FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CELTIC 2-0

CFR CLUJ - CELTIC 2-0 // Două întrebări VITALE despre viitorul campioanei + dezbatere: cine e echipa deceniului, CFR sau FCSB?

Articol de - Publicat vineri, 13 decembrie 2019 08:58

CFR ÎN PRIMĂVARA EUROPA LEAGUE // CFR Cluj a învins-o și pe Celtic, 2-0, și a avansat în șaisprezecimile EL, unde luni îsi va afla adversara.  

Calificarea, una dintre performanțele remarcabile petrecute în fotbalul românesc în ultimii ani, provoacă si dezbateri despre viitorul clubului și soarta lui Dan Petrescu.

1. Garantează calificarea rămânerea lui Dan Petrescu? 

Ultimele luni au adus în ecuația de la CFR si posibilitatea unei plecări a lui Petrescu. Chiar și dupa meciul de aseară, „SuperDan” a recunoscut, mai mult sau mai puțin voalat, că nu duce lipsă de oferte si discuții din străinătate.  

Reputat în ceea ce priveste plecările sale bruște - cele mai relevante exemple fiind Urziceni, Târgu Mureș și CFR -, Petrescu n-ar produce un șoc atât de mare dacă ar alege varianta unei plecări în iarnă, mai ales daca ne raportăm la antecedentele sale. 

Cea mai apăsătoare întrebare pe care fanii clujenilor și-o pot pune în perioada urmatoare e dacă accederea în primăvara Europa League îl va opri pe nestatornicul Petrescu din calea unei noi plecări înainte de termen. Sau dacă „Bursucul” va concluziona sau nu că visul de a antrena în Anglia e mai aproape din Europa decât dintr-o nouă aventură îndepărtată.  

În luarea unei decizii poate conta si dispoziția lui de a mai rămâne în România. Deși primăvara Europa League e la două luni distanță, tehnicianul campioanei a oferit suficiente exemple că s-a săturat de experiența autohtonă: de la contestarea regulii U21, până la certurile cu arbitrii si suspendările adiacente, dar și micile tensiuni avute cu alți oficiali din Liga 1 și nemulțumirile privind programările.

2. Investiții consistente sau același echilibru financiar? 

Ardelenii dau un adevărat boom financiar după calificarea în șaisprezecimile Europa League, în conturile clubului urmând să intre peste 11 milioane de euro.  

Pentru cele patru tururi preliminare din Liga Campionilor, CFR Cluj a primit 6 milioane de euro. Acestora li s-au adăugat 2,9 milioane de euro pentru calificarea în grupele Europa League. Cele 4 victorii senzaționale echivalează cu 2.280.000 de euro, iar calificarea în primăvara europeană aduce în vistierie încă 500.000 de euro.  

E, practic, rețeta pentru stabilizarea financiară a echipei, una care nu in urmă cu mult timp dansa pe linia subțire a insolvenței. 

Abilitatea misterioșilor conducători din Gruia va trebui să iasă la suprafață și de acum încolo, în momentul în care vor trebui să aleagă între menținerea actualului lot, unul care a dat semne de oboseală pe mai multe fronturi, sau o infuzie inteligentă de capital pentru întărirea echipei. 

CFR are printre cele mai mari salarii din Liga 1, un antrenor plătit regește, dar șefii nu s-au înghesuit până acum sa arunce bani pe fereastra pentru transferuri spectaculoase. Se schimba ceva in iarnă? 

La orizont e o luptă la titlu ce se anunță mai echilibrată decât în ultimii doi ani, dar și mirajul unei aventuri cât mai lungi in Europa. 

3. CFR Cluj sau FCSB? Cine e echipa deceniului? 

Succesul de care se bucură acum CFR e apogeul echipei construite de Dan Petrescu în urmă cu doi ani și confirmarea dominației din campionat. Două titluri la rând, prima calificare în primăvara europeană după 6 ani si victoriile succesive cu Lazio, Rennes și Celtic demonstrează că CFR e una dintre cele mai de succes echipe din acest deceniu, din întreg fotbalul românesc.  

În plus, clujenii au devenit primii din România care acumulează 12 puncte în grupele unei competiții europene. Tot ei, cu 10 puncte, dețin recordul și în grupele Ligii. 

Doar FCSB, între 2012 și 2015, a mai avut o aură de invincibilitate atât de puternică precum cea pe care ardelenii o etalează acum. Ros-albaștrii cucereau la acel moment trei titluri consecutive si se luau la trântă cu granzi precum Ajax sau Chelsea, ambii răpuși pe Arena Națională.  

Deocamdată, CFR mai are de muncit până sa atingă „tripla” în Liga 1, însă poate plusa cu un parcurs cât mai lung în primăvara Europa League. Obiectivul setat de Dan Petrescu la tragerea la sorți de vara trecută, accederea în sferturi, e în picioare, însă adversarii vor fi infernali.

Burcă după victoria cu Celtic: „Sper să marchez goluri și mai importante”

Vezi și: 

CFR CLUJ - CELTIC 2-0 // S-au îmbogățit! Suma URIAȘĂ obținută de campioana României pentru parcursul european din acest sezon

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (109)
1189594351073689
Vladescu Mircea  •  19 Decembrie 2019, 17:39

CFR echipa deceniului care promoveaza doar jucatori straini ??????? Cati jucatori a dat nationalei in ultimii zeci de ani ????? Hai ca sunteti idioti !!!!

951835221881866
Ovidiu Corpodean  •  18 Decembrie 2019, 22:23
Postat de Traian Pavelescu pe 14 Decembrie 2019, 12:08

Echipa deceniului Nuclare cum sa fie o grupare haiducească precum chefereul kolosvar1907, care a șterpelit campionate, a *** banii prin Cipru, a *** statul și proprii angajați, a dispărut câțiva ani din circuit, pentru a i se șterge urmele și a revenit cu aceeași formula! In plus este clasata de presa din UK și Portugalia in topul clasamentului corupției din fotbalul european. Doar dacă ne asumam locul de țara la periferiaa UE, atunci putem avea o echipa sterpelitoare, insolventa, țepara ca cea mai buna a deceniului!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catathedon
catathedon  •  18 Decembrie 2019, 17:07

Baa, cum dracu are cfr mai multe procente in sondaju asta?!?! Ce maretii a facut cfr in ultimii 10 ani?!?

Vezi toate comentariile (109)
Comentează