FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

CFR Cluj e în doliu » A murit fostul jucător, conducător și antrenor al „feroviarilor”: „Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru”

CFR Cluj își ia rămas bun de la Alexandru Matei, zis și nea Sandu
CFR Cluj își ia rămas bun de la Alexandru Matei, zis și nea Sandu

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 11:14 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 11:46

CFR Cluj a anunțat, sâmbătă dimineața, trecerea în neființă a unui nume care s-a identificat cu „feroviarii”. Alexandru Matei, fost jucător, conducător și pentru puțin timp antrenor în Gruia, a încetat din viață la vârsta de 69 de ani. 

Fost fundaș, Alexandru Matei a evoluat pentru „feroviari” în anii '80, pentru ca ulterior să facă trecerea spre sectorul administrativ al clubului. La începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Arpad Paszkany, acesta a ocupat și funcția de antrenor, Sandu Matei fiind alintat „Ferguson” de către fanii clujeni. 

„Clubul CFR 1907 Cluj își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea la cele veșnice a celui ce ne-a fost jucător, conducător, pentru o scurtă perioadă antrenor - dar, înainte de toate, prieten -, Alexandru Matei, sau simplu: Nea Sandu!

Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru și, indiferent de rolul pe care l-a avut, l-a dus la îndeplinire cu devotament și multă dăruire. Pentru asta noi, toți cei din familia CFRistă, îi vom fi veșnic recunoscători!

Dumnezeu să te odihnească în pace, Nea Sandule! Vei rămâne mereu alături de noi!”, au transmis clujenii, prin intermediul canalelor oficiale. 

CFR Cluj e în doliu » A murit fostul jucător, conducător și antrenor al „feroviarilor”: „Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru”
CFR Cluj își ia rămas bun de la Alexandru Matei, zis și nea Sandu

Reacții după moartea lui Alexandru Matei: „A fost un om deosebit”

Foști fotbaliști de-ai clubului, precum Gyuszi Balint, Mihai Mincă, Adrian Dulcea sau Alexandru Ioniță, au reacționat la postare, în timp ce Ștefan Gadola, acționar minoritar la CFR, a răspuns printr-un comentariu: „Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un OM deosebit!”.

Pe 13 decembrie, Alexandru Matei ar fi împlinit 70 de ani.

CFR Cluj e în doliu » A murit fostul jucător, conducător și antrenor al „feroviarilor”: „Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru”
Sandu Matei, în stânga / Sursă foto: Facebook@ CFR Cluj

În urmă cu trei ani, cu ocazia zilei sale de naștere, Marcel Pușcaș îi dedica un mesaj emoționant legendei lui CFR Cluj.

Puțină lume cunoaște istoria reală a CFR-ului Cluj. Mă număr printre fericiți. Această echipă n-a fost doar campioană și n-a avut mereu lapte și miere. Mult mai mult timp a dus-o greu. A fost și în B și în C. A purtat chiar numele de STEAUA CFR CLUJ. Omul care a menținut clubul în viață pentru a ajunge azi în cupele europene se numește SANDU MATEI. 

Fără el, nu mai auzeam nici de Paszkany, nici de Mureșan și nici de Varga și nici de vreo campioană din Cluj. De CFR sigur. 

Prin anul 2000, stăteam cu el pe banca de rezerve a vechiului stadion. Era singur cuc, cu un îngrijitor de teren. Toată lumea dăduse bir cu fugiții. Nu avea nici salariu, nici apă, nici curent, de nici unele. Vorbeam și-i ascultam disperarea. Putea să plece dar n-a facut-o. A fost președintele- căpitan care n-a părăsit corabia CFR, la greu. A dat dovadă de caracter și voință. Alții ar numi-o prostie.

SANDU MATEI, omul CFR CLUJ! Puțină lume cunoaște istoria reală a CFR-ului Cluj. Mă număr printre fericiți. Această...

Publicată de Marcel Pușcaș pe Duminică, 13 decembrie 2020

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

CFR Cluj continuă strategia începută în 2021 » Transferul anunțat de „feroviari”

A mers în mijlocul războiului! Jucătorul lui CFR Cluj, mărturie tulburătoare: „Acum vin rachete și dinspre Liban, nu doar dinspre Fâșia Gaza. Am prieteni care au plecat să lupte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
marin8
marin8  •  21 Octombrie 2023, 14:26

mda, impresionant ce am aflat abia acum despre stimabilul domn...! Dumnezeu sa-l odihneasca!...

papora
papora  •  21 Octombrie 2023, 14:06
Postat de mihai_bn pe 21 Octombrie 2023, 11:49

A fost domnu` Sandu, oameni buni! Clujenii nu l-au strigat/apelat nici măcar o dată cu "nea". Dumnezeu să-l odihnească!

Foarte bună observaţia!!RESPECT!!

papora
papora  •  21 Octombrie 2023, 14:04
Postat de Razvan pe 21 Octombrie 2023, 12:06

Din generatile cu, Albu, Berindei, ori fundas dreapta, ori mijlocas a jucat, sfarsit anii 70 > 80 in B

Da, era din generaţia de fotbalişti adevăraţi!!!eu jucau de plăcere şi din ambiţa de a fi cei mai buni!!RESPECT!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează