FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ, CAMPIOANA ROMÂNIEI

CFR Cluj a dat lovitura! Câți bani încasează pentru titlu + pentru ce sumă luptă în Champions League

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2022 11:20 / Actualizat luni, 16 mai 2022 11:35

CFR Cluj a luat al 5-lea titlu de campioană, lucru care îi va garanta o nouă participare în preliminariile Ligii Campionilor, o competiție care propune bonusuri colosale de la nivelul play-off-ului. 

Pentru succesul din Liga 1, clubul lui Nelu Varga primește o sumă importantă din drepturile TV. Pe lângă cei 850.000 de euro primiți pentru câștigarea sezonului regulat, în conturile clujenilor vor mai intra 2.640.000 de euro pentru câștigarea campionatului.

Grupele Champions League: misiune infernală pentru CFR Cluj! Ce adversari va avea campioana + șanse mari în Conference League
CFR, CAMPIOANA ROMÂNIEI
Grupele Champions League: misiune infernală pentru CFR Cluj! Ce adversari va avea campioana + șanse mari în Conference League

CFR luptă pentru 15,6 milioane de euro

Clujenii vor intra din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, dar au avantajul ca în primele două „duble" să fie cap de serie.  Pentru prezența în grupe, UEFA acordă un bonus de 15,6 milioane de euro, la care se adaugă din market pool în jur de 4,5 milioane de euro. 

S-ar adăuga rețeta din bilete, care ar fi foarte mare datorită numelor grele ce ar veni la Cluj, dar și eventualele 2-3 puncte acumulate, care s-ar traduce prin alte aproape 3 milioane de euro. S-ar trece de 25 de milioane de euro. Chiar și dacă ar accesa grupele UCL, n-ar putea acoperi datoria înregistrată la 31 decembrie 2021. Iar o eventuală participare în Champions, în toamnă, ar obliga clubul automat la cheltuieli mult mai mari decât în anii precedenți.

Datorie uluitoare pentru echipa lui Nelu Varga: 26.2 milioane de euro!

Nivelul datoriei pe care CFR a atins-o la finalul anului trecut e șocant: 26,2 milioane de euro. Datoria s-a mărit, față de 31 decembrie 2020, cu aproapre 40%. Ce reprezintă această uriașă sumă cu care CFR e datoare în momentul de față? 

Sunt mai multe categorii, dar cea mai mare sumă de recuperat o are chiar patronul clubului. Nelu Varga a împrumutat clubul, iar acești bani sunt acum creanța pe care el o deține.  Această practică, de a trece ca împrumut sau ca datorie orice sumă de bani care, teoretic, e investită în societate din propriul buzunar, nu e o metodă care acționează doar în fotbal. 

SursaSumaProcentul din datoria totală
Nelu Varga17,265,5%
Angajați5,320,5%
Autorități fiscale2,59,5%
Alte datorii1,24,5%

*sumele sunt exprimate în milioane euro

VIDEO Mesajul lui Ștefan Gadola pentru FCSB: „Mi s-a părut o echipă deosebită!”

Citește și: 

Duckadam știe de ce a pierdut FCSB titlul și îl sfătuiește pe Becali: „Vor fi schimbări mari în lot”

Dan Petrescu, pornit pe FCSB: „Am fost tare supărat, nu mai vreau să se întâmple asta!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
bombon
bombon  •  16 Mai 2022, 13:41

Vad ca GSP-ul nu-si mai revine din soc. Socant cat va incasa CFR-ul! Socant ce datorii are! Mergeti si culcati-va!

dududuru
dududuru  •  16 Mai 2022, 12:31

rețeta din bilete

bulldo8
bulldo8  •  16 Mai 2022, 12:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close