FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-1

3 concluzii după derby: de ce nu ia FCSB titlul, unde s-a „gripat” CFR Cluj + fotbalistul renăscut

Încrâncenarea derby-ului CFR - FCSB / foto: Cristi Preda (GSP) +17   FOTO
Încrâncenarea derby-ului CFR - FCSB / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 07:15 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 17:47

CFR Cluj si FCSB au încheiat la egalitate, scor 1-1, derby-ul din care singura care profită e Farul. Mai jos, trei concluzii după egalul din Gruia.

  • Revista „Craiova Maxima, povestea unei iubiri alb-albastre" poate fi CUMPĂRATĂ ONLINE ---> Comandă AICI!
  • Clujenii au dominat prima repriză, bucureștenii pe cea secundă, la final au fost fericiți doar constănțenii. Farul are 4 puncte peste CFR și 5 peste FCSB. Dacă scapă neînvinsă și etapa viitoare, pe terenul roș-albaștrilor, devine favorită clară la titlu. Cronica derby-ului e AICI

Cu ce rămânem după un nou episod din „serialul CFR - FCSB”? Cu două mari teme de discuție, câte una în dreptul fiecărei rivale, dar și cu un fotbalist reinventat și cu mare poftă de fotbal!

1. Florinel Coman a redevenit „Mbappe”

Încântătoare prestația lui Florinel Coman în Gruia! „Șeptarul” ros-albaștrilor revine, în sfârșit, la intensitatea din urmă cu câțiva ani, iar cifrele și exprimarea din teren confirmă acest lucru: are trei goluri în ultimele cinci meciuri din Superligă, toate reușite în urma unor execuții spectaculoase de la distanță, semn că și încrederea e din nou la parametri maximi. 

Cu Tavi Popescu și Cordea „dispăruți” momentan de pe radar, Florinel pare să-și fi asumat statutul de lider la FCSB. Atât în teren, unde e cel mai activ și „efervescent” jucător din echipă, dar și la interviuri. 

Aseară, a lăsat diplomația deoparte și a tras un semnal de alarmă pentru întreaga echipă, o dovadă cum nu se poate mai bună că e o voce cu greutate în vestiar. Mai mult, a „smuls” laudele lui Charalambous, care a evidențiat și el progresul lui Coman din ultimele săptămâni și modul în care-și simte jucătorul la antrenamente. 

7a fost nota primită de Coman în ediția de azi a Gazetei, pentru prestația de la Club

Faza din finalul meciului, cu „Mbappe” urmărit de 5-6 adversari, spune totul despre nivelul actual la care e Coman. Și poate prevesti un an grozav pentru fotbalistul care mai are de trecut câteva „restanțe” și la națională!

3 concluzii după derby: de ce nu ia FCSB titlul, unde s-a „gripat” CFR Cluj + fotbalistul renăscut
Coman a ridiculizat întreaga defensivă a CFR-ului / Captură Orange Sport

2. Cod roșu la CFR: unde e „fortăreața”, Dane?

Au trecut vremurile în care un gol înscris de CFR la 0-0 închidea aproape sigur meciul respectiv. „Regula” din precedentele sezoane nu se mai numără printre „canoanele” acestui play-off, unde Clujul are trei egaluri consecutive în trei meciuri în care la un moment dat a condus

Defensiva lui Petrescu n-a securizat nici măcar una dintre cele trei victorii pe care „feroviarii” le aveau în buzunar, o statistică neobișnuită și alarmantă deopotrivă pentru campioană. 

Iar argumentul conform căruia situația ar fi doar o coincidență nu stă în picioare: CFR a pierdut puncte în mod similar și-n sezonul regulat: cu Sepsi (2-2), cu Botoșani (1-1), cu UTA (1-1), precum și cu rivala directă Farul (1-3 de la 1-0). 

„Cum să ne convină rezultatul? E a treia oară în play-off când conducem și nu câștigăm. Din păcate, avem trei meciuri bune și puține puncte. Nu așa câștigi campionatul”, a comentat cu amărăciune Petrescu, la finalul derby-ului.

3. FCSB ia doar „firimiturile”

Noul clasic din fotbalul românesc, CFR - FCSB, și-a mai consumat un episod din care roș-albaștrii nu se aleg cu aproape nimic, o constantă în meciurile directe cu adevărat importante din ultimii ani

Cu o victorie la Cluj, bucureștenii ar fi trecut peste CFR și s-ar fi apropiat la doar trei puncte de Farul înaintea duelului din a doua zi de Paște, obiectiv ratat de băieții lui Charalambous. Iar situația e la ordinea zilei la FCSB de mult timp: victorii în fața CFR-ului în împrejurări mai puțin „fierbinți”, realizări putine spre deloc în momentele cruciale, cum a fost cel de aseară. 

Ani la rândul, gruparea lui Becali s-a „împotmolit” când era mai mare nevoia de trei puncte în fața rivalei. A câștigat, în schimb, meciuri de care nu depindea soarta campionatelor, cum ar fi acel 1-0 din runda #24 a sezonului regulat

Din 2018, de când Clujul a devenit principala forță a campionatului, FCSB și CFR s-au întâlnit de fiecare dată în play-off: doar trei victorii ale roș-albaștrilor din 11 ocazii, de două ori în momente în care ardelenii erau deja campioni.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini ale derby-ului CFR Cluj - FCSB 1-1

+13 FOTO

Citește și alte știri din Superligă:

Petrescu l-a exasperat pe Panduru: „Las-o încolo, am ajuns să comentăm și asta?!”

VIDEO S-au deconspirat! Ce s-a întâmplat imediat după golul marcat de Florinel Coman în poarta lui CFR Cluj

VIDEO Florinel Coman a dat cărțile pe față după derby-ul cu CFR Cluj: „Nimic! N-a mers nimic! Trebuie să fim bărbați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
valentindragobete
valentindragobete  •  10 Aprilie 2023, 13:35
Postat de ray51 pe 10 Aprilie 2023, 11:16

Drum bun, Farule!!! Pana la urma cu plangaciosi, cu icoanite si alte alea, nu se ia un campionat.

Trăiești degeaba, cu "alte alea" se ia campionatul! Chefereaua are 12 puncte asigurate: 6 de la farul și 6 de la Sepsi și s-a terminat "lupta", hai drum bun !

magic4ever
magic4ever  •  10 Aprilie 2023, 13:30

Coman a fost mereu mai bun decat Popescu,la ultimele 2 meciuri ale nationalei Coman trebuia sa fie convocat nu Popescu ...

muzica
muzica  •  10 Aprilie 2023, 12:05

Avertisment pentru ziaristii CASANDRE,care nu dau nici o sansa FCSB-ului la titlu !Farul n-a convins cu Craiova,fiind condusa de 2 ori,a fost salvata de copilul Sali, care a scos acel penalty !FCSB-ul NU UITA CA FARUL N-A JUCAT CU CELE 2 RIVALE ,2 DUBLE CU FCSB SI CFR (vezi O-3 acasa cu CFR, O-4 la Hemannstadt,O-4 ,O-2,1-3 acasa cu FCSB,!!!),deci NIMIC NU E INCA JUCAT !Sa nu uitam atuurile FCSB-uli,forma formidabila a lui Coman,Edjouma care a lipsit enorm,la Cluj,la fel talentul lui Tavi Popescu,care,s-a maturizat mult ,!Palmaresul sdrobitor al stelistilor cu Farul,zecile de mii de suporteri care pot fi al 12 -lea jucator !Da, Farul are pe Mazilu,dar...cu craiova s-a vazut prea individualist si nu cred ca va fi cu noi la Bucuresti ,in stare sa reziste cu zecile de mii de voci contra lui !CASANDRELOR,nu va grabiti...aceste atuuri ale noastre vor aduce titlul la noi,contrar DORIONTELOR VOASTRE ,CA NOI SA PIERDEM !!!VETI VEDEA !!!NIMENI NU VOR REZISTA,IMPOTRIVA LUI COMAN,EDJOUMA,TAVI,COMPAGNO,OLARU SI CU UN TARNOVANU IMPERIAL PLUS ZECILE DE MII DE SUPORTERI PE AN !(cel mai mare numar din tara !).Cine rade la urma,rade mai cu pofta !!! FORZA STEAUA ADEVARATA !!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează