FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR are din nou asul în mânecă pentru Europa: garantul care aduce milioane de euro

Cu Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj a avut două campanii europene de calificare reușite. Fără antrenorul în vârstă de 54 de ani, campioana României s-a făcut de râs.
Cu Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj a avut două campanii europene de calificare reușite. Fără antrenorul în vârstă de 54 de ani, campioana României s-a făcut de râs.

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2022 18:15 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 18:23

Cu Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj a avut două campanii europene de calificare reușite. Fără antrenorul în vârstă de 54 de ani, campioana României s-a făcut de râs în alte două rânduri.

Mai sunt 4 zile până când CFR își va afla adversara din turul I preliminar Champions League. Față de anul precedent, clujenii au - conform trecutului - un mare avantaj. Numele lui este Dan Petrescu.

De când clubul a fost preluat de Nelu Varga (2017), CFR Cluj a avut 4 campanii europene, toate au necesitat disputarea de tururi preliminare. 

CFR a mers de două ori în grupele Europa League când A1 era Petrescu, a fost eliminată rușinos de Dudelange în mandatul lui Toni Conceicao și a suferit un eșec usturător cu Steaua Roșie Belgrad, 1-6 la general, cu Marius Șumudică la cârmă, înainte ca echipa să retrogradeze în a 3-a competiție intercluburi din Europa ca valoare, Conference League.

După regula U21, potopul » Cine a dispărut din Liga 1 odată cu depășirea limitei de vârstă
REGRES
După regula U21, potopul » Cine a dispărut din Liga 1 odată cu depășirea limitei de vârstă

Dan Petrescu, garant pentru CFR Cluj în preliminariile europene

2019/20 » CFR a trecut în primul tur UCL de Astana și în turul 2 de Maccabi Tel-Aviv cu același scor, 3-2 la general. A reușit apoi o calificare senzațională în play-off-ul Ligii, după 5-4 la general cu Celtic în turul 3, însă a mers doar în grupele Europa League. În play-off-ul Ligii, CFR a capitulat împotriva celor de la Slavia Praga, 0-1 în România, 0-1 în Cehia.

2020/21 » În turul I preliminar din Liga Campionilor, CFR a trecut cu 2-0 de Floriana. În turul 2, clujenii au fost eliminați dramatic de Dinamo Zagreb, după 2-2 și lovituri de departajare. Retrogradat în Europa League, Dan Petrescu a tranșat duelurile cu Djurgardens (1-0, turul 3 preliminar) și KuPS (3-1, play-off) și a mers în grupele UEL.

CFR Cluj fără Dan Petrescu: 2-5 vs. Dudelange & 1-6 vs. Steaua Roșie!

Fără Dan Petrescu în preliminarii, CFR Cluj a suferit cumplit. A fost eliminată în 2018 de Malmo (1-2 la general în turul doi preliminar Champions League), apoi a suferit o umilință incredibilă în Europa League: 2-5 la general contra luxemburghezilor de la Dudelange! 

În prima manșă cu Malmo, antrenor era Edi Iordănescu. La retur și la „dubla” cu Dudelange, „principal” a fost Toni Conceicao. 

Iar în campania precedentă de calificare, a doua fără Dan Petrescu în Gruia, CFR Cluj a gâfâit din greu ca să ajungă abia în grupele Conference League, deși a început vara în preliminariile Champions League. 

Cu Șumudică A1, „feroviarii” au avut emoții cu Banja Luca (4-3 la general) și Lincoln (4-1), au fost eliminați în turul 3 UCL de Young Boys (2-4) și zdrobiți apoi de Steaua Roșie Belgrad în play-off-ul Europa League (1-6).

10 august 2006e data la care Dan Petrescu a debutat ca antrenor în cupele europene, SV Mattersburg - Wisla Cracovia 1-1 în preliminariile Cupei UEFA; Petrescu îi pregătea pe polonezi

Dan Petrescu în grupe: 1,5 / 3 reușite

De 3 ori a participat Dan Petrescu alături de CFR Cluj în grupele unei competiții europene, de două ori în Europa League, când echipa a fost calificată de el, și o dată în Conference League, anul trecut, când „Bursucul” i-a preluat pe ardeleni chiar înainte de startul grupei, după despărțirea clubului de Marius Șumudică. 

