FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Atac la Gigi Becali dinspre CFR Cluj: „Are un vocabular și un mod de viață în care asemenea practici sunt de notorietate”

Gigi Becali FOTO: Ionuţ Iordache
Gigi Becali FOTO: Ionuţ Iordache

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 16:58 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 18:58

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a venit cu o replică tăioasă pentru Gigi Becali, patronul FCSB.

Omul de afaceri a făcut în ultimele zile insinuări că se fac „omenii” în acest final de sezon, având mai multe trimiteri către meciul Rapidului cu Hermannstadt (2-0) și cel cu UTA, de peste două etape.

CFR Cluj își pierde un jucător important pentru meciul cu Dinamo: „Nu știm când va reveni”
CFR CLUJ
CFR Cluj își pierde un jucător important pentru meciul cu Dinamo: „Nu știm când va reveni”

Cristi Balaj, atac la Gigi Becali

Întrebat dacă se mai fac anumite jocuri de culise în fotbalul românesc, așa cum a insinuat Gigi Becali, Cristi Balaj a venit cu o replică acidă pentru patronul FCSB.

„Oamenii care au făcut, probabil, anumite lucruri în viață e normal să se gândească la așa ceva. El are un vocabular și un mod de viață în care, probabil, asemenea practici sunt de notorietate sau fac parte din meniul zilei.

Nu au fost meciuri care să-mi ridice semne de întrebare. Cine ar fi spus că noi o să pierdem cu Botoșani? Asta nu înseamnă că noi am vrut să pierdem la Botoșani", a spus Cristi Balaj în emisiunea „Liga DigiSport”.

Ce a spus Gigi Becali despre „omeniile” din Superligă

Omul de afaceri a spus luni seară că nu și-ar dori ca sibienii să ajungă în play-off, după ce a văzut partida dintre Rapid și Hermannstadt, 2-0, de vineri.

Inițial s-a ferit să spună că trupa lui Marius Măldărășanu nu a jucat cu intensitate partida din Giulești, declarând: „Unii spun că a fost omenie, dar nu cred că se mai face asta”. Apoi, după ce i s-au cerut mai multe explicații din studio, a spus că Hermannstadt ar ajuta-o pe Rapid în play-off.

„Deja socotesc că am bătut Rapidul. E diferență mare de valoare. Da, Rapid joacă foarte bine (n.r – ironic). Așa zice lumea. Stau eu să comentez ce joacă Rapid?! Noi vom bate, pentru că suntem foarte valoroși.

Mai multe nu are rost să vorbim... Are 5 victorii... A luat 3 puncte cu Mititelu, care a făcut prostiile pe care le-a făcut când a schimbat, cu Dinamo iar așa. Nu știu ce meci tot așa... Bravo Rapidului că are 5 victorii! Nu mă bag la alte... Nu știu eu. Nu mă bag la omenie. Când e vorba de omenie, nu mă bag. Nu am spus așa ceva. Mulți au vorbit și au spus că a fost omenie, dar nu cred. Din punctul meu de vedere, nu mai există omenie în fotbal.

Alții zic, dar eu nu cred. Eu râd. A fost un meci care a părut omenie (n.r. râde). Dar eu nu cred. Toți vor în play-off. Dar eu nu am nicio altă treabă. FCSB e lider detașat”, a spus Gigi Becali în emisiunea „Fotbal Club” de la DigiSport.

Întrebat ce echipă ar dori să ocupe ultimul loc de play-off, Becali a spus că nu ar vrea ca aceea să fie Hermannstadt. „Domnule, voiam să fie Hermannstadt. Dar acum nu mai vreau”. Întrebat de moderatorul Radu Naum dacă nu o vrea pe Hermannstadt în play-off după 0-2 cu Rapid, Gigi a spus: „Da, nu o mai vreau”.

Și întrebat dacă acel meci l-a considerat a fi „omenie”, Becali a declarat: „Alții zic, nu eu. Eu nu cred. Dar nu mai vreau. Dacă e ca ei? Eu nu cred, dar dacă e cum zic cei care spun că a fost omenie? Eu zic «Voi sunteți nebuni?». Dar poate sunt eu fraier. Eu nu cred așa ceva. Dar în play-off e posibil să fie omenie. E posibil. Dacă ești pe 6 sau 5 în play-off, la ce mai tragi? O să fie omenie de omenie. Aș vrea ca în play-off să fie Mititelu sau Oțelul. Chiar și U Cluj sau Sepsi”, a adăugat Becali.

Atac la Gigi Becali dinspre CFR Cluj: „Are un vocabular și un mod de viață în care asemenea practici sunt de notorietate”
Gigi Becali, patronul celor de la FCSB FOTO Ionuț Iordache

Gigi Becali a făcut și marți o nouă serie de declarații la adresa giuleștenilor. Omul de afaceri a vorbit despre ce urmează în duelul cu Rapid și lasă să se înțeleagă că e sigur că giuleștenii nu vor avea probleme peste două etape, când joacă împotriva celor de la UTA.

„Rapid să vină, dar trebuie să vină și pe la Craiova. Iar Rotaru are echipă tare. La intrarea în play-off mizez pe 13 puncte diferență. Aseară aveam 6 puncte. Și am zis «Dacă rămânem cu 6, tot e bine. Dacă sunt 7, tot sunt bune. Dacă vrea Domnul, o să fie 9». Dar să vedem. Rapid are acum meci la Iași, acolo se joacă fotbal.

Apoi cu UTA... Nu știu dacă se joacă... Ăștia... Nu am încredere în UTA (n.r- râde). Nu am încredere că... Adică... Nu știu eu. Dar cu UTA, nu cred că se va împiedica. Nu cred (n.r – râde)”, a spus Gigi Becali.

Alte reacții după declarațiile lui Gigi Becali

Mă duc acasă, mă las de fotbal cu totul dacă se va demonstra că în Giulești, la FCSB sau în alt oricare alt meci au fost jocuri de culise. Sunt dezamăgit de declarațiile pe care le aud frecvent, nu mai sunt timpurile alea, de acum 15-20 de ani, când luai primă și la meci pierdut.

Eu cred că au apus demult acele vremuri, iar eu nu înțeleg, după declarațiile domnului Becali, cum ar putea un conducător să se ducă în fața echipei și să spună ce? «Bă băieți, azi trebuie să pierdem!». Păi, peste 4-6 luni, un an, unii dintre jucători își termină contractul, cine s-ar compromite să facă asemenea gesturi?

- Dani Coman, președinte FC Hermannstadt

Îmi vine să râd. Care sunt ăia mulți care zic asta? Nu pot să-i înțeleg pe cei care spun asta. Nu știu ce omenie ar fi putut sa fie între Rapid și oricine, mai ales în acest meci. Sunt tertipurile domnului Becali. Nu are nimeni asemenea echipe (n.r. care să joace pentru anumite echipe). Nu cred că trebuie să luăm de bune spusele domnului Becali. Chiar nu le iau în serios.

Nu știu ce ar fi putut să fie în momentul ăsta. Sunt convins că Hermannstadt vrea să intre în play-off. Poate ei și Dani Coman își doresc cel mai mult să o bată pe Rapid.

Știți cum e, când pleci de undeva, îți dorești mult să bați acea echipă. Ei ne-au mai bătut în sezonul trecut pe Giulești. Au avut ocazii și în acest meci, dar noi am făcut un meci bun, solid, de ce să zicem doar că a jucat Sibiul slab?

Sunt ferm convins că de foarte mult timp nu mai există aranjamente în fotbal. Se mai întâmplă să greșească arbitrii, dar neintenționat. Unii sunt mai slabi, alții sunt mai buni. Repet, Hermannstadt vrea să intre în play-off.

Dacă tot credem ce zice Becali, să ne amintim când a spus în ultimii ani că s-a greșit în favoarea Stelei. El își vede interesul.

- Victor Angelescu, acționar minoritar Rapid

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Laszlo Balint a scos în evidență punctul slab al celor de la FCSB în lupta la titlu: „E o problemă mare”

Citește și:

Ce scriu sud-africanii despre Siyabonga Ngezana după ce l-au urmărit la treabă în U Cluj - FCSB
FCSB
Ce scriu sud-africanii despre Siyabonga Ngezana după ce l-au urmărit la treabă în U Cluj - FCSB
CFR Cluj dă lovitura: „Suma este de 2,5 - 3 milioane de euro”
CFR Cluj
CFR Cluj dă lovitura: „Suma este de 2,5 - 3 milioane de euro”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
bacy
bacy  •  07 Martie 2024, 21:50
Postat de Trotsky pe 21 Februarie 2024, 17:41

Asta chiar e culmea nesimtirii ... un arbitru cocolosit de CCA sa-si dea cu parerea, de la un club care a beneficiat din plin de arbitraje in ultimii ani.

Cumea ipocriziei !

bacy
bacy  •  07 Martie 2024, 21:43

Un fost arbitru mediocru (la cheremul serviciilor și politicului) care s-a evidențiat prin stabilirea clasamentelor și schimbarea unor destine, realizate prin aplicarea după bunul plac a legilor de joc și prin influența pe care a avut-o asupra colegilor săi mai tineri ! Ceea i se-ntâmplă acum (președinte de club) e numai consecința ”investițiilor” sale pe terenul de fotbal ! P.S. Un om onest cu frică de Dumnezeu și conștiință curată și-ar fi văzut de treabă, dar el, cu sufletul împovărat, a primit recompense după recompense, în activitate, pe la județ și după pe la nu știu ce agenție (unde nu avea nici o calificare) după care mare șef de club !

ap0klyps3
ap0klyps3  •  22 Februarie 2024, 18:41

Citește decizia. Nu mai manca borș. Stăpânul tău nu va primi nici un chior. Singura constatare a fost ca procesul a durat prea mult

Vezi toate comentariile (26)
Comentează