FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ. EXCLUSIV Situația devenise explozivă: Dan Petrescu, aproape să se bată cu jucătorii lui!

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de , , - Publicat joi, 03 decembrie 2020 09:00

Schimbarea lui Dan Petrescu, atunci când mai erau doar șase meciuri din acest an a surprins, dar legătura lui cu jucătorii și cu conducerea nu mai exista. Urât de fotbaliști și de șefi, antrenorul a rezistat câtă vreme a câștigat meciuri. Când a pierdut des, tensiunea a ieșit la suprafață.

Au existat opinii conform cărora conducerea campioanei României a greșit când a renunțat la Dan Petrescu, antrenorul care a câștigat trei campionate, a dus echipa de două ori în grupele Europa League. Nu a părut foarte clară demiterea lui Petrescu, o demitere transformată prin negocieri în despărțire amiabilă.

De ce s-a întâmplat așa? De ce a renunțat clubul la un antrenor care i-a adus glorie în sezoanele recente? Atmosfera era deja proastă de multă vreme, numai că rezultatele bune o ascundeau.

Echipa câștiga meciuri, trofee, bani. Așa că Dan, conducătorii și fotbaliștii continuau împreună. Dintre ultimele șase partide, cinci au fost pierdute, ceea ce a deteriorat iremediabil legăturile din club.

Petrescu, aproape să se bată cu jucătorii de la CFR!

Oficialii au forțat despărțirea de Petrescu atunci, imediat după eșecul cu Poli Iași, după multe episoade care alimentaseră disputa lor cu antrenorul. Pe Dan nu-l mai tolerau nici jucătorii, nici conducerea.

Cu fotbaliștii a fost de mai multe ori în conflict, uneori s-a ajuns chiar aproape de conflicte fizice! Arlauskis, Djokovici, Țucudean l-au amenințat pe Petrescu în trecut, au intervenit persoane din club și au aplanat disputa.

În afara câtorva fideli, Hoban, Camora, Deac, Dan nu era în relații bune cu niciun jucător. Recent se deterioraseră și relațiile cu Deac, un internațional care nu mai suporta nici el stilul de zbir al tehnicianului, cu înjurături, cu o tensiune permanentă.

Victorii neconvenabile

În spatele succeselor pe care le-a înregistrat CFR s-au aflat toate conflictele acestea. Când victoriile au dispărut, în club a rămas numai antipatia conducere-antrenor-jucători. Comportamentul lui Petrescu, care-i jignea des pe fotbaliști, a stricat legătura cu echipa.

3 milioane de euroa câștigat Petrescu în perioada în care a antrenat-o pe CFR Cluj, cu tot cu bonusurile generate de rezultate. El e ofertat acum de Al Nassr, din Arabia Saudită, cu două milioane de euro anual

Conducerea îi reproșa costurile prea mari pe care le implica, unele cheltuieli nejustificate de randamentul fotbaliștilor. Clujul a fost campion trei ani la rând, dar a avut de fiecare dată bugetul cel mai mare din competiție, mai mult de un milion de euro lunar.

Dan a dus echipa de două ori la rând în grupele Europa League. Chiar și așa, cu premiile de la UEFA, clubul are datorii de 15 milioane de euro. Toate investițiile au fost realizate la cererea explicită a antrenorului sau cu aprobarea lui, un aspect de care patronul Varga a ținut cont când a anunțat: „Petrescu pleacă! Nu mă mai poate convinge nici președintele României să fac altfel!”. 

5 înfrângeria adunat Dan Petrescu în luna noiembrie pe banca ardelenilor, tot atâtea cât strânsese în perioada 6 octombrie 2019-1 noiembrie 2020

Multe afaceri proaste ale lui Petrescu

Conducerea nemulțumită de Petrescu a mai și fost bombardată, recent, cu critici ale antrenorului, dezamăgit de lot, de campania de achiziții. Varga era deja dezamăgit din cauza unor afaceri pe care Dan le aprobase sau le forțase chiar: Pașcanu, Chipciu, Ciobotariu, Sylla. Pașcanu, cumpărat de la Leicester cu 600.000 de euro, a fost etichetat instant ca un rebut și aruncat la Voluntari. Acum joacă în liga a doua spaniolă. Chipciu, cu 20.000 de euro lunar și cu bonusuri uriașe, e foarte des rezervă. Sylla, cumpărat cu 400.000 de euro de la Stromsgodset, a fost ca un turist în Cluj, nu a contribuit cu nimic. 

Panduru: „Dacă CFR Cluj ratează titlul, ei sunt vinovații!”

Basarab Panduru a comentat la Telekom evenimentele de la CFR și l-a susținut pe Petrescu: „Pe cine ar trebui să aducă în locul lui Dan? Pe un antrenor capabil să câștige campionatul. Dacă echipa ratează titlul, e vina conducerii! Petrescu ți-a adus 40 de milioane de euro și tu îl dai afară! Ți-a băgat în buzunare banii aceștia, tu trebuie să găsești un antrenor care să producă aceeași sumă!". Panduru pariase și pe angajarea lui Mutu la CFR, un scenariu care a devenit imposibil fiindcă oficialii vișinii au renunțat la ideea de a-l angaja pe selecționerul U21. 

Antrenamentul celor de la CFR înainte de partida cu ȚSKA Sofia

Citește și alte știri din Liga 1:

Telenovela „antrenor la CFR” continuă » Edi Iordănescu e în Cluj-Napoca!

CFR CLUJ - ȚSKA SOFIA. Mario Camora suspină dupa Dan Petrescu: „E neplăcut. Ne-am rugat să rămână”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
adyy25
adyy25  •  04 Decembrie 2020, 18:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

5640124639346680
Monica Anette  •  03 Decembrie 2020, 21:51
Postat de catalynn pe 03 Decembrie 2020, 11:34

Ținând seama de comportamentul pe care îl afișează in timpul meciurilor era greu de crezut ca la antrenamente si ședințele tehnice era mereu ... Zen :-))) DP e un antrenor bun, nu trebuie sa îți placa omul, vorbesc rezultatele. Din păcate însă, tocmai din cauza comportamentului vulcanic/balcanic nu va avea succes decât la echipe unde așa ceva e tolerat.

Sa nu uitam ca Dan Petrescu a fost fotbalist la echipe mari din Europa de Vest, mai mult de 5 ani la Chelsea conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Petrescu si chiar stie despre ce este vorba, ce se admite si ce nu in campionatul European. Cu ce este "mai finut" José Mourinho, de exemplu ????

5640124639346680
Monica Anette  •  03 Decembrie 2020, 21:45
Postat de Florin Alexandru pe 03 Decembrie 2020, 12:42

ASTA NU V-A AJUNGE NICIODATA LA O ECHIPA DIN VEST, NU DE TOP.POATE IN CHINA SAU LA ARABI UNDE SUNT TOTI "antrenorii buni"!

Daca Dan Petrescu ajunge antrenor in Europa de Vest recunoasteti ca ati gresit...si ca habar nu aveti ce vorbiti ????

Vezi toate comentariile (36)
Comentează