FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV CFR Cluj îl transferă pe fostul atacant al lui Manchester City, cu 5 goluri în naționala Braziliei

Jo, 35 de ani, atacantul care a evoluat de-a lungul carierei pentru Everton, Manchester City sau Galatasaray, e așteptat vineri la Cluj și, cel mai probabil, va semna în zilele următoare cu CFR.
Jo, 35 de ani, atacantul care a evoluat de-a lungul carierei pentru Everton, Manchester City sau Galatasaray, e așteptat vineri la Cluj și, cel mai probabil, va semna în zilele următoare cu CFR.

Articol de , - Publicat luni, 06 martie 2023 11:00 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 16:33

Joao Alves de Assis Silva, pe scurt Jo, 35 de ani, atacantul care a evoluat de-a lungul carierei pentru Everton, Manchester City sau Galatasaray, e așteptat vineri la Cluj și, cel mai probabil, va semna în zilele următoare cu CFR.

Din informațiile Gazetei, Dan Petrescu e încântat de ideea de a-l antrena pe Jo, care a evoluat ultima dată în prima ligă din Brazilia, la Ceara, de care s-a despărțit în decembrie 2022.

Budescu i-a scris lui Ilie Dumitrescu, după ce a apărut cu kilograme în plus la TV: „Din cauza lui arăt așa, Mister!”
PETROLUL
Budescu i-a scris lui Ilie Dumitrescu, după ce a apărut cu kilograme în plus la TV: „Din cauza lui arăt așa, Mister!”

CFR Cluj negociază venirea lui Jo

Jo ar fi luat decizia să se retragă din fotbal la începutul anului, dar, indică sursele GSP, sunt șanse mari să renunțe la această idee și să joace în a doua parte a sezonului pentru CFR Cluj.

În 2022, brazilianul a reușit 6 goluri în 30 de partide pentru Corinthians și Ceara. A jucat ultima dată într-un meci oficial pe 10 noiembrie 2022.

Cine e Jo, atacantul dorit de CFR Cluj

CFR Cluj îl transferă pe fostul atacant al lui Manchester City, cu 5 goluri în naționala Braziliei
  • Cluburile din carieră: Corinthians, CSKA Moscova, Manchester City, Everton, Galatasaray, Internacional, Atletico-MG, Al-Shabab, JS Suning, Nagoya Grampus, Ceara;
  • A jucat în Premier League pentru Manchester City și Everton, între 2008 și 2011 (6 goluri și 6 pase decisive în 48 de partide);
  • 13 trofee în palmares, între care două titluri în Brazilia cu Corinthians (2005, 2017), un titlu cu CSKA Moscova în Rusia (2006), Cupa Angliei cu Manchester City (2011) și Cupa Confederațiilor cu Brazilia (2013);
  • În tricoul Braziliei, a participat la Jocurile Olimpice din 2008 și la Campionatul Mondial din 2014. Are 5 goluri în 20 de selecții pentru Selecao;
  • 24 de milioane de euro a plătit Manchester City pentru transferul lui de la CSKA Moscova, în 2008.

Dan Petrescu l-a antrenat în China

Petrescu îl știe pe Jo din perioada în care SuperDan antrena în China, pe Jiangsu. În sezonul 2015/16, în 18 meciuri sub comanda tehnicianului român, brazilianul a reușit 6 goluri și 3 assisturi.

Își face deja prieteni la Cluj

Deși nu s-au intersectat în carieră și nici nu sunt născuți în același oraș, Jo a început să-l urmărească pe Instagram pe Matias Yuri, fundașul brazilian al lui CFR Cluj. Semn că fostul atacant al naționalei Braziliei începe să-și facă prieteni în Gruia și se interesează de campioană.

VIDEO. Golurile marcate de Jo în tricoul lui Manchester City:

CFR Cluj, în criză de atacanți

După plecarea subită a lui Cephas Malele, Dan Petrescu a declarat că își dorește un atacant pentru restul campionatului. Pentru că „Bursucul” a mai rămas cu doar două vârfuri reale, Rangelo Janga și Anton Maglica. Antrenorul i-a mai folosit uneori în atac pe Yeboah, pe Bîrligea, însă pe ei doi a preferat să-i utilizeze ca extreme mai des.

Neapărat trebuie să găsim pe cineva! Nu avem soluții în atac! Vreau un jucător, un atacant
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Experimentul cu Julio Baptista n-a funcționat

În august 2018, CFR făcea o mutare total surprinzătoare, aducându-l în România pe Julio Baptista, la acea vreme în vârstă de 36 de ani. 

Fostul atacant al lui Real Madrid câștiga în Gruia un salariu uriaș, 40.000 de euro net pe lună! A prins doar trei meciuri în România și a semnat rezilierea în plin sezon, luna martie.

VIDEO. Toate detaliile înaintea meciului Sepsi - CFR Cluj:

Mai multe știri despre CFR Cluj:

Dan Petrescu, previziune sumbră: „M-am săturat de ce se întâmplă. O să ajungeți la vorbele mele” » Cum l-a enervat comentatorul de la Napoli - Lazio
CFR CLUJ
Dan Petrescu, previziune sumbră: „M-am săturat de ce se întâmplă. O să ajungeți la vorbele mele” » Cum l-a enervat comentatorul de la Napoli - Lazio
Reacția lui Petrescu după convocarea lui Compagno la naționala Italiei + îi propune lui Mancini un jucător de la CFR
FCSB
Reacția lui Petrescu după convocarea lui Compagno la naționala Italiei + îi propune lui Mancini un jucător de la CFR

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (47)
ali.bec
ali.bec  •  06 Martie 2023, 20:53
Postat de rav410wrc pe 06 Martie 2023, 14:32

Bine, tu esti prea postac, ca sa-ntelegi ca pt mine doar UTA conteaza !! Plus "meciurile" KFC-ului cu voluntari, mioveni, arges, chindia, petrolul si sepsi !! Iar, in play-off, odata ce Rapid NU va mai avea sanse la titlu', si "meciul" lor, cu RadioErevan, va deveni foarte interesant !! ;)))

S-a vazut aseara cand ți-a luat cateva ore ca să-ți revii după victoria Utei asupra zecesebistilor, care, desigur, nu contează ci ți-s doar *** iar tu doar ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tarnaveanu
tarnaveanu  •  06 Martie 2023, 20:19

Baptista 2. Incredibil. Ăștia își bat joc de Varga. Ciobanul își folosește oamenii ca să îi poată vinde, Petrila joacă 10 minute și ăștia aduc brazilieni la pensie care vor să mai dea un tun la sfârșit.

albalbastru72
albalbastru72  •  06 Martie 2023, 19:19

Asta e genul de articol de 1 Aprilie.Parca au mai luat ei o baba acum vreo 2 ani,tot cu super CV de nu putea nici sa mai stea in ghete,imi scapa numele.Nu au invatat nimic,asa le trebuie.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează
Close