FOTBAL  »  Superliga  »  CFR, CAMPIOANA ROMÂNIEI

Panduru îi face „radiografia” campioanei: „Trebuie să îi trimită o «cupiță» și lui Șumudică. Muncitorul CFR Cluj-Napoca”

foto: Raed Krishan - GSP +34   FOTO
foto: Raed Krishan - GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 mai 2022 23:42 / Actualizat luni, 16 mai 2022 00:26

Basarab Panduru (51 de ani), fost jucător și antrenor, a făcut o radiografie a sezonului celor de la CFR Cluj, care au câștigat în această seară al 5-lea titlu consecutiv în Liga 1.

Panduru a amintit de antrenorul CFR-ului din începutul de sezon, Marius Șumudică, sub comanda căruia „vișiniii” au câștigat 6/6 meciuri jucate. Panduru a caracterizat-o pe CFR drept o echipă „muncitoare”, mai puțin tehnică decât FCSB și CSU Craiova, formațiile care au completat podiumul.

CFR Cluj, definitiv în elita fotbalului românesc! 3 clasamente care îi pun pe ardeleni printre granzii Ligii 1
CFR, campioana României
CFR Cluj, definitiv în elita fotbalului românesc! 3 clasamente care îi pun pe ardeleni printre granzii Ligii 1

Basarab Panduru, după titlul cucerit de CFR Cluj

„Probabil că o cupiță trebuie să îi trimită și lui Șumudică, cele șase victorii la rând au contat din cale afară de mult pentru ce s-a întâmplat ulterior. A venit Petrescu, au avut rezultate foarte bune pe teren propriu. Au avut o perioadă de cumpănă după meciurile pierdut cu FCSB și cu Craiova.

Au avut o grămadă de puncte peste FCSB după 3 etape din play-off, credeai că sunt deja câștigători, dar uite că mai era puțin și se ajungea la ultimul meci, la care nu știi ce s-ar fi întâmplat.

A fost o echipă muncitoare, Muncitorul CFR Cluj-Napoca, nu tehnică, poate cel mai puțin tehnică și cu cel mai puțin fotbal dintre cele 3 de pe podium. La acest capitol FCSB ar fi pe primul loc, la bătaie cu Craiova. CFR mai la obiect, «1-0 și hai să ne schimbăm, să așteptăm următorul meci să-i batem pe următorii tot cu 1-0»”, a declarat Panduru la Orange Sport.

Basarab Panduru crede că e nevoie de schimbări la CFR Cluj

„Probabil că după al 5-lea an se va trage linie. Trebuie să facă unele schimbări, probabil sunt și ei conștienți. Sunt mulți jucători peste 30 de ani, medie de vârstă foarte ridicată. Dacă nu aveau jucător U21 era o medie de 30 de ani, care este foarte mare.

Au datorii multe, bani mulți și salarii mari, tot ce vor. Să ieși de 5 ori la rând campion în ziua de astăzi mi se pare un mare lucru. Îl felicit pe Petrescu, indiferent ce vorbim noi despre el, că ne place sau nu, a demonstrat că faci treabă cu disciplină chiar dacă nu ai jucători tehnici. Dar faci treabă și cu salarii foarte mari, frumoase, de zeci de mii de euro, care mi se par incredibile pentru România.

Cu toate astea, reușesc să câștige campionatul, să-i lase pe ceilalți tot timpul să se plângă, să găsească scuze, să dea vina pe toată lumea, numai să nu se uite la ei și să vadă cine a greșit și de ce de 7 ani FCSB nu câștigă niciun campionat”, a completat Panduru.

FCSB este singura echipă care atunci când a terminat sezonul regulat pe 1, nu a câștigat campionatul. Nu ai învățat absolut nimic de la ce s-a întâmplat. Bravo CFR și Dan Petrescu, meritați acest bravo, să câștigați 5 campionate este mult.

- Basarab Panduru

Cu Șumudică pe bancă, CFR Cluj a început sezonul perfect, cu 6 victorii în 6 meciuri. Dan Petrescu a preluat-o pe CFR imediat după derby-ul cu FCSB, disputat în etapa a 7-a.

Șumudică fusese demis, iar șefii din Gruia ajunseseră la un acord cu Petrescu, care însă n-a dorit să stea pe bancă la jocul cu roș-albaștrii, temându-se de un eventual eșec, care i-ar fi fost imputat lui.

Definitiv în istoria fotbalului intern » Petrescu, Arlauskis și Deac se apropie de recordul de titluri câștigate în Liga 1!

CFR Cluj, sărbătoare în stil mare alături de fani » Imaginile bucuriei din Gruia: fanii au rupt gardurile și au pătruns pe gazon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
dorelus
dorelus  •  16 Mai 2022, 08:58

Sosoanca fotbalului romanesc merită o cupita? Pe asta voi îl numiți antrenor, dădea telefoane pe la Digi după câte un egal cu Galatasaray sau Besiktas precum ar fi câștigat CL...

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  16 Mai 2022, 07:46

Panduru nu are calificarea necesară să facă radiografia campioanei. El să-și dea cu părerea despre echipa lui jiji. Acolo se văd doar perle și superlativ la radiografie....

vasileroaita
vasileroaita  •  16 Mai 2022, 06:13

Ce cupita merită Sumudica?! El cu Edi și ceilalți gigistii (Copilu, Ivașcu) au adus clubul în prag de faliment. Noroc că s-au prins clujenii ce misiune au de la Gigi și i-au dat afară!! Dacă nu erau ei, CFR juca cel puțin în grupele Europa League!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează