FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FCSB

CFR CLUJ. Edi Iordănescu, singurul antrenor din Liga 1 care nu se supune lui FCSB!

Edi Iordănescu are 42 de ani și jumătate și a antrenat până acum 7 formații: Fortuna Brazi, ASA Tg. Mureș, Pandurii, ȚSKA Sofia, Astra, CFR și Gaz Metan, iar secund a fost la Vaslui și FCSB
Edi Iordănescu are 42 de ani și jumătate și a antrenat până acum 7 formații: Fortuna Brazi, ASA Tg. Mureș, Pandurii, ȚSKA Sofia, Astra, CFR și Gaz Metan, iar secund a fost la Vaslui și FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 08 decembrie 2020 07:39 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 10:00

Edi Iordănescu, noul antrenor al lui CFR Cluj, a învins FCSB cu toate echipele pe care le-a pregătit în Liga 1 și doar el nu e pe minus în raportul victorii-înfrângeri împotriva actualului lider.

Urmează un meci mare în Liga 1. Duminică seara, la Cluj, CFR și FCSB se vor afla față în față în prima dintre cele 4 dispute directe din actualul sezon. Trupa lui Toni Petrea pare în cel mai bun moment din ultimii ani. E pe primul loc, are avans față de rivalele în lupta pentru câștigarea titlului și propune vedetele la zi din campionat: Moruțan, Man, Coman și Tănase. 

Totuși, schimbarea antrenorului din Gruia îi va aduce CFR-ului un as în mânecă. Noul tehnician e printre puțini antrenori, all-time chiar, care se pot lăuda că nu sunt pe pasiv în disputele directe din Liga 1 cu FCSB. Iar Edi Iordănescu a disputat deja nu mai puțin de 9 confruntări cu clubul lui Gigi Becali. Linia de clasament e perfect echilibrată: 3 victorii, 3 eșecuri, 3 remize. Pe plus chiar la golaveraj, 12-10.

Echipa și succesul cu FCSB

Nivelul pe care îl are Iordănescu junior e chiar o performanță. Niciun alt antrenor, dintre cei care acum se află la conducerea echipelor de pe prima scenă, nu a reușit să țină piept FCSB-ului. Toți, dar absolut toți - și au fost luați în calcul cei care au disputat măcar două confruntări -, nu au evitat să fie pe minus. Inclusiv Mircea Rednic, care a cucerit două titluri, chiar în fața FCSB-ului, cu Rapid (2003) și Dinamo (2007), nu are o balanță bună împotriva roș-albaștrilor: a câștigat doar 4 meciuri și a pierdut de două ori mai multe.

Edi Iordănescu mai are o performanță greu de egalat. A reușit să o învingă pe FCSB cu fiecare echipă pe care a antrenat-o în Liga 1. A fost „principal" la Pandurii, Astra și Gaz Metan Mediaș. Cu toate acestea, a repurtat câte un succes în meciurile de campionat cu FCSB. Cel mai clar chiar la ultimul club antrenat, 4-0 pentru Mediaș în vara lui 2009. În precedentul mandat pe banca ardelenilor, Edi Iordănescu n-a apucat să joace împotriva FCSB-ului. A stat doar 43 de zile, a disputat doar 3 jocuri, dintre care unul singur în Liga 1, 1-1 cu Botoșani.

Iordănescu jr. versus FCSB în Liga 1

CFR CLUJ. Edi Iordănescu, singurul antrenor din Liga 1 care nu se supune lui FCSB!

Raportul antrenorilor din Liga 1 cu FCSB

Tehnician*Victorii vs eșecuri cu FCSB
Iordănescu3-3
J. Costa0-1
Croitoru1-2
Poenaru0-2
Papură0-2
Teja2-6
Rednic4-8
Grozavu0-5
Săndoi1-6
Neagoe1-9

*au fost luați în calcul cei care au disputat cel puțin două meciuri împotriva FCSB-ului

A debutat ca „principal" la FCSB

Edi Iordănescu are în Liga 1 131 de meciuri în calitate de antrenor principal. Deși prima echipă de Liga 1 pe care a preluat-o ca tehnician a fost Pandurii, în ianuarie 2015, debutul său ca tehnician pe prima scenă s-a produs mult mai înainte, chiar pe banca FCSB-ului! 

Se întâmpla în septembrie 2010, după ce Ilie Dumitrescu își anunțase demisia. Iordănescu jr. era secundul său și a fost rugat de Gigi Becali să conducă echipa timp de o săptămână, până când va fi adus un nou antrenor. Edi a calificat echipa în „optimile" Cupei, 1-0 cu CFR Craiova, după care a fost „principal" și la deplasarea de la Galați, 0-1 cu Oțelul. Apoi, a fost instalat Lăcătuș, iar Edward a continuat să fie secund. 

Al 4-lea play-off pentru Edi Iordănescu?

Edi Iordănescu se află și în fața unei alte provocări. Să acceadă cu CFR în play-off, astfel ar bifa a 4-a prezență în această fază a campionatului cu 4 echipe diferite. Prima a fost Pandurii, în 2015-2016, apoi Astra, în 2017-2018, după care Gaz Metan în sezonul trecut. Totuși, doar cu Pandurii a și stat pe bancă în toate cele 10 etape de play-off. La Giurgiu și la Mediaș a plecat după disputarea primelor două etape.

Deși palmaresul disputelor cu FCSB e unul perfect echilibrat în Liga 1, Edi Iordănescu nu are o amintire plăcută de la singura confruntare cu clubul lui Gigi Becali în care s-a jucat cu trofeul pe masă. În mai 2015, pe Arena Națională, s-a disputat finala Cupei Ligii, FCSB - Pandurii. S-a terminat extrem de rău pentru gorjeni, 3-0 pentru FCSB. Totuși, Edi Iordănescu are un trofeu în CV: Supercupa cu CFR, 1-0 în Bănie, chiar împotriva Universității Craiova, în iulie 2018.

VIDEO. Conferință de presă Edi Iordănescu, după primul meci de la revenirea la CFR Cluj

Citește mai multe știri din Liga 1:

După Camora, Dumitru Cardoso anunță că vrea la naționala României: „Depinde de birocarație, dar mă gândesc la asta”

Pablo Cortacero, mesaj pe Whatsapp către Ante Puljic » Căpitanul lui Dinamo a început să râdă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
jabs
jabs  •  08 Decembrie 2020, 16:59
Postat de parpalache pe 08 Decembrie 2020, 11:20

Nu se(mai)supune lui Becali?Pai cand era la GAZ METAN se cam supunea!Credeti ca acum- daca e la CFR- nu se va(mau)supune?Io zic sa avem putintica rabdare si sa vedem ce formatie baga in teren la meciul direct cu echipa lui Becali!

Ce mai poate,dupa meciul cu Berna......

jabs
jabs  •  08 Decembrie 2020, 16:58
Postat de albalbastru72 pe 08 Decembrie 2020, 13:13

Iar ii umfla Clujul.

Ati vrea voi prazarii...de data asta, ciuciu........

jabs
jabs  •  08 Decembrie 2020, 16:58
Postat de ishhhhhhhh pe 08 Decembrie 2020, 11:32

Din pacate, cred ca va fi prima oara in ultimii 3 ani cand FCSB are sanse egale cu CFR la victorie.

Si chiar mai mari, mai ale ca cfr vine dupa meciul cu Berna

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close