărbătorim. Era prima dată când au reușit și ai mei să vină la Cluj, să mă vadă. Tata e șofer pe camion, mama lucrează la o firmă de cabluri, abia au putut să ajungă. Au fost și bunicul din partea mamei, și un văr de-al meu. 

Ne-am bucurat și pe gazon un pic, după meci, dar a trebuit ca ei să plece repede, fiindcă a doua zi dimineață părinții începeau munca. Apoi m-am dus la Mister, să-i mulțumesc. M-a ajutat enorm, mi-a dat încredere.

- Păi, erai primul schimbat mai mereu. 
- Da, dar am înțeles asta. Domnul Iordănescu vorbea mereu cu mine, îmi explica. Sincer, pe merit, n-aș fi ajuns eu să joc așa de repede la o echipă gen CFR! M-a ajutat mult această regulă U 21. Chiar dacă au fost și momente mai grele, uneori.

- Adică? 
- S-a mai întâmplat să mai și plâng, când eram schimbat. Dar când eram singur și n-am spus nimănui. M-am ambiționat și mai mult, m-au întărit episoadele astea. Dar, sincer, n-aș vrea să le mai trăiesc. Nu e deloc plăcut, credeți-mă!

Mihai Gîdea: „Am început în curtea școlii” 

- Cum ai început fotbalul? 
- Pe la 8 ani, acasă, la Turnu Severin. Băteam zilnic mingea în curtea școlii și m-a văzut domnul Marian Brihac, care era antrenor la CSS Drobeta. M-a chemat la club și așa am început. Se săturaseră ai mei de atâta fotbal în casă și de spart lucruri, deci m-au încurajat. Așa că pot să zic că vin din curtea școlii.

- Și cum de a ajuns un oltean din Turnu Severin la CFR? 
- În iarna lui 2019 m-au văzut cei de la CFR, de la echipa a doua, la un meci amical. Eu tocmai ce terminasem la Centrul de Excelență de la Timișoara, unde fusesem selectat în urmă cu an și jumătate. Tata îmi zisese că dacă vreau ceva de la fotbal ori iau trenul și mă duc la Timișoara, ori renunț. Antrenorul Dan Dobay și seful Centrului de la CFR, domnul Orlando Borz, m-au chemat la o probă și, după o săptămână, m-au transferat. 

- Iar la prima echipă? 
- Înainte cam cu o săptămână de a pleca, domnul Dan Petrescu m-a remarcat după un joc-școală între echipa a doua și cea mare. Mi-a zis să vin să mă antrenez cu seniorii. M-a și luat pe bancă la partida de Cupă cu Poli Iași, dar am pierdut și dânsul a plecat imediat. Așa că domnul Iordănescu m-a găsit aici și mi-a dat șansa să joc. Am avut și noroc să intru într-un grup senzațional, care m-a primit foarte bine.

- Și cum e să fii campion la 21 de ani?
 - E minunat, e fantastic, nici n-am cuvinte! O să-mi pun tricoul în ramă și o să-l port mereu cu mine, să-mi aducă aminte de acest moment. Și sper ca de acum să joc cât mai mult, să devin un fotbalist și mai bun. Nu vreau să mă mulțumesc cu puțin. Și sunt dispus să dau totul ca să îmi împlinesc visurile. Dar acum abia aștept să ajung acasă, să sărbătoresc cu ai mei, cu rudele, cu prietenii.

Mihai Gîdea: „Deac și Hoban mă motivează fantastic”

"N-o să uit niciodată acest prim gol în Liga 1. Am observat că Șerban și-a prelungit mingea, am ajuns primul și am vrut să centrez. Dar am văzut colțul liber și am tras cu stângul. Mister m-a încurajat mereu să iau acțiuni pe cont propriu, să am personalitate și asta am făcut.

În șase luni la echipa mare am ajuns de la 64 de kilograme la 70. Am pus masă musculară și mai am încă de muncă. Cel mai bun prieten îmi este Adi Păun, dar în fiecare zi, înainte de antrenament, îi am ca modele la sala de forță pe Deac și pe Hoban, care mă motivează fantastic

Lovesc mingea cu ambele picioare. Dreptul nu e chiar la fel ca stângul, dar nu mi-e frică să-l folosesc. Principala mea calitate e ambiția și normal că idolul meu e Cristiano Ronaldo.

Nu am prietenă, dar e timp și de asta. Deocamdată vreau să mă dedic total fotbalului. Pentru că vreau să ajung departe. Visez la echipa națională. Ar fi chiar ceva senzațional ca într-o zi să ajung să joc pentru România - Mihai Gîdea, atacant CFR Cluj

FOTO Imagini spectaculoase din meciul CFR Cluj - FCSB 2-0

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
+45 FOTO

VIDEO Marius Bilașco, declarații după ce ardelenii au câștigat titlul: „Au fost 4 ani extrem de frumoși”

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

ANALIZĂ Ce stă în spatele hegemoniei CFR Cluj? Comparație cu rivala la titlu: stabilitate versus haos total!

Edi Iordănescu, destinație neașteptată după „divorțul” de CFR Cluj » Dorit într-un campionat incendiar al Europei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
adrianyo
adrianyo  •  27 Mai 2021, 14:52

Caracter de fotbalist profesionist

cj666
cj666  •  27 Mai 2021, 14:04

Baiatu asta chiar e un talent. Un baiat de viitor, spre deosebire de multe *** umflate cu pompa de presa pseudo-sportiva din stim noi ce echipa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează