FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ // EXCLUSIV George Țucudean, la un pas să se lase la 28 de ani: „Mai încerc o singură dată!”

Articol de , , - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 09:15

George Țucudean (28 de ani, atacant), fotbalistul lui CFR Cluj, va face pregătirea din ianuarie, cu scopul de a se reapuca de fotbal. Are de gând să renunțe definitiv în cazul în care va mai simți palpitații.

Revenirea în fotbal a lui Țucudean încă nu e certă, deocamdată e clar doar că atacantul se va antrena din nou la începutul anului următor. Dacă va mai ajunge să joace în meciuri oficiale depinde de starea pe care o va avea George în cantonamentul din iarnă.

El le-a transmis oamenilor din club că nu se simte convins că va reuși să continue cariera: „Dacă mai simt o singură dată palpitații, renunț definitiv să mai joc!". 

Stagiul de pregătire va constitui, așadar, un test pentru Țucudean, ca să-și dea seama dacă mai e în stare să joace fotbal ca profesionist. El a rămas speriat de când palpitațiile l-au determinat să ia câteva pauze și apoi să se oprească de tot, pentru un termen mai lung.

I-a fost făcută și o intervenție la inimă, o ablație, la un spital din Viena. Tratamentul acesta l-a încurajat să mai joace un pic, pe urmă s-a oprit din nou. Din august a pus stop, de când a bifat 22 de minute în returul cu Slavia Praga, din play-off Champions League.

Pentru că a rămas tentat să mai joace fotbal, George va mai face în ianuarie o încercare, în cantonamentul programat în Spania, la Oliva Nova.

„E precum Cristiano Ronaldo pentru CFR”

Pentru Dan Petrescu, reintegrarea lui Țucu în echipă ar avea valoarea unui supertransfer. Antrenorul l-a complimentat pe atacant și în perioada în care acesta era mai preocupat de investigații medicale decât de antrenamente: „E precum Cristiano Ronaldo pentru CFR, absența lui mă afectează enorm!". 

Randamentul internaționalului român față de al înlocuitorilor lui confirmă complimentul din partea lui Petrescu. George a marcat 18 goluri în sezonul trecut, în care a fost golgeterul Clujului. În locul lui au apărut Rondon și Traore. Venezueleanul a adunat 6 meciuri în  Liga 1 și nu a marcat niciun gol, ivorianul a apărut tot în 6 partide și a înscris de două ori. Niciunul nu s-a impus ca un titular incontestabil.

4 titluri de campionare Țucudean: unul cu FCSB, unul cu Viitorul și două cu CFR

10 selecțiia adunat Țucudean și a marcat de trei ori pentru națională. În Liga Națiunilor a înscris două goluri, la 2-2 în Serbia și la 1-0 în Muntenegru

Din plăcere 

Țucudean pierde salariul de 20.000 de euro lunar dacă se retrage din fotbal, însă nu acesta e motivul pentru care atacantul își dorește să mai joace fotbal.

Familia lui are o avere între 25 de milioane și 35 de milioane de euro, potrivit unei estimări a revistei Capital, deci banii nu constituie o grijă pentru George. 

Încă nu a renunțat defintiv la carieră doar pentru că i-ar plăcea să mai joace fotbal. La 28 de ani, ar mai avea patru sau cinci sezoane în care să evolueze la un nivel bun.

VEZI ȘI:

Europa a relansat Liga 1! Cum a recuperat FCSB 9 puncte în lupta împotriva campioanei României

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
shark_34
shark_34  •  13 Noiembrie 2019, 14:29

tucudean sa se lase de fotbal ca e periculos sa mai joace in situatia lui.are din ce trai,slava Domnului si mai are toata viata inainte si un copil de crescutam aceiasi problema cu el,am facut ablatie in 2016 in tara la sp.floreasca ca se fac si la noi.am facut si eu sport,dar nu fotbal si nu de performanta.tot mai am probleme cand sunt obosit,apar palpitatii,batai neregulate ale inimii sau tahicardii,adica puls peste 100bpm.nimeni nu garanteaza reusita 100% a ablatiei.unora le reuseste,altora nu.tin legatura pe un forum dedicat acestei afectiuni,cu persoane care au facut mai mult de 2 ablatii,cel mai mult a ajuns la 6 si tot mai sunt ceva probleme.totul are un inceput si un sfarsit,de la cariera fotbalistica pana la viata insasi.eu m-am impacat cu ideea ca nu mai pot fi cum am fost si merg inainte ca asta e.

10152919737653406
Tudor Decaraiman  •  13 Noiembrie 2019, 12:15

Omule nu te agreez ca si adversar esti bun esti puternic , dar ca om iti doresc sanatate din tot sufletul , ia decizia cea mai buna pe care o crezi tu dar eu as zice sa o lasi moale , gandeste-te la familie in primul rand

xclx
xclx  •  13 Noiembrie 2019, 10:36
Postat de magic4ever pe 13 Noiembrie 2019, 10:18

Normal ca vrei sa se lase Tucudean pentru ca a fost golgheterul ultimelor 2 sezoane si a fost decisiv in campionat si in play-off pentru CFR si tu esti fana FCSB(NU ESTE ADEVARATA STEAUA BUCURESTI,AVETI DOAR 5 TITLURI,VERIFICA PE TRANSFERMARKT) ...Daca nu mai are palpitatii din ianuarie cand incepe pregatirea, Tucudean o sa mai joace fara probleme 4-5 ani si o sa fie golgheter an de an...este de departe cel mai bun atacant din campionatul Romaniei!

PS de cand TRANSFERMARKT este mai presus decat UEFA?:)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close