FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

Campioană și vara: CFR Cluj transferă pe bandă rulantă și își ia și superatacant! » FCSB a rămas mult în urma ardelenilor și în mercato

Jefte Betancor (la minge) e așteptat la Cluj. FOTO: Imago
Jefte Betancor (la minge) e așteptat la Cluj. FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 18 iunie 2022 08:09 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 08:44

Campioana CFR Cluj a ajuns la un număr-record de jucători din fostul spațiu sârbesc, nu mai puțin de 7, dintre care 6 sunt croați, în vreme ce Becali continuă cu politica de a miza la FCSB aproape exclusiv pe jucători autohtoni.

CFR a anunțat vineri încă un transfer, cel al stoperului croat Denis Kolinger, care în ultimul an și jumătate a evoluat în Danemarca, la Vejle. Este o campanie de achiziții furdibundă din partea campioanei din Liga 1, care pare să-și fi făcut o strategie din a atrage nu doar exclusiv jucători străini, dar aceștia să fie cu precădere din fostul spațiu al Iugoslaviei. 

Kolinger este al 3-lea croat adus acum, iar în lot mai sunt alți 4 ex-iugoslavi, dintre care 3 sunt tot croați. 

Lovitură pentru campioana CFR Cluj: „Conducerea societății trebuie să obțină minimum un milion de euro pentru jucător”
CFR Cluj
Lovitură pentru campioana CFR Cluj: „Conducerea societății trebuie să obțină minimum un milion de euro pentru jucător”

CFR Iugoslavia vs FCSB România

Cine sunt cei 7 jucători din fost Iugoslavie din lotul actual al CFR-ului.

NUMEPOSTNAȚIONALITATE
LeticaPortarCROAT
KolingerFundaș centralCROAT
GraovacFundaș centralBOSNIAC
BruciciFundaș stângaCROAT
MuharMijlocaș centralCROAT
CvekMijlocaș centralCROAT
DebeljuhAtacantCROAT

Strategia CFR-ului contrastează puternic cu filosofia impusă de Gigi Becali la FCSB și de la care nu s-a abătut mai deloc în ultimii ani. Aceea de a miza aproape exclusiv pe jucători români, eventual și tineri, cu un potențial mare de vânzare în străinătate. 

În acest moment, lotul roș-albaștrilor conține doar trei străini, doi dintre ei fiind din fosta Iugoslavie, muntenegreanul Radunovici și croatul Mamut, însă doar primul a fost de bază în sezonul trecut și se anunță și pentru 2022-2023 om important.

Cum ar arăta CFR cu toți jucătorii din fosta Iugoslavie titulari:
Letica - Braun, Graovac, Kolinger, Brucici - Cvek, Boateng, Muhar - C. Deac, Mistrati - Debeljuh

CFR Cluj l-a rezolvat și pe Betancor 

După ce a terminat în spatele CFR-ului în campionatul precedent, FCSB a rămas mult în urma grupării din Gruia și în privința campaniei de achiziții din această pauză competițională. CFR pare realmente dezlănțuită, aproape că anunță câte un transfer în fiecare zi. 

Ultimul nume confirmat e cel al lui Kolinger, stoper croat, dar e aproape rezolvată o altă achiziție, cea a lui Jefte Betancor, al doilea golgheter al Ligii 1. Clujenii au ajuns la un acord cu Farul, pentru a achita în jur de 250.000 de euro sumă de transfer, la care se vor adăuga și alte bonusuri în funcție de ceea ce va reuși CFR cu atacantul spaniol în echipă. 

Inclusiv pretențiile lui Jefte au fost acceptate de CFR, iar în următoarele zile se va oficializa și această mutare. Va fi al 6-la jucător antamat de CFR, în vreme ce FCSB n-a transferat pe nimeni, ci bifează doar la capitolul reveniri, jucători care s-au întors după ce fuseseră împrumutat.

Ce transferuri a făcut CFR Cluj

JucătorPostDe unde a venitCota (transfermarkt €)
Braunfundaș dreaptaBotoșani800.000
Kolingerfundaș centralVejle500.000
Brucicifundaș stângaKoper300.000
Muharmijlocaș defensivLech Poznan600.000
Hemmershoy-Mistratimijlocaș ofensivRanders800.000
BetancoratacantFarul1.600.000

Cine a revenit la FCSB

JucătorPostDe unde a venitCota (transfermarkt €)
Panteafundaș dreaptaHermannstadt350.000
Haruțfundaș centralBotoșani1.000.000
Lixandrumijlocaș centralMioveni250.000
G. Simionmijlocaș centralAris Limassol850.000

5iulie e data la care CFR va debuta în viitorul sezon, prima manșă în turul 1 din Champions League, adversar Piunyk Erevan

16 iuliee data la care FCSB va avea primul joc oficial, în etapa de debut a Ligii 1

Gigi Becali s-a speriat și anunță transferuri la FCSB 

După ce la finalul campionatului, dar și în zilele care au urmat a susținut că nu va cheltui nici un ban pentru achiziția de jucători, ci vor veni doar fotbaliști liberi de contract, Becali și-a schimbat radical viziunea. 

„Gata, m-am hotărât, o să investesc bani și în cumpărarea de jucători. Bag un milion de euro și aduc 3 jucători, probabil doi fundași centrali și un atacant", a spus Becali, care condiționase transferurile pe bani de calificarea în grupele Conference League. 

De fapt, inclusiv noul contract semnat de Toni Petrea depinde financiar de grupele celei de-a treia competiții intercluburi: acum are 10.000 de euro net lunar, dar suma se va diminua la jumătate dacă nu se va accesa toamna Conference League.

CFR Cluj vs. FCSB, duelul primului „11”

În momentul de față, deși startul viitorului campionat e încă foarte departe, CFR are lotul aproape complet, cu soluții duble pentru fiecare post. FCSB, chiar și pe primul „11" virtual al noului sezon are dificultăți majore de a încropi axul defensivei, de unde au dispărut toți cei 3 stoperi cu care a terminat 2021-2022: Vinicius, Miron, Cristea. În schimb, Petrescu e cel mai bine acoperit chiar în defensivă. 

Deține 4 fundași centrali, care oricând pot emite pretenții de titulari, iar pe cele două benzi sunt alte 4 soluții: Braun, Manea - în dreapta, Camora, Brucic - în stânga. În schimb, pentru cele 4 posturi din apărare, FCSB are doar 5 jucători care sunt de profilul postului din defensivă, dar dintre aceștia unul e Pantea, care are doar 18 ani și a jucat în Liga 2, iar altul e Sorin Șerban, care a bifat doar 6 jocuri ca titular în sezonul precedent. 

În ofensivă, FCSB stă foarte bine la nivel de titulari, unde CFR nu poate rivaliza cu calitatea individuală a cvartetului Olaru-Tănase-Florinel Coman-Octavian Popescu. Pe de altă parte, variantele de pe bancă ale lui Dan Petrescu sunt mai de calitate. 

Unul dintre Jefte și Debeljuh va fi rezervă, statut pe care îl vor avea și Adrian Păun, Sacko și Birligea. La FCSB, alternativele titularilor ofensivi se numesc Mamut, Musi și Vali Gheorghe.

CFR Cluj: Letica - Braun, Graovac, A. Burcă, Camora - Boateng, Bordeianu - C. Deac, Hammershoy-Mistrati, Petrila - Debeljuh 

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Haruț, Ov. Popescu, Radunovici - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu 

CFR Cluj vs. FCSB, duelul echipelor de rezervă

CFR Cluj:  Bălgrădean - Cr. Manea, Yuri, Kolinger, Brucici - Muhar, Cvek - Sacko, Ad. Păun, Birligea - Betancor 

FCSB: A. Vlad - Pantea, Lixandru, G. Simion, S. Șerban - Oaidă, Perianu, Edjouma - V. Gheorghe, Mamut, Musi

VIDEO FCSB a început pregătirea de vară. Imagini de la antrenament

Citește și: 

Lovitură pentru campioana CFR Cluj: „Conducerea societății trebuie să obțină minimum un milion de euro pentru jucător”

Noul „secund” de la FCSB ar fi fost filmat în ipostaze compromițătoare alături de Laurențiu Reghecampf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
bombon
bombon  •  18 Iunie 2022, 14:39

Echipa rezervelor CFR s-ar bate pentru playoff. Echipa rezervelor FCSB s-ar zbate undeva la mijlocul clasamentului in Liga a 2-a. Cam asta e diferenta.

vasileroaita
vasileroaita  •  18 Iunie 2022, 12:15
Postat de Dobermannul pe 18 Iunie 2022, 11:45

Mai aveai nevoie de clarificari ca sa spui asta. Finutu e in post sa-si multumeasca nasului. Ce e rizibil e efortul gazetei sa ne argumenteze de ce echipa lui dom' ministru de la aparare va si iarasi cea mai tare din parcare.

Și, când te-ai trezit, era tot noapte. În capul tău...

vasileroaita
vasileroaita  •  18 Iunie 2022, 12:13
Postat de cluj_cluj pe 18 Iunie 2022, 11:46

Gigi. O sa-l ia si o sa-l duca pe muntele Athos la sfintit.

Dacă dorm paznicii în post!!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează