FOTBAL  »  Superliga  »  COMPARAȚIE

ANALIZĂ Ce stă în spatele hegemoniei CFR Cluj? Comparație uluitoare cu rivala FCSB

CFR Cluj a câștigat ultimul meci direct cu FCSB, 2-0 +49   FOTO
CFR Cluj a câștigat ultimul meci direct cu FCSB, 2-0

Articol de , , - Publicat joi, 27 mai 2021 07:11 / Actualizat joi, 27 mai 2021 14:20

Uluitoare concluzie a modului în care au arătat echipele de bază în fiecare sezon al ultimilor 4 ani pentru CFR Cluj și FCSB: gruparea din Gruia a conținut în primul 11 al acestui campionat mai mult de jumătate dintre titularii cu care a cucerit primul trofeu cu Varga patron, în 2017-2018, în vreme ce Becali a schimbat masiv de la an la an.

CFR, CFR, CFR și iarăși CFR! De 4 ori la rând, CFR campioană! Și tot de atâtea ori consecutiv, FCSB pierzătoare!

Totul a început în vara lui 2017, când clubul din Gruia a ieșit din insolvență, a fost preluat de Neluțu Varga și s-a pornit un nou proiect. În toată această perioadă, clujenii au instaurat o dominație cum n-a mai existat din anii '90, când Steaua avea o trupă formidabilă, în frunte cu Lăcătuș, Ilie Dumitrescu și Panduru, fără rival în Divizia A.

Modul în care arată transformările suferite, între 2017 și 2021, de cele două rivale în lupta pentru titlu, poate fi cel mai bun argument și răspuns în ceea ce privește întrebarea: de ce a câștigat mereu CFR și de ce a pierdut întotdeauna FCSB?

Doar Florin Tănase la FCSB

În vreme ce CFR a avut stabilitate la nivel de formulă de bază, FCSB a rulat un număr incredibil de jucători și schimbările, chiar la nivel de prim 11, au fost masive, de la un sezon la celălalt.

Așa s-a ajuns ca dintre titularii din acest sezon clujenii să păstreze mai mult de jumătate din formația cu care cucereau primul titlu din această serie de 4. Printre ei Manea, Vinicius, Camora, Hoban, Deac, cărora li se pot adăuga Arlauskis și Omrani, care au avut și ei un aport mare!

În schimb, FCSB a rulat și tot rulat, iar în acest moment mai păstrează un singur titular dintre cei pe care s-a bazat și în campionatul 2017-2018, Florin Tănase.

În rest, nu mai are nicio constantă de atunci, iar de la sezon la sezon s-a trasformat în medie cu cel puțin 50-60%!

5,7 milioane de euroa fost suma cheltuită de CFR începând din 2017 pentru achiziția de jucători

14,4 milioane de euroa plătit FCSB în aceeași perioadă pentru fotbaliștii pe care i-a cumpărat

Ce stă în spatele hegemoniei CFR Cluj? Comparație uluitoare cu rivala FCSB

4 antrenoria avut CFR în ultimii 4 ani: Dan Petrescu, Edi Iordănescu, Toni Conceicao și Minteuan

6 antrenoriau lucrat la FCSB din vara lui 2017: Dică, Teja, B. Andone, Andronache, Vintilă și Petrea

6-1e raportul dintre CFR și FCSB în privința trofeelor câștigate în ultimii 4 ani, iar clujenii vor avea prilejul pe 10 iulie să-și mai treacă în palmares încă unul, vor disputa Supercupa cu CSU Craiova

7-1e raportul dintre Adrian Păun și Florin Tănase, ambii în vârstă de 26 de ani, în privința trofeelor câștigate în carieră

Citește mai multe știri din Liga 1:

Edi Iordănescu, destinație neașteptată după „divorțul” de CFR Cluj » Dorit într-un campionat incendiar al Europei

Transfer spectaculos pregătit de FC U Craiova: un fost jucător de la FCSB cu meciuri în Serie A + doi străini din Liga 1 sunt pe listă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
dodo001
dodo001  •  28 Mai 2021, 05:24
Postat de misterverde pe 27 Mai 2021, 20:34

Hahahahaahahah .. voi. Juca liga satelor în viitor .. în afara de steaua .. toți vati făcut de ras prin Europa.. rusinicilor ... ați furat campionate românești.. pentru ca suntem o tara corupta .. plina de mafie și cocalari ... Dar în Europa nu merge .. de asta va bat toți bucătării și ospătari de pe la echipe mari doar în creierul lui Dan Petrescuaka teapa de antrenor . A câștigat niște titluri cu arbitrii și se crede mister .. dat afara de chinezi dat afara de arabi ... se vede ce stofa de mare antrenor :)))

De aceea a fost eliminat de atâtea ori ca a avut înțelegeri cu arbitrii!? Din nou vorbe fără rost când ar trebui sa tăceți. Nu învățați nimic nici de data aceasta!

misterverde
misterverde  •  27 Mai 2021, 20:34
Postat de danut1971 pe 27 Mai 2021, 17:26

va urma al saptelea an consecutiv fara ca fcsb sa castige campionatul

Hahahahaahahah .. voi. Juca liga satelor în viitor .. în afara de steaua .. toți vati făcut de ras prin Europa.. rusinicilor ... ați furat campionate românești.. pentru ca suntem o tara corupta .. plina de mafie și cocalari ... Dar în Europa nu merge .. de asta va bat toți bucătării și ospătari de pe la echipe mari doar în creierul lui Dan Petrescuaka teapa de antrenor . A câștigat niște titluri cu arbitrii și se crede mister .. dat afara de chinezi dat afara de arabi ... se vede ce stofa de mare antrenor :)))

misterverde
misterverde  •  27 Mai 2021, 20:30

Arbitrii stau în spatele cfr ului .. Altfel cum de I bate dudelange :))) Din păcate România are un fotbal egal cu ce se strânge după ureche când nu te speli .. Campioana ultimilor ani este o rușine.. câștigi campionatul cu Istvan, cfr ca sa facă un meci bun trebuie ca alte echipe sa ridice coada ... Îmi este mila de suporterii cfr-ului ... ce fotbal vad ei .. coate'n gură și penalty uri ... dar în Europa nu mai este Istvan... pe care *** ... O *** de om .. șarpe.. Bucurați-vă de intertoto ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close