INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

Corespondență din Israel Ultimele vești » Altă etapă amânată, mesaje tulburătoare, străini care nu vor să plece și israelieni care nu se pot întoarce în țară!

Războiul din Israel // Foto: Imago
Războiul din Israel // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 18:27 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 19:17

În plin război, liga israeliană a decis să amâne încă o rundă a campionatului, cea din 21-23 octombrie. Portughezul Miguel Vitor, căpitanul lui Be'er Sheva, a transmis un mesaj dur înainte să părăsească țara: „E dificil să aleg cuvintele care să exprime furia și tristețea pe care le simt, pentru că niciun cuvânt nu pare suficient de puternic”.

Cu fiecare zi, aproape cu fiecare oră, veștile triste se înmulțesc în Israel. Crește numărul victimelor. La trei zile de la declanșarea atacului Hamas, se înregistrează peste 1.300 de decese (800 numai israelieni) și peste 5.500 de răniți.

E aproape sigur! Decizia UEFA pentru Israel - România, din 18 noiembrie
UEFA
E aproape sigur! Decizia UEFA pentru Israel - România, din 18 noiembrie

Fotbal oprit în Israel: „Din cauza incertitudinii, am decis amânarea acestor etape”

Într-o asemenea situație, când rachetele militanților palestinieni continuă să lovească orașele Țării Sfinte și armata israeliană e masată la graniță, gata să invadeze Fâșia Gaza, nimeni nu se mai gândește la fotbal.

După ce etapa a 6-a, care ar fi trebuit să se dispute în weekendul trecut, a fost amânată încă de sâmbătă, imediat după asaltul Hamas, liga locală a anunțat că nici runda a 7-a nu se va mai derula așa cum era programat inițial, în perioada 21-23 octombrie, în urma pauzei dedicate echipelor naționale.

„Țara noastră trece prin vremuri grele. Din cauza incertitudinii, am decis amânarea acestor etape”, a declarat Erez Kalfon, directorul ligii.

Unui jucător din liga a treia din Israel i s-a amputat un picior, după ce fusese grav rănit de o grenadă!
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Unui jucător din liga a treia din Israel i s-a amputat un picior, după ce fusese grav rănit de o grenadă!

Mesajul pentru Israel: „Copiii n-ar trebui să trăiască atacuri barbare, să trăiască în frică, fără speranță”

Unii jucători străini au vrut să rămână în Israel, precum Miguel Vitor, 34 de ani, căpitanul lui Hapoel Be'er Sheva. Portughezul, care și-a luat cetățenia israeliană și evoluează în naționala lui Alon Hazan, a părăsit în cele din urmă țara. Lăsând în urmă un mesaj tulburător.

„Plec în Portugalia, dar inima mea, gândurile mele rămân aici, alături de prieteni, alături de poporul israelian. E dificil să aleg cuvintele care să exprime furia și tristețea pe care le simt, pentru că niciun cuvânt nu pare suficient de puternic", a scris jucătorul lusitan pe Instagram. 

Continuând: „Israel nu merită să treacă printr-o asemenea încercare, oamenii nu merită aceste atacuri barbare, copiii israelieni n-ar fi trebui să audă niciodată astfel de știri și să vadă astfel de înregistrări video. Nu merită să trăiască în frică, fără speranță. Tot sufletul meu e pentru victime și familiile lor”.

Gestul lui Ziv Morgan, israelianul lui CFR Cluj, a atras toate privirile înaintea meciului cu Dinamo
Dinamo - CFR Cluj
Gestul lui Ziv Morgan, israelianul lui CFR Cluj, a atras toate privirile înaintea meciului cu Dinamo

Jucători și antrenori au vrut să revină în Israel. Blocați în Serbia! „Sunt în stare de depresie”

În același timp, jucătorii și antrenorii israelieni ar vrea să se întoarcă în țară, dar nu pot. Barak Bakhar, tehnicianul Stelei Roșii Belgrad, și Omri Glazer, portar la aceeași echipă, sunt unii dintre ei. La fel, Bibras Natcho, mijlocașul lui Partizan Belgrad.

Nu au cum să revină acum în Israel. „Sunt triști, în stare de depresie, pentru că sunt departe de țară”, a scris site-ul One.

Postarea lui Thibaut Courtois pentru Israel

Și mari nume ale fotbalului mondial se gândesc la Israel. Mai ales cei care au legături profunde. Exemplul, Thibaut Courtois, goalkeeperul belgian al lui Real Madrid, căsătorit cu modelul israelian Mishel Gerzig.

„Sunt foarte trist să văd ce se întâmplă în Israel. Îi sprijin pe toți membrii familiei și pe prieteni. Sper ca acest coșmar să se termine cât mai repede”, a transmis Courtois.

Un suporter nu a putut pătrunde cu steagul lui Israel în stadion la meciul Dinamo - CFR 1-1

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Ședință de urgență la Napoli » Campioana din Serie A poate rămâne fără antrenorul numit în vară

Panică la Barcelona! » Fotbalistul s-a accidentat și va rata El Clasico

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Trotsky
Trotsky  •  10 Octombrie 2023, 14:27

Ba sigur au ajuns pana acum daca au vrut ... El Al zboară in continuare, TAROM-ul a adus sute de români de acolo.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Octombrie 2023, 20:45

...poza este din Fasia Gaza ...ma credeti ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează