FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

CFR CLUJ - FCSB // EXCLUSIV Dezvăluirea care aruncă în aer derby-ul etapei » Arbitrul Istvan Kovacs trăiește în orașul CFR-ului!

Articol de , , - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 20:00

În fișa de la Comisia Centrală a Arbitrilor, „centralul” care duminică va conduce derby-ul CFR - FCSB apare în continuare că domiciliază în Carei, deși petrece aprope 80-90% din timp în Cluj.

Arbitrul pe care Kyros Vassaras, șeful CCA, l-a ales pentru primul derby al Ligii 1 din 2020 ascunde un secret care aruncă în aer delegarea la meciul CFR - FCSB, care se va disputa duminică seara, în Gruia.

De ceva timp, Kovacs locuiește mai mult în Cluj, oraș în care se află și CFR, iar în Regulamentul de ordine interioară al CCA se specifică faptul că în privința orașelor din provincie, există interdicția ca un arbitru să conducă meciurile echipei care se află în aceeași localitate cu el.

CCA l-a ales pe Kovacs pentru CFR - FCSB fiindcă în dosarul pe care "centralul" îl are la comisia grecului Vassaras el activează ca fiind domiciliat în Carei, oraș în care s-a și născut.

Mai multe persoane din Cluj, inclusiv oameni de fotbal, foști sau în continuare activi în fenomen, au susținut azi pentru GSP că știu că Istvan stă în Cluj și l-au și văzut în majoritatea timpului în oraș. Una dintre sursele ziarului dezvăluie chiar și cartierul în care stă Kovaci: Gheorgheni, o zonă aflată în estul Clujului.

„El locuiește și se antrenează în Cluj, știu precis lucrul ăsta! Cunosc și adresa casei, și locurile în care se antrenează. Face antrenamente prin parcuri și pe stadioanele din Cluj. V-am spus, eu nu aș avea vreo problemă dacă ar anunța CCA că nu mai contează locurile din care provin arbitrii. Numai că nu anunță nimic Comisia, nu transmite niciun mesaj, se comportă ca o organizație secretă”
Ion Crăciunescu, pentru GSP.ro

Cum s-a justificat în fața CCA

Inclusiv cei din Comisia Centrală a Arbitrilor ar fi fost alertați în urmă cu ceva timp despre acest lucru, iar arbitrul a fost chestionat pe această temă. El ar fi respins varianta că are domiciliul stabil în Cluj, dar a admis că petrece mult timp în oraș.

Și a avut și un argument pentru care face acest lucru: "Aeroportul pe care îl folosesc pentru deplasări la meciurile externe, dar și la unele interne, e cel din Cluj și de foarte multe ori nu mai bat drumul până la Carei între două zboruri". Kovacs a rămas ferm pe poziții și a susținut că domiciliul lui e în continuare în Carei, unde și-a construit recent o casă.

Chiar și acum Kovacs e în Cluj cu mult timp înainte de ziua confruntării CFR - FCSB. El s-a întors azi pe aeroportul din Cluj, venind din Spania, unde timp de 3 zile a participat la cursul arbitrilor de la UEFA.A transmis CCA faptul că preferă să rămână în Cluj până duminică, atunci când se va afla la centru la derby-ul campionatului.

Arbitrii din București n-au interdicție


Pentru toți arbitrii din provincie există restricția de a fi delegați la meciuri în care e implicată o echipă din orașul în care ei domiciliază, însă nu același lucru e valabil și pentru "centralii" din București. Ei au dreptul să oficieze, de foarte mulţi ani, inclusiv atunci când o grupare din Capitală evoluează împotriva uneia din provincie. Chiar derby-ul FCSB - CFR a avut parte în ultimii 2 ani și jumătate de un "central" din București, Radu Petrescu, sezonul precedent, și Marcel Bârsan, la una dintre confruntările din 2017-2018.

Tudor a răpus CFR în favoarea FCSB!

Unul dintre cele mai mari scandaluri de arbitraj produse de un arbitru din București atunci când s-a aflat la un meci dintre o formația din Capitală versus una din provincie a fost celebra confruntare FCSB - CFR 3-1, din returul sezonului 2007-2008. FCSB avea de recuperat o diferență imensă, iar Alexandru Tudor a oferit un ajutor însemnat roș-albaștrilor cu prestația din acel joc. A refuzat două penalty-uri clare oaspeților, FCSB a câștigat și a recuperat toate cele 11 puncte, dar până la urmă tot a pierdut titlul. Între timp, Tudor a fost cooptat în clubul FCSB de către Gigi Becali și se ocupă de Academia roș-albaștrilor.

A avut probleme mari la limba română

Nu e prima dată când Istvan Kovacs se află în dificultate din punctul de vedere al regulamentelor interne ale arbitrilor. Când se afla la începuturile ascensiunii în primele două ligi, la testele pe care le-a susținut a întâmpinat probleme majore la testarea scrisă, din cauza faptului că nu stăpânea aproape deloc limba română. Dezvăluirea a fost făcută chiar de cel care la vremea respectivă ocupa funcția de președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin "Vâlcea": "Am trecut cu vederea pentru că am văzut în el un mare potențial, iar progresul lui ulterior mi-a confirmat acest lucru". 

170de kilometri e distanța dintre Carei, orașul în care s-a născut Kovacs și și-a construit o casă, și Cluj, unde locuiește în prezent în cea mai mare parte a timpului

MM l-a luat la mișto

Istvan Kovacs a arbitrat derby-ul FCSB - Dinamo 1-1, disputat în toamnă, pe Arena Națională. La finalul partidei, Mihai Stoica a postat pe Facebook un mesaj în care îl acuza și îl și ironiza pe "central". "În acest campionat, Kovacs i-a luat Stelei 5 puncte în două meciuri. Are procentaj bun băiatul", a scris MM, care a făcut trimitere și la erorile pe care Kovacs le-a făcut în Astra - FCSB 2-1, meci în care n-a acordat două penalty-uri roș-albaștrilor.

Citește și:

Ion Crăciunescu confirmă GSP: „Ştiu sigur că Istvan Kovacs locuiește și se antrenează în Cluj”

CFR a mai făcut un transfer! A venit un jucător pe care Genk a plătit 1,9 milioane de euro

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (66)
mosierul
mosierul  •  31 Ianuarie 2020, 15:19
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

...asta este ipocrizia și nesimțirea de care dau dovadă cei care slujesc necondiționat gluma de echipa numita fcsb....

cfrcj666
cfrcj666  •  31 Ianuarie 2020, 09:19
Postat de pe 31 Ianuarie 2020, 08:58

asa e tata,becali nu are voie sa zica de alibec,dar voi de tanase si coman-orice ! asa e cand sunteti in casa lui geambashu ! intrati incaltati ! tata,doar pe mine nu m-a lasat memoria ?! pai nu preafericitul tudor se antrena in tricoul alb-rosu pe stadionul din groapa ??? nu cumva tata lui avram il spovedea pe borcea care se plangea ca nu ii lasa pe partea dreapta,si ca comanda de sampanie e gata?! iar avram care a facut si facultate,in acel an,ii raspundea lui leonidas:step-by-step tata,sa nu va inecati ?! avram si tudor au favorizat fcsb ??? in ce realitate paralela ?!

Alibec e un caracter dificil, uneori se distruge singur dar nu e un circar care pacaleste fotbalul ca cei 2 amintiti de tine. Asa ca ia-o mai incet.

103798407052226
 •  31 Ianuarie 2020, 09:01

cat despre istvan,mereu a fost suporterul cu numarul 12,sau 15 daca numaram si cele 3 schimbari posibile ! nu s-a jucat pe vremea cand nu existau decat radiouri ! hai sa vedem toate meciurile arbitrate de istvan ca sa descoperim cu cine tine la rugby !!!

Vezi toate comentariile (66)
Comentează