FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Detaliul care poate deraia CFR Cluj » Dan Petrescu, forțat să gestioneze criza

CFR Cluj mai are doar 5 puncte peste FCSB, însă problemele economice constituie o amenințare mai mare
CFR Cluj mai are doar 5 puncte peste FCSB, însă problemele economice constituie o amenințare mai mare

Articol de - Publicat duminica, 27 martie 2022 20:18 / Actualizat duminica, 27 martie 2022 20:49

Campioana CFR Cluj mai are doar 5 puncte peste FCSB, însă problemele economice constituie o amenințare mai mare decât este aceea pe care o reprezintă clasamentul.

Rezultatele excelente ale Clujului nu au echilibrat contabilitatea clubului, dimpotrivă, ele au fost obținute cu cheltuieli pe care societatea abia le mai suportă. Vișiniii au salariile neplătite de trei luni, o situație în care s-au mai aflat în anii aceștia în care au câștigat patru campionate la rând. 

Acum sunt favoriți să-și păstreze trofeul pentru care vor lupta în următoarele opt etape. Ei mai au cinci puncte peste FCSB, după ce au remizat în etapa trecută cu Farul, 0-0, și și-au consumat astfel două puncte din avantajul pe care-l dețineau.

„Poți vedea de unde provine talentul lui Ianis” » Ce notă a primit Gică Hagi din partea scoțienilor, după meciul împotriva legendelor lui Rangers
RANGERS
„Poți vedea de unde provine talentul lui Ianis” » Ce notă a primit Gică Hagi din partea scoțienilor, după meciul împotriva legendelor lui Rangers

Dan Petrescu, „psiholog” la CFR Cluj

E nevoie ca Petrescu să-și convingă fotbaliștii să rămână dedicați în finalul stagiunii, să nu se lase afectați de problemele economice ale clubului.

CFR a achitat recent niște datorii către jucători, sume care li se cuveneau încă din vara anului trecut. Era obligatoriu să plătească pentru a putea obține licența pentru sezonul următor. Ca să reușească să stingă datoriile acelea, patronul Varga a luat un credit.

Dacă vrea să-și continue activitatea la fel ca până acum, echipa trebuie să câștige din nou titlul și să prindă iar calificarea în grupele unei competiții europene. Campioana cheltuie cel mai mult dintre toate cluburile din prima ligă, cu un buget de salarii mai mare de 500.000 de euro lunar.

CFR Cluj, avertizată: „Nici Europa League nu e de ajuns!”

Daniel Stanciu, un fost oficial din Gruia, crede că bugetul imens pe care-l are Clujul face să nu mai fie suficientă participarea în Conference League: 

Clubul e obligat să-și propună participarea în grupele Champions League, doar așa ar acoperi datoriile pe care le-a făcut până acum. Nu cum a fost în sezonul ăsta, în care a jucat în Conference cu niște cehi despre care Petrescu ne spunea că erau senzaționali, cei mai buni! Uitați-vă acum în clasament și vedeți unde e Jablonec, că mai are un pic și retrogradează!
- Daniel Stanciu

CFR Cluj și visul Champions League

De când a devenit proprietarul acțiunilor, patronul Ioan Varga a investit enorm, cu convingerea că are să-și recupereze banii în momentul în care echipa lui va intra în grupele Ligii Campionilor

Nu a reușit așa ceva până acum. Pe Șumudică hotărâse să-l demită imediat după înfrângerea cu Young Boys, în momentul în care Varga și-a văzut formația scoasă din Champions și îndeplinirea visului său amânată încă o dată.

VIDEO Acționar al lui CFR, despre salariile restante 

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

REPORTAJ Simulacrul fotbalului românesc. Cum au regizat FRF și CFR o întâlnire între Burleanu și Neluțu Varga la un meci de juniori

Marius Șumudică, „săgeți” în serie spre Dan Petrescu: „Dacă vrei campionatul, bați acolo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
870797579666969
Ernest Pap  •  04 Aprilie 2022, 10:38

Două fire două paie iar a luat FCSB-ul bătaie și CFR Cluj are probleme financiare . Este deja regulă când FCSB-ul face un pas greșit imediat sunt găsiți niște pițifelnici care să inventeze că CFR-ul joacă moca fără bani și ce nenorocire este la club . Cât pot fi de penibili !!!

519390434920818
Foto-video Lucian Ciobanu  •  29 Martie 2022, 21:20

Stelişti de la gsp, scriu ştiri, care sunt scrise de amatori, ba ca are buget mare, ba ca nu au bani, ba ca au pălărie, ba că nu au, stim, frustrarea este mare la bucale, oraşul fara sport! De performanţa

tororosso
tororosso  •  28 Martie 2022, 11:48
Postat de daniaania pe 28 Martie 2022, 09:06

*** Salariile sunt platite. Oricum CFR va castiga campionatul.

..ești cumva purtătorul de cuvânt al frănarilor ? frate cu Pinocchio ?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează