INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

UPDATE Israel a intrat în „stare de război”! Informații de ultimă oră de la corespondentul GSP de la Tel Aviv: ce se întâmplă cu meciurile din preliminariile EURO 2024

Israel e în „stare de război” / Sursă foto: Imago Images +8   FOTO
Israel e în „stare de război” / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 22:24 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 11:33

E război în Israel! Azi-dimineață, la ora 06:20, organizația paramilitară palestiniană Hamas a pornit un atac fără precedent la adresa Israelului, lansând peste 5.000 de rachete ♦ Ministrul Apărării și Comandantul Poliției au declarat stare de război pe teritoriul țării ♦ Rezerviștii au fost mobilizați și chemați în unitățile lor ♦ Săptămâna viitoare, la Tel Aviv era programată partida Israel - Elveția din preliminarile EURO 2024. ♦ Beno David, corespondentul Gazetei Sporturilor de la Tel Aviv, vine cu toate noutățile din zonă.

UPDATE DUMINICĂ 11:30 | Legătura dintre conflictul din Israel și cel din Ucraina. ”Am rămas împietrit de răspunsul lui”

Președintele Biden a anunțat deja că SUA va asigura Israelului ”tot ce are nevoie” după ce a fost atacat de brigăzile Hamas. ”Orice război prelungit Israel-Hamas ar putea deturna mai multe echipamente militare americane necesare Kievului către Tel Aviv”, scrie Thomas Friedman, în The New York Times. El amintește că frontiera de doar 60 de kilometri dintre Israel și Gaza a costat aproximativ 1 miliard de dolari și a fost penetrată de o forță militară ”de nivelul celei din Luxemburg”.  

„Joia trecută, în stațiunea Soci, la Marea Neagră, Vladimir Putin a spus că Ucraina este susținută mulțumită donațiilor de mai multe miliarde care vin în fiecare lună. El a adăugat: Imaginați-vă că ajutorul se oprește mâine. Ucraina va trăi doar o săptămână când vor rămâne fără muniție”, scrie Friedman. Citește totul pe Libertatea. 

Război Israel - Fâșia Gaza
Război Israel - Fâșia Gaza
Război Israel - Fâșia Gaza
Război Israel - Fâșia Gaza
Război Israel - Fâșia Gaza
+5 FOTO

UPDATE 22:20 / Israel a cerut amânarea partidelor din preliminariile EURO 2024

Moshe Zuares, președintele Federației de Fotbal din Israel, a discutat cu șefii UEFA și a cerut ca meciurile cu Elveția și Kosovo, din preliminariile EURO 2024, să fie amânate. În aceeași paradigmă intră și partidele naționalei de tineret.

Zuares a explicat că echipele naționale nu se pot antrena și nu se pot deplasa în străinătate fără acordul forțelor de securitate.

Săptămâna viitoare, naționala U17 ar fi trebuit să dispute un meci în Spania. Partida a fost deja anulată.

Război în Israel

Sunt scene sângeroase în Israel, după atacul surpriză declanșat sâmbătă de teroriștii palestinieni ai Hamas! Au fost lansate, doar în această dimineață, peste 5.000 de rachete în direcția Israelului, iar atacurile continuă și la această oră.

Conform informațiilor furnizate de corespondentul Gazetei în Israel, miile de rachete lansate din Fâșia Gaza au provocat haos pe teritoriul țării, lovind clădiri și ucigând civili! Până la ora 13:30, au fost raportate 22 de decese, iar peste 230 de persoane au fost rănite.

Israel e în „stare de război” / Sursă foto: Imago Images
Israel e în „stare de război” / Sursă foto: Imago Images
Israel e în „stare de război” / Sursă foto: Imago Images
Israel e în „stare de război” / Sursă foto: Imago Images
Israel e în „stare de război” / Sursă foto: Imago Images
+4 FOTO

„Suntem într-o stare de război. Suntem supuși unui atac masiv din Fâșia Gaza. În prezent, există 21 de locuri active de confruntare în sudul Israelului”, a transmis șeful poliției israeliene, conform Libertatea.

Teroriștii au pătruns pe teritoriul țării și ar fi atacat populația civilă inclusiv în interiorul sinagogilor! În Israel e o zi cu semnificații, se sărbătorește Simhat Torá, o importantă sărbătoare evreiască celebrată toamna, care marchează încheierea ciclului anual de citire a celor cinci cărți ale lui Moise - Tora.

Un atac de o asemenea amploare nu s-a mai petrecut în Israel din 1973, de la „Operațiunea Badr”, când Egiptul și Siria au atacat simultan „Țara Sfântă”.

Israel - Elveția, în „aer”!

Peste doar 5 zile, joia viitoare, la Tel Aviv urma să se joace duelul din preliminarii dintre Israel și Elveția, din grupa din care face parte și România. În contextul „butoiului cu pulbere” din Israel, sunt șanse importante ca partida să fie amânată, existând și posibilitatea ca meciul să fie mutat în Cipru. 

Asediul declanșat în Israel influențează, inevitabil, și etapa din campionatul intern. Liga Profesionistă de Fotbal de la Tel Aviv a anunțat că partidele programate astăzi și duminică, contând pentru runda a șasea a campionatului, nu se vor disputa.

Și România urmează să joace în deplasare cu Israel, însă nu acum, ci la următoarea acțiune, cea de luna viitoare. Pe 18 noiembrie, „tricolorii” ar trebui să-și înfrunte contracandidata directă la locul doi pe „Teddy Stadium” din Ierusalim.

VIDEO Times Now: Israel a intrat în „stare de război”! 5.000 de rachete lansate în această dimineață de Hamas

Citește și alte știri de actualitate:

Conflict între Elon Musk și Ucraina, în care s-a implicat și clubul lui Mircea Lucescu: „Când nu ai răspândit propaganda rusă”

După ce a făcut lobby pentru intrarea FCSB în Ghencea, Marcel Ciolacu flutură promisiuni și pentru o echipă de tradiție: „Totul se va debloca, se va face dreptate!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
drdetampiti
drdetampiti  •  08 Octombrie 2023, 13:30
Postat de Catalynn_9 pe 07 Octombrie 2023, 13:39

Tu ești fcsbist, nu te face el prost, folosește practic un truism … Bă, io nu aveam nicio străbatere pt acest Simion, nu am mai votat de vreo 20 de ani, dar numai ca sa va vad pe tine și cei ca tine crăpând de ciuda îmi voi face o misiune personală in a merge la absolut toate tururile de scrutin de la anul și sa votez AUR! :-)))))

Se vede ca faci parte din aia 200 putini dar foarte prosti :))) pai de ce m… tai nu ai votat 20 de ani, nu pentru asta am vrut libertate? Dar cand esti PROST de mic, cand te faci mare doar te joci…. Daca intelegi?! ????????????

boierasul
boierasul  •  08 Octombrie 2023, 07:14
Postat de Str82HeIL pe 07 Octombrie 2023, 23:04

Daca tu ai impresia ca "strangi voturi" pentru AUR pe aici esti cam de aceasi inteligenta cu aia din AUR. Voteaza ma cu cine vrei *** la toti . Oricum doar cei cu lipsa dinte lipsa neuron voteaza cu asa ceva deci bravo tie .

Voi crocodililor cu prostia și obrăznicia voastră adunați voturi pentru AUR))) nici acum nu ai înțeles???)))))))

boierasul
boierasul  •  08 Octombrie 2023, 07:12
Postat de westfield pe 07 Octombrie 2023, 23:00

Bai prostalane, tu nu-mi faci mie in ciuda votand AUR, tu distrugi atat viata ta cat si a celor pe care ii vei lasa dupa tine. Voi astia, prostii, va si inmultiti in draci. Pe mine ma doare la basca de ce se intampla in Romania, nu mai traiesc acolo de 13 ani prostalaule. Aveti la conducere exact dupa cum sunteti si ce meritati. Atat va duce capul. De voi au fugit multe milioane de romani. Romania e frumoasa, pacat ca e locuita de voi si mai sunteti si majoritari.

Băi prostovane!))) ai 13 ani de străinătate?))) ești la grupa mică față de alții)))

Vezi toate comentariile (45)
Comentează