2019/20 » Grupe Europa League

  • CFR a terminat pe locul doi într-o grupă foarte puternică, cu Celtic, Lazio și Rennes.
  • Ardelenii au strâns 12 puncte, ceea ce înseamnă o medie de 2 puncte / meci.
  • Clujenii au mers atunci în primăvara europeană, părăsind competiția în „16”-imi în fața Sevillei, 1-1 în România, 0-0 în Spania. Andaluzii, care aveau să și câștige Europa League în acel an, s-au calificat datorită golului marcat în deplasare, regulă care azi nu mai există.

2020/21 » Grupe Europa League

  • Petrescu a condus echipa în 4 dintre cele 6 meciuri. Din grupă mai făceau parte AS Roma, Young Boys și CSKA Sofia.
  • Cu Petrescu, CFR a obținut 4 puncte ⇒ o medie de 1 punct / meci.
  • „SuperDan” a lăsat Clujul cu șanse matematice de calificare.
  • Cu Edi Iordănescu pe bancă, CFR avea nevoie de o victorie în ultima rundă cu Young Boys, însă a pierdut meciul din Elveția în prelungiri (1-2) și a ratat astfel primăvara europeană.

2021/22 » Grupe Conference League

  • În cea mai nouă și mai puțin galonată competiție intercluburi din Europa, CFR a terminat pe ultimul loc într-o grupă mediocră, clasându-se sub Alkmaar, Jablonec și Randers.
  • Dan Petrescu a pus toamna slabă a campioanei pe seama faptului că n-a pregătit el echipa în vară.

3 mandateare Dan Petrescu la CFR Cluj: iunie 2017 - iunie 2018; martie 2019 - noiembrie 2020; august 2021 - prezent

Încep emoțiile pentru CFR Cluj: prima tragere la sorți e pe 14 iunie

  • CFR Cluj va reprezenta România în noul sezon al Ligii Campionilor, urmând să intre în competiție în turul I preliminar.
  • Campioana va fi nevoită să treacă de 4 tururi, un total de OPT meciuri pentru a ajunge în grupele UCL.
  • Primele meciuri se vor disputa pe 5/6 și 12/13 iulie.
  • Pe 14 și 15 iunie vor avea loc primele trageri la sorți, când ardelenii își vor afla adversarii din turul I și II.
  • AICI, toate detaliile despre posibilii adversari ai campioanei.

3,63 milioane de eurova încasa CFR dacă-și va îndeplini obiectivul, calificarea în grupele Europa League. O victorie în grupe e răsplătită cu 630.000€, iar o remiză cu 210.000€. Acestor sume li se vor adăuga procentul din market pool și bonusurile pentru victoriile din preliminarii

Realist, da, putem încerca să ajungem în grupele Europa League, cu puțin noroc și inspirație, chiar și cu bugetul pe care îl vom avea. Și în Conference League sunt bani buni, dar Europa League ar fi țelul. Mai mult, ar fi un miracol
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Dan Petrescu, interviu pentru GSP: „La CFR nu este vacanță, aici venim să muncim”

Mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR a pierdut procesul la FIFA! Jucătorul campioanei a semnat cu rivala din play-off

Fundașul transferat de CFR Cluj din Liga 1, confundat cu un cântăreț celebru: „Nu, nu. Se pronunță în germană”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
007claudiu
007claudiu  •  11 Iunie 2022, 18:00
Postat de Dana.Matei pe 11 Iunie 2022, 06:29

Nu ziceati voi, mai gsp ieri-alalteieri ca Dan Petrescu nu s-a prezentat la echipa si negociaza sa plece de la CFR?

Zvonistica presei bucureștene, gata sa distrugă CFR-ul, dacă fotbalistic nu se poate, măcar noi să-i trombonim.

Sandman.78
Sandman.78  •  11 Iunie 2022, 08:54

Rezultate deosebite, ținând cont de,,valoarea" campionatului nostru. Din păcate s-au făcut unele achiziții în trecut care au secătuit bugetul. Sperăm să avem un parcurs cât mai lung anul ăsta să ne revenim dpdv financiar.

Delia29
Delia29  •  11 Iunie 2022, 08:28

Sunt unii pe aici care comenteaza aiurea pe pagina CFR-ului, probabil echipa lor inca nu e pozitionata pe site-ul de sport. Asteptati, probabil 7 ani voi nu ati existat in fotbal, vreti sa va bage lumea in seama? Comentati de Campioana Romaniei? Haideti sa va vedem ca ati dat kix cu Dinamo, acum aveti echipa, U Cluj, fomiști ce se imbuiba din bugetul statului roman. Sa va vedem in campionat.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează