FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

CFR CLUJ - FCSB // FCSB cu transferuri, CFR cu salarii » Jucătorul pe care Becali îl regretă și dă vina pe MM Stoica: „D-aia nu mă mai iau după el”

Articol de , , - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 09:00

Gigi Becali a plătit cei mai mulți bani ca să-și construiască lotul, campioana a câștigat cu o rețetă diferită, cu fotbaliști luați gratis sau pe sume mici, dar plătiți cu cele mai mari salarii din România.

Există o echipă care consumă mai mulți bani cu salariile decât consumă formația cea mai bogată din România. Explicația? Becali a plătit pentru jucătorii lui cele mai mari sume din tot campionatul, Clujul a adus fotbaliști ieftini sau chiar gratis și le achită salariile cele mai mari din campionat.

Conducerea campioanei a mai redus, oricum, bugetul de salarii față de nivelul existent în prima jumătate a sezonului trecut. Atunci lotul era foarte mare, cu fotbaliști bine plătiți care nu prindeau nici măcar banca de rezerve. Și se afla în lot și Julio Baptista, brazilianul cu CV fantastic, cu salariu de un milion de euro pe sezon și incapabil să mai joace fotbal ca profesionist.

Buni și gratis

Bugetul campioanei rămâne și acum cel mai mare din competiție. Ardelenii plătesc salarii nete de 4 milioane de euro anual. FCSB dă cu 500.000 de euro mai puțin, de când Becali a curățat echipa de numele pe care doar le plătea, nu le utiliza.

Gikiewicz, Salomao, Moutinho, Hora erau în situația aceasta, apăreau rar pe teren, dar încasau salariile conform datelor din contracte. Gigi urmărește să scadă și mai mult cheltuielile, a încercat să scape și de Cristi Manea, și de Adi Popa, numai că ei doi au refuzat să semneze rezilierea.

Becali a consumat bani mai mulți pentru construirea lotului și fiindcă el s-a orientat mai ales către tineri. Oamenii pe care i-a preluat de la Viitorul au costat multe milioane de euro, până și pentru Dennis Man a plătit 500.000 de euro, deși l-a adus din Liga a doua, de la UTA.

CFR a ales mulți fotbaliști aflați mai aproape de încheierea carierelor și de aceea i-a putut recruta gratis, fără sume de transfer. Deac, Vinicius, Chipciu sunt jucători excelenți pentru nivelul din Liga 1 și achiziționarea lor nu a costat nimic. A mai fost inspirată "pescuirea" lui Omrani, pe care l-a aruncat Marseille.

"MM e vinovatul!”

Deac, unul dintre liderii campioanei, a fost aproape de FCSB la revenirea din Kazahstan, numai că Becali l-a ofertat și apoi l-a refuzat. A negociat cu Ciprian și apoi a renunțat la afacere, sfătuit de Mihai Stoica. "D-aia nu mă mai iau după MM la transferuri, fiindcă atunci când am putut să-l iau pe Deac liber de contract el mi-a spus «e terminat!» și m-a convins să renunț. Voia 15.000 de euro pe lună Deac", a povestit Gigi la TV Digi Sport.

Ciprian a semnat cu CFR, care nu se afla atunci în situația bună de acum, încerca să iasă din insolvență și spera să se poată apropia din nou de performanțe importante. Și-a recăpătat forma cea mai bună și a ajuns chiar titular în echipa națională, de aceea a ajuns Becali să-l regrete și să-l învinovățească pe Mihai Stoica pentru ratarea afacerii.

"Eu cred că e diferență chiar mai mare între bugetele de salarii, cred că la CFR suma e de două ori mai mare decât e la FCSB! Mai ales că am auzit acum că lui Chipciu i-au dat la Cluj 400.000 de euro doar la semnarea contractului, pe lângă salariul lunar!"
Gigi Becali, patron FCSB

1.300.000de euro constituie bugetul anual de salarii la Dinamo, de aproape patru ori mai puțin decât consumă campioana CFR. "Câinii" nici nu reușesc să se mai apropie de titlul pe care nu l-au mai câștigat de 13 ani, ei se pregătesc de al treilea sezon la rând în play-out

8.000de euro încasa lunar Gikiewicz, polonezul care a apărut în doar trei partide la FCSB. Becali l-a dat afară și atacantul a câștigat litigiul la FIFA, trebuie să primească 93.000 de euro fiindcă i-a fost rupt contractul abuziv. În afara FCSB-ului și a CFR-ului, un salariu de 8.000 de euro lunar net e unul mare pentru oricare echipă din România

Cât au plătit pentru titulari favoritele la titlu:

CFR

ArlauskisGratis
SusiciGratis
ViniciusGratis
CamoraGratis
DeacGratis
ItuGratis
DjokoviciGratis
OmraniGratis
A. Burcă100.000€
Bordeianu200.000€
Costache700.000€
Total1.000.000

FCSB

Bălgrădean50.000€
I. Cristea150.000€
V. Crețu150.000€
Panțâru200.000€
Planici300.000€
Man400.000€
Olaru600.000€
Oaidă700.000€
Moruțan1.000.000€
Nedelcu2.130.000€
Fl. Coman3.000.000€
Total8.680.000

FCSB // Încă un jucător pleacă de la FCSB! Merge în Portugalia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
romeverest
romeverest  •  31 Ianuarie 2020, 15:06

Cu alte cuvinte MM ramane la Fcsb fara sa aiba vreun cuvant de spus, un simplu slujitor, bun pentru a posta comentarii acide pe facebook si a interveni prin emisiunile sportive !! Cu alte cuvinte....un *** !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rumunek
rumunek  •  31 Ianuarie 2020, 13:49

La CFR ați uitat să puneți totuși marele transfer de 1 milion de € al lui Ioniță. Și cei 500 de mii parcă pentru Mailat. Apoi unde calculăm sumele de instalare pentru jucătorii gratis, la sume de transfer sau salarii?

grim_reaper_cu_tesla
grim_reaper_cu_tesla  •  31 Ianuarie 2020, 13:17
Postat de Robert Sergiu pe 31 Ianuarie 2020, 10:49

STEAUA are echipa tanar de viitor,pe cand cfr ce echipa de viitor are?under 35?

'' are echipa tanar '' mai pune o pereche de ochelari danut

Vezi toate comentariile (12)
Comentează