FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ce scriu sud-africanii despre Siyabonga Ngezana după ce l-au urmărit la treabă în U Cluj - FCSB

Siyabonga Ngezana, în acțiune în U Cluj - FCSB // foto: Imago Images +23   FOTO
Siyabonga Ngezana, în acțiune în U Cluj - FCSB // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 15:57 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 16:21

Presa din Africa de Sud rămâne cu ochii pe Siyabonga Ngezana (26 de ani). Cea mai recentă prestație a stoperului sud-african, în U Cluj - FCSB 0-0, a fost aplaudată.

FCSB l-a cumpărat pe Siyabonga Ngezana în vara lui 2023, plătind 600.000 de euro pentru a-l dezlega de la Kaizer Chiefs. Fundașul sud-african a avut nevoie de două luni de acomodare la fotbalul și cultura din România, dar apoi a devenit piesă de bază la FCSB, adunând de atunci 21 de meciuri pentru roș-albaștri.

Cel mai recent a avut loc la Cluj-Napoca, 0-0 cu U Cluj în etapa 26 de campionat. Ngezana s-a descurcat bine pe Cluj Arena, fiind notat cu 7 de GSP.ro.

CFR Cluj dă lovitura: „Suma este de 2,5 - 3 milioane de euro”
CFR Cluj
CFR Cluj dă lovitura: „Suma este de 2,5 - 3 milioane de euro”

Presa din Africa de sud a aplaudat evoluția lui Ngezana din U Cluj - FCSB

Și presa din Africa de Sud a aplaudat evoluția lui Ngezana contra ardelenilor. Publicația KickOff a scris că „Siyabonga Ngezana și-a consolidat importanța la pretendenta la titlu FCSB cu altă prestație strălucitoare luni seara, împotriva U Cluj”.

Jurnaliștii sud-africani au adăugat: „Impunătorul fundaș s-a apărat bine în al 10-lea meci de campionat în care FCSB nu a primit gol cu el pe teren. Fundașul de 26 de ani este «însetat» pentru primul lui trofeu din carieră, după ce nu a reușit să câștige nimic în cei 7 ani la Kaizer Chiefs”.

Siyabonga Ngezana: „Înainte să vin la FCSB am avut ofertă de la Sheriff”

În decembrie, în cadrul unui interviu acordat presei din țara natală, Ngezana a dezvăluit cum a ajuns la FCSB și, totodată, faptul că fusese ofertat de Sheriff Tiraspol înainte să ajungă în România.

„Transferul în România a venit ca o surpriză... mai multe echipe din Europa mă urmăreau, Sheriff chiar s-a consultat cu Chiefs pentru serviciile mele înainte ca sezonul din Africa de Sud să se încheie.

Așadar, jucam știind că exista o ofertă de la Sheriff, dar lucrurile n-au mers conform planului. Cluburile nu au ajuns la un acord, apoi a apărut oferta de la FCSB prin intermediul unei agenții. Ei căutau urgent un fundaș, așa că a apărut această oportunitate.

Acei oameni care mă urmăreau pentru a mă duce la Sheriff cunoșteau și alte echipe din Europa. Nu au avut mult timp să mă monitorizeze, dar evident că au văzut ceva în mine din moment ce m-au recomandat la club, au trimis clipuri cu mine și, din fericire, mutarea s-a înfăptuit”, a relatat Ngezana într-un interviu acordat ziarului iDiski Times.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Laszlo Balint a numit la GSP Live punctul slab al FCSB în lupta la titlu:

Mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali susține că mai are un „giuvaier” în curte: „E super bun” » De ce ar putea fi titular înaintea unor „grei” din lot
FCSB
Gigi Becali susține că mai are un „giuvaier” în curte: „E super bun” » De ce ar putea fi titular înaintea unor „grei” din lot
Mihai Stoica, iritat în direct de o remarcă: „Aa, nu? Serios?” » Ce problemă a găsit la FCSB: „Așa nu câștigi campionatul”
FCSB
Mihai Stoica, iritat în direct de o remarcă: „Aa, nu? Serios?” » Ce problemă a găsit la FCSB: „Așa nu câștigi campionatul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
kordell
kordell  •  21 Februarie 2024, 21:02

Ca si presa din RSR cara lauda toti pseudo fotbalistii romani care joaca pe afara .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează