FOTBAL  »  Superliga  »  ISRAEL

exclusiv A mers în mijlocul războiului! Jucătorul lui CFR Cluj, mărturie tulburătoare: „Acum vin rachete și dinspre Liban, nu doar dinspre Fâșia Gaza. Am prieteni care au plecat să lupte”

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 11:51 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 12:13

Ziv Morgan (23 ani), fundașul celor de la CFR Cluj, a mers în Israel în această pauză competițională, pentru a fi alături de familia sa, îngrozită de atacurile Hamas

Duminică seară, înaintea meciului cu Dinamo, Ziv Morgan, jucătorul israelian al celor de la CFR Cluj, s-a pus în genunchi pe gazon și pentru câteva secunde s-a rugat, cu mîinile ridicate spre cer. Era a doua zi după atacul organizației teroriste Hamas asupra țării sale, peste care au căzut în jur de 5.000 de rachete. 

Gestul lui Ziv Morgan, israelianul lui CFR Cluj, a atras toate privirile înaintea meciului cu Dinamo
Dinamo - CFR Cluj
Gestul lui Ziv Morgan, israelianul lui CFR Cluj, a atras toate privirile înaintea meciului cu Dinamo

"M-am rugat pentru un prieten împușcat, despre care nu mai știu nimic"

După joc, fundașul a plecat acasă, la Hadera, chiar dacă războiul e în plină desfășurare. Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, el a explicat că "nu puteam să stau aici, în România, în timp ce familia mea, tata, mama, frații și sora erau acolo, speriați. Trebuia să fiu alături de ei în situația asta”..

A explicat apoi gestul său de la partida cu Dinamo: "Tocmai ce aflasem de acasă, înainte de joc, că un foarte bun prieten a fost împușcat și acum e dat dispărut. Mi-am scris numele lui pe mână și pe tricou un mesaj în ebraică și m-am rugat pentru el să mai fie în viață. 

Nu știu nici acum dacă e viu sau mort, așteptăm vești. M-am rugat pentru toți cei răpiți de Hamas, bărbați, femei, copii, sperăm să fie bine, în viață și să se întoarcă la familiile lor".

"Străzi pustii, mai vin rachete și din nord și din sud"

Ziv a descris atmosfera din Hadera, orașul aflat de 55 de kilometri nord de Tel Aviv, locul în care s-a născut și unde locuiește și acum familia sa: "Străzile sunt pustii, alarmele sună, oamenii sunt speriați, stau mai mult în adăposturi. Fiindcă acum vin rachete și din nord, dinspre Liban, nu doar din sud, dinspre Fâșia Gaza. Am prieteni care au plecat să lupte. Nu putem să îi lăsăm pe teroriști să facă ce vor în țara noastră".

Avea o vice stinsă, tristă, marcată de știrile care tot cad ca niște stânci, în special cea despre descoperirea a 40 de copii morți, mulți decapitați, după atacul Hamas în comunitatea Kfar Haza.

Întrebat când va reveni în România, alături de echipa sa, Ziv Morgan a spus doar că "trebuie să mă întorc joi. Sper!".

UEFA a stabilit când se joacă Israel - Elveția » Săptămână „de foc” pentru rivala României, cu 3 meciuri în 7 zile!
DECIZIE
UEFA a stabilit când se joacă Israel - Elveția » Săptămână „de foc” pentru rivala României, cu 3 meciuri în 7 zile!
Veste cruntă pentru fostul selecționer al Israelului » Nepoata sa a fost ucisă! + O fostă înotătoare a murit în luptă
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Veste cruntă pentru fostul selecționer al Israelului » Nepoata sa a fost ucisă! + O fostă înotătoare a murit în luptă

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  12 Octombrie 2023, 07:23

Și palestinienii se roagă să le eliberați teritoriul ocupat de voi.

tristan
tristan  •  11 Octombrie 2023, 17:57

Când ucizi in numele religiei ,invocandu l pe Allah,nu ai nicio scuza

Rean
Rean  •  11 Octombrie 2023, 14:16

Trebuie facut ceva cu teroristi ***! Teroristii astia se bucurau si imparteau dulciuri pentru ca au decapitat bebelusi si femei!! in Londra, Sydney, Paris, New York si alte orase! Se bucurau ca mor oameni! E plina Romania de "oameni de afaceri" *** si incet vor distruge si tara asta daca nu suntem atenti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează