INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  UEFA

EXCLUSIV E aproape sigur! Decizia UEFA pentru Israel - România, din 18 noiembrie

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 16:46 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 09:16

În fața unei perspective sumbre asupra situației din Israel, războiul putând fi de lungă durată, UEFA va reprograma și partida Kosovo - Israel, la fel cum a procedat cu Israel - Elveția. Și va muta aproape sigur Israel - România, din 18 noiembrie, pe teren neutru.

Cum era de așteptat, UEFA nu putea rămâne fără reacție după începutul războiului din Israel. Când federația de la Tel Aviv (IFA) a cerut amânarea meciurilor din această săptămână, în principal cele ale naționalei mari, în preliminariile Euro 2024, oficialii de la Nyon știau că nu există altă variantă, nu se mai poate juca fotbal în zonă, nu se mai poate face sport.

Diego Simeone a acceptat oferta și e pe cale să semneze: „După 12 ani la Atletico...”
ANUNȚ
Diego Simeone a acceptat oferta și e pe cale să semneze: „După 12 ani la Atletico...”

Israel i-a mulțumit deja lui Kosovo pentru înțelegere. UEFA va amâna și meciul de duminică

Duminică seară, UEFA a confirmat că Israel - Elveția, care ar fi trebuit să se dispute joi, 12 octombrie, va fi reprogramat la o dată ce va fi decisă ulterior. În același timp, a anunțat că analizează situația celeilalte întâlniri, Kosovo - Israel.

Sursele GSP.ro susțin că forul continental va lua aceeași decizie și în cazul jocului din Kosovo, programat inițial duminică, 15 octombrie. Moshe Zuares, președintele IFA, le-a explicat liderilor UEFA că internaționalii nu se pot pregăti în această perioadă și că pot părăsi țara numai cu acordul autorităților de securitate. Și același Zuares le-a mulțumit nu doar elvețienilor pentru înțelegere, ci și kosovarilor, încă un semn că totul e hotărât și asupra duelului de la Priștina. Nu va avea loc duminică. 

Potrivit site-ului One, IFA a informat deja forul din Kosovo că naționala albastră nu va veni la Priștina. Li s-a transmis același lucru și celor de la hotelul unde urmau să se cazeze israelienii. 

Date posibile: Israel - Elveția, în noiembrie, Kosovo - Israel, în decembrie.

Nicio decizie încă asupra meciului Israel - România

Cum perspectiva e sumbră, conflictul nu va înceta curând, rachetele Hamas și Hezbollah continuă să lovească Israelul, iar armata israeliană e gata să invadeze Fâșia Gaza, și următoarele confruntări din grupa I a campaniei pentru Europenele din Germania vor fi foarte probabil afectate.

UEFA nu a luat încă nicio decizie asupra meciului Israel - România, stabilit la început pentru 18 noiembrie, la Ierusalim, așteptând să vadă ce se va întâmpla în Orientul Mijlociu, dar în asemenea condiții va muta jocul „tricolorilor" în afara Israelului, pe teren neutru. Posibil, în Cipru, unde echipele de club israeliene au mai evoluat în trecut în perioade dificile.

De altfel, UEFA ia deja în calcul ca formațiile din Ligat Ha'Al să organizeze și acum în străinătate partidele de pe teren propriu în cupele europene. 

Citește și:

Eugen Neagoe, instalat în funcție: „Să știți că nu e o rușine. E un club mare”

În afară de incertitudinea meciului Israel - România, cum ar putea fi afectată lumea sportului de un conflict prelungit?

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
eldiaforever
eldiaforever  •  09 Octombrie 2023, 19:08

oricum eram ca si calificati si daca nu era problema cu razboiul. asa suntem 100% calificati. astia a lui iordanescu s-au nascut sub o stea norocoasa.

steaua.libera
steaua.libera  •  09 Octombrie 2023, 19:00

Eu zic că ostilitățile din Israel vor înceta în maxim 1 săptămână.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează