FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 4-1

CFR Cluj - FCSB 4-1 » Umilință în Gruia! Condusă de antrenorul de portari, campioana a anihilat echipa lui Edi Iordănescu

CFR Cluj - FCSB // foto: Raed Krishan
CFR Cluj - FCSB // foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 29 august 2021 21:00 / Actualizat duminica, 29 august 2021 23:46

CFR Cluj, liderul Ligii 1, a făcut instrucție cu FCSB în etapa 7 a campionatului, scor 4-1. Deși adversarii au fost dirijați de pe bancă de Cristi Moldovan, antrenor de portari, trupa lui Edi Iordănescu a fost surclasată complet!

Programul etapei #7 din Liga 1

Fără antrenor, cu pumni împărțiți printre conducători și staff, CFR a dat de pământ cu principala contracandidată, 4-1. Cu o jumătate de antrenament în ultimele 3 zile, campioana s-a distrat cu echipa lui Edi Iordănescu, ale cărui idei și planuri au fost dejucate atât de simplu de experiența clujenilor.

Paradoxal, pe un teren unde s-a obișnuit mai degrabă să piardă, FCSB era favorită. Părea cel puțin. Locul unde ultima dată a câștigat fix în anul în care a luat titlul, cu Gâlcă pe bancă, e acum zdruncinat de scandaluri interne, fără antrenor pe bancă.

Tupeul la FCSB, experiența rămâne în Ardeal

Startul pare să confirme părerile de dinaintea meciului. Doar pare! Tănase, șut din unghi, aproape de colțul lung. Apoi Vinicius, cel care a întors armele Clujului vara asta, specialitatea casei, cap pe lângă poartă. Tonusul și tupeul joacă în alb, experiența în vișiniu. Cel puțin cam asta se simte în jocul CFR-ului, după ce și-a pierdut antrenorul. Vremea încearcă să ucidă fotbalul. A plouat în "Gruia" ca-n miez de toamnă, la final de august. O ploaie care în nici 15 minute a măcinat suprafața de joc, a băltit-o, tot mai greu pentru jucători.

Cu răbdare, CFR a împins jocul dinspre Bălgrădean spre mijloc, apoi de la mijloc spre Andrei Vlad. Și fanii au simțit asta, tropăitul ce imită trenul din tribuna 2 s-a amplificat, susținerea le-a dat elan gazdelor. "Boost"-ul care până joi venea de pe bancă, s-a mutat acum mai sus de bancă. Și nu în loja lui Neluțu Varga, de acolo vin mai nou "brazdele". Ci în publicul clujean. 

Un public ce-a știut să facă uitată lipsa indicațiilor de pe bancă, să suplinească asta astupând peluza fanilor FCSB. Încet, CFR a dus jocul acolo unde-i place, jocul ce-a adus 4 titluri în "Gruia". A presat, Vinicius a respins în fața careului o minge, de unde fostul coleg Omrani l-a executat pe Vlad, voleu cu pământul (30). Déjà vu pentru FCSB, pentru care nu e prima dată când dictează ritmul, dar se vede răpusă.

Cadoul lui Andrei Vlad

Primii la minge și în startul reprizei a doua au fost oaspeții, "înghesuiți" și de rezultat. Golul a fost mai aproape tot de CFR. Singur pe "16", Alibec a trimis cu exteriorul, Vlad a reținut. Nu s-a mai întâmplat asta în minutul 56. Goalkeeperul selecționat de Mirel Rădoi la națională a comis-o din nou! Grav! A câta oară? A boxat aiurea o minge în față, a căzut lat, iar Sigurjónsson a trimis simplu, cu capul, în plasă. 

De doar două momente, cât de cât de fotbal, are nevoie experiența ca să învingă fragilitatea și tinerețea FCSB-ului. Două erori au dejucat tot planul pus la cale o săptămână de Edi Iordănescu, toate ideile de insider pe care le avea. Două greșeli ce-au ridicat o echipă zdruncinată de războiul civil din club.

Varză a la Cluj 

La Cluj se strigă din nou "Campionii, campionii" și fanii trebuie crezuți. Când ai 4-0, după execuția-covrig a lui Deac și penaltyul lui Alibec, cerut de fani ca executant, chiar și fără antrenor pe bancă, cu teoretic principala contracandidată, când numeri din 3 în 3 punctele, Liga 1 ar putea pune prima panglică vișinie pe trofeu. Reușita-șampanie a lui Stoica, voleu sub bară, a trecut neobservată de rușinea de pe tabelă. 

FCSB e "groggy" în 7 runde, iar durerile de cap pentru Edi Iordănescu par că-s mai mari față de ce anticipa. În schimb, în "Gruia" rețetarul nu se schimbă, iar antrenorul poate fi tras din joben. Atât de bine sunt sudate ideile că titlul pare deja acontat. Singurul ce l-ar putea rata ar fi probabil Gigi Becali, însă nu e cazul.

CFR Cluj are acum 12 puncte distanță față de FCSB după numai 7 etape!

CFR Cluj - FCSB 4-1

UPDATE ora 20:55 - Ploaie torențială la Cluj-Napoca

CFR Cluj - FCSB 4-1 » Umilință în Gruia! Condusă de antrenorul de portari, campioana a anihilat echipa lui Edi Iordănescu
foto: Raed Krishan - GSP

UPDATE ora 19:05. Echipele de start la CFR Cluj - FCSB:

  • „Principal” pe foaia de joc la CFR Cluj figurează Ovidiu Ceclan (52 de ani) antrenor de portari la echipele de copii și juniori ale clubului! Fost portar, cea mai notabilă echipă la care Ceclan a evoluat în carieră este U Cluj.
  • CFR Cluj a trimis pe teren o echipă de start foarte ofensivă, cu o linie formată din doi atacanți centrali, Omrani și Alibec, plus tânărul Claudiu Petrila. Dincolo, Edi Iordănescu a folosit echipa standard, exceptându-l pe Florinel Coman, accidentat.

CFR CLUJ: Bălgrădean - Manea, Bouhenna, Graovac, Camora - Sigurjonsson, Rodriguez, Deac - Omrani, Alibec, Petrila
REZERVE: Hindrich, Susic, Cestor, Ciobotariu, Itu, Fofana, Gîdea, Costache, Debeljuh
ABSENȚI: Chipciu, Burcă (accidentați)
ANTRENOR: Ovidiu Ceclan 

FCSB: Vlad - V. Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic - Olaru, Ov. Popescu, Oaidă - Cordea, Tănase, Oct. Popescu
REZERVE: Straton, Miron, Haruț, Stoica, Perianu, Dumiter, Musi, Mamut, Șerban
ABSENȚI: Fl. Coman, Miron, Șut, Panțâru (accidentați)
ANTRENOR: Edward Iordănescu

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj-Napoca)
Arbitru: Haţegan Ovidiu (Arad) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)

UPDATE ora 18:30. Vlad Nedelea, corespondentul GSP.RO la Cluj, ultimele detalii despre CFR - FCSB

Citește mai multe articole de actualitate:

Ilie Dumitrescu, necruțător la adresa lui Neluțu Varga: „Dezgustător, mi-e silă! Eu nu aș renunța la niciun euro în locul lui Șumudică!”

Gigi Becali râde de Marius Șumudică: „Tu, marele sultan al Turciei, nu mai intri la antrenamente?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (572)
luisharcsa
luisharcsa  •  30 August 2021, 20:54
Postat de kuba pe 30 August 2021, 07:36

Ce glumite amărâte ai Zoli. Se vede nivelul tău :))) au dreptate aia de la Fidesz ca sunteți cei mai pqosti dintre mongoli :)))))))

Mai prosti ca tine? Nu cred.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  30 August 2021, 16:19

„Cronica„meciului e pentru cei care nu au vazut meciul sau au idei putzine dar...„ fixe”!Iar dau astia vina pe portarul Vlad!!!Prezinta ca si cum fcsb ar fi dominat categoric,dar ghinion... ca a gresit portarul!Cand cel putzin in repriza a doua, realmente erau...jaloane!Primul sut tragandu-l Olaru in minutul 75!Si cand CFR se intrecea in ratari:Petrila si Alibec,jucandu-se cu ocaziile!Culmea,ca daca nu era Vlad in poarta am fi asistat la un scor de maidan!

1745flo
1745flo  •  30 August 2021, 09:39

4-1, prea frumos! Multumim CFR, ați făcut o țară întreagă fericită umilind suburbanii din comuna Berceni! Respect!

Vezi toate comentariile (572)
Comentează