FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj nu se joacă! Șanse mari ca Șumudică să primească alte trei achiziții

Marius Șumudică / FOTO: Raed Krishan (GSP) +11   FOTO
Marius Șumudică / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , - Publicat vineri, 09 iulie 2021 09:42 / Actualizat vineri, 09 iulie 2021 09:53

Marius Șumudică spusese recent că mai așteaptă doi jucători noi, dar sunt șanse mari ca el să primească mai multe întăriri. CFR Cluj negociază cu un atacant polonez de la Frosinone, cu Mihai Bordeianu și l-a adus deja pe un închizător de la Guingamp, din liga a doua franceză. 

CFR a pornit bine în preliminariile Champions League, cu victoria bifată marți cu Banja Luka, 3-1, dar mai caută să-și completeze lotul pentru restul sezonului. Care sunt țintele vișiniilor?

CFR Cluj, transfer în miez de noapte » Campioana plătește 250.000 de euro pentru un fundaș din Liga 1
CFR CLUJ
CFR Cluj, transfer în miez de noapte » Campioana plătește 250.000 de euro pentru un fundaș din Liga 1

CFR Cluj vrea atacant din Serie B și mijlocaș din Ligue 2 

Clujenii vor neapărat să mai aducă un atacant și negociază cu Piotr Parzyszek, un polonez în vârstă de 27 de ani, înalt de 1,90. Parzyszek a evoluat la Frosinone în sezonul trecut, în Serie B. A înregistrat 28 de meciuri, 14 ca titular, și a marcat 5 goluri. 

A fost prima lui stagiune în Italia, după ce Frosinone l-a cumpărat de la Piast Gliwice cu 500.000 de euro. Ex-internațional de tineret polonez, el constituie deocamdată doar una dintre soluțiile pe care le ia în calcul CFR, achiziționarea sa nu e una sigură și iminentă. 

800.000 de euroeste cota lui Piotr Parzyszek, conform transfermarkt.de

Vișiniii l-au adus deocamdată pe Guessouma Fofana, 28 de ani, un mijlocaș defensiv malian care a jucat pentru Guingamp în stagiunea precedentă. Africanul se află deja în Cluj. El a apărut în 24 de partide în sezonul trecut în formația la care a evoluat în anii '90 Gheorghe Mihali, câștigător al Cupei Franței cu Guingamp. 

Cu Banja Luka a fost închizător Jonathan Rodriguez, dar Șumudică și-a dorit să aibă la dispoziție și un alt tip de mijlocaș defensiv, mai puternic și mai bun pentru apărare, calități pe care Fofana le deține.

+7 FOTO

Sunt șanse să revină Mihai Bordeianu 

E posibil ca africanul să nu fie singurul închizător pe care-l mai aduce Clujul. Campioana mai speră să-l recupereze pe Mihai Bordeianu din Arabia Saudită.

 Bordeianu, 29 de ani, va merge la Al Qadisiyah, clubul de care aparține, pentru pornirea pregătirii, dar sunt șanse mari ca el să negocieze cu conducerea rezilierea contractului. Echipa a retrogradat în liga a doua saudită și nu ar fi convenabil nici pentru club, nici pentru jucător să continue colaborarea. 

Bordeianu a evoluat pentru CFR și în a doua parte a sezonului trecut, sub formă de împrumut de la Al Qadisiyah. Atunci a bifat 12 partide în campionat și a contribuit la păstrarea titlului. Dacă rupe contractul din Asia, Mihai se va întoarce la Cluj.

1,2 milioane de euroa încasat CFR când l-a vândut pe Bordeianu la Al Qadisiyah. Acum poate avea jucătorul înapoi gratuit, ca urmare a retrogradării formației saudite

VIDEO Lucian Goian, despre numirea lui Șumudică la CFR Cluj: „Nu cred că se va schimba”

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Șumudică l-a scos din „service” » Fotbalistul „dispărut” în ultimul an și renăscut sub comanda noului antrenor de la CFR Cluj

EXCLUSIV CFR Cluj, transfer în miez de noapte » Campioana plătește 250.000 de euro pentru un fundaș din Liga 1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
talpaiadului
talpaiadului  •  09 Iulie 2021, 21:10
Postat de cj1960i pe 09 Iulie 2021, 14:44

Rondon, luni pleaca, marti semneaza. Vinicius, omul pe care toti suporterii adversarelor, nu demult. il doreau in formol, acum mare idol. Al cui? C.F.R. cu 10 achizitii mediocre, comparat cu: Farul, C.S.U., F.C.U., Rapid, F.C.S.B., reesapatorii, de anu asta, pare ceva... cam exagerat.

Citeste inca o data comentariul meu. Eu am spus clar ca achizitiile CFR-ului sunt bune pentru campionatul Romaniei, pe care CFR oricum il castiga, nu am spus ca a facut vreo alta echipa din tara transferuri mai bune. Rondon luni e dat afara, marti semneaza, dovada ca era un jucator bun si vandabil. 30% din parcursul european al CFR-ului de anul trecut se datoreaza lui Vinicius, adversarii din Romania il doreau in formol tocmai pentru ca era bun, tinea apararea si dadea goluri din faze fixe atunci cand echipa mergea prost si era mai mare nevoie de el. De cate ori a salvat Vinicius CFR-ul anul trecut?

albusibiu
albusibiu  •  09 Iulie 2021, 16:52
Postat de piet pe 09 Iulie 2021, 11:23

Problema nu este că schimbă pe ici,pe colo, prin locurile esențiale ,problema este valoarea celor veniți care este sublimă,dar lipsește cu desăvârșire! Cum mai oameni buni să aduci jucători de liga a doua,rezerve ilustre ,atacanti care au marcat 40 de goluri in 10 ani și să ai pretentii sa accezi în grupe. Pentu ce plătește dl Varga armata aia de bagatori de seamă dacă nu sunt în stare să găsească jucători măcar decenței.?

Se cheama scouting si exista oameni platiti pentru asa ceva. Sigur ca strambam din nas cand vedem fotbalisti din liga a doua transferati la noi. Doar ca, ce sa vezi, multi dintre acestia sunt net peste ceea ce gasim in campionatul Romaniei. Si iti dau exemple: Camora, cand a fost adus, din liga a doua portugheza a venit. Sau sa vorbim de Debeljuh? Inainte de Hermannstadt a jucat in liga a patra italiana. Pana la urma asta e talentul scouter-ului, atunci cand e profesionist, sa gaseasca astfel de jucatori. Putini sunt cei care debuteaza si cresc doar la echipe de prima liga.

cj1960i
cj1960i  •  09 Iulie 2021, 14:44
Postat de talpaiadului pe 09 Iulie 2021, 11:43

Decat 10 transferuri mediocre, mai bine aduceau doi fotbalisti adevarati si-i tineau pe Vinicius si Rondon, care erau caliti in Europa. Singurele transferuri care merita in vara asta pentru CFR sunt cele ale lui Arlauskis si Bordeianu (daca se face pana la urma). In rest, noii veniti sunt buni pentru campionatul Romaniei in care CFR oricum nu are rival.

Rondon, luni pleaca, marti semneaza. Vinicius, omul pe care toti suporterii adversarelor, nu demult. il doreau in formol, acum mare idol. Al cui? C.F.R. cu 10 achizitii mediocre, comparat cu: Farul, C.S.U., F.C.U., Rapid, F.C.S.B., reesapatorii, de anu asta, pare ceva... cam exagerat.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează