FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Nelu Varga încearcă să facă rost de bani înainte de CFR Cluj - FCU Craiova » Ce le-a promis jucătorilor înainte de barajul pentru Conference + Miza e una uriașă

Articol de , , - Publicat marti, 30 mai 2023 07:58 / Actualizat marti, 30 mai 2023 09:20

Ioan Varga, patronul lui CFR Cluj, încearcă să achite banii pe o lună dintre cele două restanțe ca să-și motiveze echipa pentru duelul cu FCU Craiova, din barajul pentru Conference League.

  • CFR Cluj - FCU Craiova se joacă joi, 1 iunie, de la ora 20:30. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport
  • Meciul se joacă într-o singură manșă. Câștigătoarea merge în turul 2 al preliminariilor Conference League, alături de FCSB și Sepsi

CFR a mai rămas cu o miză minusculă, având în vedere statutul de supercampioană cu care echipa a pornit în sezonul actual. Însă obiectivul acesta, calificarea în preliminariile Conference League, este unul extrem de important pentru viitorul clubului și din punct de vedere sportiv, și din punct de vedere economic.

Ca să-și motiveze echipa pentru duelul cu FCU Craiova pentru ultimul loc european, patronul Ioan Varga încearcă să găsească bani pentru a le achita jucătorilor câte un salariu în zilele acestea, înaintea meciului programat joi, în Gruia.

EPIC FAIL » CFR Cluj a postat imaginea de prezentare a noului antrenor, deși Dan Petrescu n-a plecat!
CFR CLUJ
EPIC FAIL » CFR Cluj a postat imaginea de prezentare a noului antrenor, deși Dan Petrescu n-a plecat!

CFR Cluj încearcă să mai repare ceva

Fotbaliștii nu au fost plătiți de două luni, ceea ce nu constituie neapărat o explicație pentru forma proastă a echipei, din moment ce vișiniii s-au impus în campionat în cinci ani la rând cu rețeta aceasta a salariilor plătite mai mereu cu întârziere. 

Atmosfera a devenit, însă, una dezastruoasă din cauza rezultatelor slabe, a înfrângerii din meciul cu Farul, ultimul din play-off, și a scandalului care i-a urmat acelei partide.

După sfârșitul jocului, Andrei Burcă a fost eliminat din pricina protestelor și va absenta în jocul cu Craiova lui Mititelu. Varga și conducătorii executivi speră că plătirea banilor pentru o lună restantă ar mai ameliora atmosfera și le-ar arăta fotbaliștilor că societatea e hotărâtă să facă un efort pentru a găsi bani pentru salarii.

Jucătorii lui CFR Cluj se tem că-și vor pierde banii

Președintele Cristian Balaj nu a fost plătit nici el. Întrebat recent într-o emisiune de la Orange Sport dacă era adevărat că nu-și primise salariul pentru ultimele cinci luni, fostul arbitru a răspuns: „E o situație mai specială, eu l-am rugat pe domnul Varga să-mi faciliteze obținerea unei case în Cluj".

Proprietarul clubului l-ar ajuta, așadar, să-și găsească o casă, în schimbul salariilor restante. Jucătorii sunt mai greu de liniștit, ei deveniseră foarte îngrijorați mai ales după ce patronul echipei anunțase că avea de gând să se retragă, să iasă de tot din fotbal, supărat fiind din cauza prestațiilor pe care le-au avut arbitrii în partidele din acest play-off. Ei semnaseră deja amânarea salariilor din lunile decembrie și ianuarie, procedaseră așa pentru obținerea licenței de cupe europene.

Retragerea lui Varga ar conduce la insolvență, dacă n-ar apărea un alt investitor dispus să suporte costurile curente și să mai achite și datorii. Iar în insolvență pot fi topite ușor salariile restante, întrucât fotbaliștii nu sunt considerați salariați în procedura aceasta.

Explicația: ei nu au contracte de muncă, au contracte de activitate sportivă. Pe baza acelor documente se pot înscrie doar în categoria creditorilor chirografari, cei mai dezavantajați în insolvență.

1,90e cota oferită de casele de pariuri pentru un posibil succes al clujenilor joi seara. Oltenii au cota 4,60 pentru a se impune în Gruia

Sunt șanse foarte mari ca Andrei Burcă să plece de la CFR Cluj

E posibil ca meciul cu Farul, la sfârșitul căruia Andrei Burcă a fost eliminat, să fi fost ultimul pentru CFR al internaționalului român în vârstă de 30 de ani. 

El e ofertat din nou din Țările Arabe, discuțiile au continuat în ultima vreme și sunt șanse foarte mari ca afacerea să fie încheiată. Burcă joacă la CFR din 2019, atunci când vișiniii l-au cumpărat de la FC Botoșani cu 250.000 de euro. De achiziționarea sa e interesat și Gigi Becali, el a anunțat într-o declarație publică și prețul pe care ar fi dispus să îl achite, 500.000 de euro. Becali nu ar plăti mai mult fiindcă Burcă ar fi greu de vândut mai departe cu un profit, din cauza vârstei. 

CFR Cluj - FCU Craiova, miză de milioane de euro

Tot clubul CFR e mobilizat pentru victoria cu FCU Craiova deoarece societatea are nevoie să obțină calificarea în Conference League și să ajungă apoi în grupele acestei competiții. 

2,10e cota oferită de casele de pariuri ca joi să se înscrie minimum două goluri în barajul CFR - FCU Craiova

Vișiniii au încasat în sezonul trecut șapte milioane de euro grație parcursului pe care l-au înregistrat în Conference și pentru ei e foarte important să încaseze și în 2023 o sumă asemănătoare sau să reducă la minimum cheltuielile, altfel pierderile ar deveni tot mai mari. În bilanțul din 2022, „gaura" era deja de 30 de milioane de euro. 

Citește și: 

Gică Popescu, după scandalul provocat de Dan Petrescu: „Așa e el, mai coleric” + Ce a spus Hagi referitor la dialogul cu „Bursucul”

Dragomir, ferm după ce a văzut ieșirea nervoasă a lui Petrescu: „A depăşit linia roşie!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Ioano13
Ioano13  •  31 Mai 2023, 07:28

Nu am inteles, niciodată, de ce anumiți ziariști ii numesc Nelu, Neluțu, etc pe unii oameni de fotbal pe care ii cheamă Ioan. În acest fel, ii coborâți la nivel de băieți din piață, gata să-ți facă favoruri pentru 5 lei.

talpaneprost
talpaneprost  •  30 Mai 2023, 22:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fremenul
fremenul  •  30 Mai 2023, 17:24
Postat de concret pe 30 Mai 2023, 13:43

Ce ii mai toaca gsp-ul pe astia de la CFR in mod sistematic :))

Le e frica de CFR, de dragul clonei lor bercenare. Le e frica sa nu revina astia in forta sezonul viitor si sa se retraga definitiv "ne-a" Gigi.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează