FOTBAL  »  Superliga  »  CFR

Se îngroașă gluma la CFR Cluj! Campioana a împrumutat o sumă uriașă pentru a-și continua activitatea

Clujenii au punctaj maxim în Liga 1, chiar dacă au mari probleme financiare / foto: Imago Images +11   FOTO
Clujenii au punctaj maxim în Liga 1, chiar dacă au mari probleme financiare / foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 07:13 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 08:27

CFR Cluj a împrumutat două milioane de euro ca să achite salariile pentru două luni și să-și continue activitatea. Suma va fi restituită din drepturile TV. Clubul le-a propus lui Arlauskis și lui Chipciu să plece, să renunțe la contracte.

Campioana României continuă să înregistreze rezultate excelente în Liga 1, în vreme ce își joacă economia ca la cazinou. Doar calificarea în grupele Champions League în vara anului următor ar repara contabilitatea dezastruoasă pe care o are Clujul acum.

Nu pot fi dați afară

 Clubul a împrumutat recent două milioane de euro ca să-și poată desfășura activitatea. A plătit salariile pentru două luni, iunie și iulie, și va avea de stins și datoriile către angajații la care a renunțat după eliminarea din disputa cu Steaua Roșie Belgrad. Doar Șumudică trebuie să primească 300.000 de euro. 

Asistenții lui au de recuperat 70.000 de euro. În total, 14 angajați au plecat. Datorii mari mai pot să apară în curând. CFR vrea să scape de Arlauskis și de Chipciu, numai că ambii mai au contracte valabile. Portarul ar trebui să primească 450.000 de euro în trei ani. Alex mai are contract cu clubul până în iunie 2022 și până atunci ar avea de încasat peste 800.000 de euro!

 Conducerea i-a transmis lui Chipciu să se gândească până marți dacă e de acord să plece fără pretenții. El are de recuperat și din lunile trecute 260.000 de euro, salarii și bonusuri neplătite la timp.

Singura salvare: Champions League 

A revenit Petrescu, el a pornit deja antrenamentele, și au fost achiziționați câțiva jucători: Bordeianu, Boateng, Culio, Florin Ștefan. Fondul de salarii a ajuns acum la 700.000 de euro lunar! E, de departe, cea mai mare notă de plată din tot campionatul! Suma ar mai scădea dacă ar pleca Arlauskis și Chipciu. 

Meleke a fost cedat la Voluntari și tot acolo ar putea ajunge și Latovlevici. Clubul încearcă să mai scape de Tahiri, de Fofana. Patronul Varga păstrează același plan pe care îl avea și în vara aceasta: să echilibreze balanța cu o participare în grupele Champions League. 

O asemenea performanță ar genera venituri de peste 20 de milioane de euro și ar acoperi datoriile imense pe care le-a acumulat CFR. Creditorul principal e chiar Varga, care a cheltuit mai mult de 20 de milioane de euro de când a devenit proprietar al echipei, în 2017. A avut nevoie de 6 milioane de euro doar ca să scoată societatea din insolvență. 

foto: Raed Krishan @ GSP
foto: Raed Krishan @ GSP
foto: Raed Krishan @ GSP
foto: Raed Krishan @ GSP
foto: Raed Krishan @ GSP
+7 FOTO

Șansele rămân mici 

Petrescu a vorbit și el, în conferința de presă în care a fost prezentat, despre participarea în Champions League în vara anului viitor. Obiectivul rămâne unul îndepărtat pentru CFR și, în general, pentru oricare echipă românească. Parcursul va fi la fel de complicat cum a fost în sezonul acesta, adică startul va fi din primul tur preliminar și va fi nevoie de depășirea a patru faze preliminare până la grupe. 

Young Boys i-a eliminat pe vișinii în vara aceasta, a fost 1-1 la Cluj și 3-1 în Elveția. Pe Young Boys, clujenii i-au întâlnit de patru ori în ultimele două sezoane și nu i-au învins niciodată. Petrescu, Iordănescu și Șumudică au înregistrat două egaluri și două înfrângeri. 

Rus e supărat pe Varga 

În apropierea CFR-ului s-a aflat, mai ales în ultimul an, și Ioan Rus, un fost ministru de Interne foarte influent în Cluj. Surse din club povestesc că lui Rus nu i-a convenit comportamentul pe care l-a avut Varga față de Șumudică, ar fi preferat o despărțire civilizată și silențioasă în locul scenelor cu antrenorul blocat la poarta stadionului

Varga l-a șicanat astfel pe Șumi, nu i-a permis să intre pe terenul de antrenament, ca să-l determine să semneze demisia. Șumudică a filmat când a ajuns la teren, ca să demonstreze că el respecta contractul, și nu a renunțat la clauza de reziliere și la salariile restante, 300.000 de euro în total.

Indezirabilii de la CFR Cluj se antrenează separat 

Petrescu a susținut în conferința de joi că nu a renunțat la niciun jucător, deși Meleke fusese trimis deja la Voluntari sub formă de împrumut. Arlauskis, Latovlevici, Chipciu, Tahiri, Fofana, Hoban au fost scoși de pe lista UEFA pentru Conference League. Portarul lituanian e accidentat și nu s-a antrenat. 

În afara lui Hoban, ceilalți s-au pregătit separat de echipă. Petrescu programase un antrenament opțional și miercuri, într-o zi pe care jucătorii o aveau liberă de la Șumudică. S-au prezentat numai șapte fotbaliști, ceilalți au ținut să respecte programul inițial, conform căruia erau liberi.

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

Vedeta CFR-ului, ofertată din Turcia! Jucătorul pentru care campioana ar putea primi 700.000 euro

VIDEO CFR Cluj are președinte interimar » A stat alături de Dan Petrescu la conferință: „Urmează un consiliu al acționarilor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (150)
10156661614577582
Mircea Rusu  •  06 Septembrie 2021, 15:42

Cartile de istorie sunt cele mai mincinoase carti din lume-sunt facute asa cum dicteaza partidele contemporane de la conducere. Pana la urma el poate evea dreptate. Cei mai multi maghiari erau la U mereu. Acum si U si Cfr sunt in Romania.....discutie fara mare sens

dodo001
dodo001  •  05 Septembrie 2021, 14:48
Postat de legio.sud pe 04 Septembrie 2021, 18:30

Pe un alt site de sport danut-penalty spune salariul lui Culio la 38 de ani - 20000 € /luna !!! Dacă este real este bătaie de joc la adresa tinerilor jucatori romani , mă refer in special la cei ai CFR-ului Petrila , costache , D. Ciobotariu și alții când un pensionar umfla atât , situația “ pute “ rău la ăștia !!!

Si acesti tineri jucatori au 20.000 pe luna. Foarte putini jucatori au sub aceasta suma, poate Otto Hindrich din poartă sau Gîdea. Daca la unele echipe sunt exceptii, 1-2 jucatori, la CFR toti castiga, de aceea sunt o echipa.

dodo001
dodo001  •  05 Septembrie 2021, 14:46
Postat de socratead pe 04 Septembrie 2021, 21:51

Apreciez ca lasati comentariile si sper sa functioneze ca un feedback pentru modul de foarte multe ori partinitor sau lipsit de coerenta in care scrieti stirile sportive la Gazeta. Referitor la acest articol care se vrea o analiza a situatie financiare curente, unde sunt cei 280,000Euro castigati in first qualifying round Champions League, apoi cei 380,000Euro castigati in second qualifying round Champions League, si apoi cei 2,940,000Euro castigati pentru accesul in Conference League. Este vorba de un total de 3 milioane si 500,000Euro care au venit doar din rezultate sportive in ultimele doua luni. Vreti sa destabilizati clubul CFR in opinia fanilor spotivi cand dati astfel de stiri sau aveti probleme simple cu aritmetica?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (150)
Comentează
Close