FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 1-0

VIDEO CFR Cluj - Dinamo 1-0 » Campioana evită rușinea pe final și vine la 1 punct de FCSB! „Câinii”, decimați în Gruia

CFR Cluj - Dinamo 1-0 FOTO: facebook.com/cfr1907
CFR Cluj - Dinamo 1-0 FOTO: facebook.com/cfr1907

Articol de GSP - Publicat luni, 05 aprilie 2021 22:25 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 00:17

CFR Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 1-0, în epilogul rundei cu numărul 29 din Liga 1. Campioana a jucat cu doi oameni în plus din minutul 37, însă a marcat de-abia spre final ('80), prin Omrani.

Prima repriză a fost marcată de cele două cartonașe roșii arătate de Marcel Bîrsan dinamoviștilor Paul Anton și Florin Bejan, amândoi fiind trimiși la vestiar pentru cumul de cartonașe galbene în decurs de 5 minute. Potrivit fostului mare arbitru internațional Ion Crăciunescu, eliminările reprezintă greșeli de arbitraj!

Momente incredibile la Cluj » Două ROȘII pentru Dinamo + două penalty-uri neacordate pentru CFR! Verdictul lui Crăciunescu: „Nu e posibil așa ceva!”
CFR CLUJ - DINAMO
Momente incredibile la Cluj » Două ROȘII pentru Dinamo + două penalty-uri neacordate pentru CFR! Verdictul lui Crăciunescu: „Nu e posibil așa ceva!”

CFR și-a impus cu greu jocul. Chiar dacă „feroviarii” au lovit de două ori bara în prima repriză, prin Camora ('9) și Debeljuh ('27), jocul campioanei a suferit din plin, mai ales la capitolul cursivitate.

Nici repriza a doua nu a debutat mult mai bine pentru CFR. Deși a jucat cu doi oameni în plus din minutul 37, trupa lui Edi Iordănescu a întâmpinat serioase dificultăți. Iar atunci când au ajuns în fața porții, jucătorii gazdelor s-au lovit de zidul Kongshavn, aflat la debutul în poarta „câinilor”.

Până la urmă, inevitabilul s-a produs. Păun a luat o acțiune pe cont propriu în flancul stâng, a pătruns în careu pe lângă Răuță, i-a pasat în careul mic lui Billel Omrani, iar francezul a împins mingea în plasă din apropiere, în ciuda opoziției lui Ricci Grigore.

31 ianuariea fost ziua în care Dinamo a câștigat ultima dată în campionat, 1-0 vs. UTA. De-atunci, „câinii” au înregistrat 7 înfrângeri și două remize în L1

CFR Cluj, la un punct de FCSB

În contextul egalului dintre FCSB și Craiova, 0-0, CFR s-a apropiat la un singur punct de lider, cu o rundă înainte de finalul sezonului regulat.

CFR Cluj - Dinamo 1-0

CFR Cluj - Dinamo: echipele de start

CFR CLUJ: Bălgrădean - Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu, Hoban, Gîdea - Deac, Debeljuh, Costache
REZERVE: Sandomierski, Susic, Latovlevici, Ben Youssef, Sigurjonsson, Soares, Itu, Păun, Omrani
ANTRENOR: Edward Iordănescu

DINAMO: Kongshavn - Sorescu, Bejan, Albentosa, R. Grigore - Gol, Răuță, Anton - Mihaiu, Nemec, Fabbrini
REZERVE: Mitrovic, Ehmann, Puljic, Crețu, Stan, Mustafa Bani, Stere, Blejdea, Moldoveanu
ANTRENOR: Gigi Mulțescu

  • Portarul Mihai Eșanu s-a accidentat în timpul perioadei petrecute la naționala de tineret a României și a ratat meciul lui Dinamo cu CFR Cluj. Astfel, pentru duelul din Gruia, antrenorul „câinilor” a fost nevoit să facă o schimbare în primul „11”. Gigi Mulțescu a mizat pe portarul norvegian Gudmund Kongshavn (30 de ani), care a debutat în poarta lui Dinamo.
  • De asemenea, Raul Albentosa, ultimul transfer reușit de Dinamo, a intrat direct titular cu CFR. Nu mai jucase din decembrie 2019!
  • De remarcat este și revenirea în primul „11” a lui Adam Nemec, care, accidentat fiind, nu mai evoluase din 13 februarie, de la o remiză cu Sepsi, 0-0.

STADION: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj)
ARBITRU: Marcel Bîrsan / A1: Florin Danșa, A2: Andrei Constantinescu

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cine ia titlul anul ăsta? Previziunea „Oracolului” Dragomir, după FCSB - Craiova: „Știu ce spun, mă pricep bine la fotbal”

„Dinamo e o emblemă, mi-ar părea rău să dispară!” Fost campion în Ștefan cel Mare, bulversat de situația din club

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (555)
dansy
dansy  •  06 Aprilie 2021, 11:38
Postat de Cel Bun Parioru pe 05 Aprilie 2021, 21:28

Ia de aici...Craciunescu a spus-o clar ca cele 2 eliminari sunt degeaba. Zici ca e perioada Gloria ,Ceahlaul...

Craciunescu a fost penibil aseara.La 70 de ani nu prea mai vezi si nici nu mai gandesti bine!

dansy
dansy  •  06 Aprilie 2021, 10:45
Postat de orlick pe 05 Aprilie 2021, 22:44

La cum a jucat azi Barsan, nu as fi sigur ca CSU castiga, deși au și ei fluierasii lor. Se pare ca arbitrii nici nu se mai obosesc sa păstreze aparentele.

Care sunt mai fluierasii Universitatii?Scrie aici ca sa vedem daca ai dreptate.

zorrozabal
zorrozabal  •  06 Aprilie 2021, 10:38

„La omul sarac,nici boii nu trag”!O vorba din popor,reluata aseara de fcsb-istul Anghelutza-comentatorul transmisiei de pe GIGI SPORT1!Da!Dinamo a ajuns sa le fie mila si la adversari de ea!Ca o batrana pe care o trec strada... copii care vin de la scoala!De pe un trotuar pe altul, cu toate ca ea...merge in alta parte si nu vrea sa treaca strada!Iar „nea Gigi”Multzescu vad ca persista in greseala!Continua sa-l foloseasca pe Sorescu fundas dreapta sai continua sa inceapa jocul cu Bejan!Din start flancul drept al apararii...nu exista!Pe acolo au zburdat multi adversari!Si a zburdat si Paun aseara!Pana aduce un fundas dreapta(ar trebui tot din Spania),sau pana se pune la punct„italianul”Nica,ar trebui sa-l bage pe Rautza!Iar Sorescu mutat mai in fatza!Norvegianul din poarta a aparat bine,iarspaniolul Raul Albentoza e impresionant-prin asemanarea cu Sergio Ramos!Dar„nea Gigi”a gresit si la schimbari,scotandu-i din teren pe Nemec si pe Janusz Gol,ca sa-i bage pe Ehman si pe...atacantul Blejdea!!!Cat despre arbitrul Birsan...O fi venit cu tema!Ca sa-i scoata din echipa pe Anton si pe Rautza-(practic„mijlocul”lui Dinamo)-ca sa-i usureze meciul lui Clinceni!Pe care„Cineva”ii vrea in play off!

Vezi toate comentariile (555)
Comentează