FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu a cedat un titular din sezonul regulat în străinătate! Mutare de ultimă oră, câți bani primește campioana: „Avantajos pentru club și pentru jucător”

Otto Hindrich, în centru // foto: Imago Images
Otto Hindrich, în centru // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2022 11:17 / Actualizat marti, 31 mai 2022 11:34

Cristian Balaj, președintele lui CFR Cluj, a anunțat că portarul Otto Hindrich (19 ani) va fi împrumutat la Kisvarda, vicecampioana Ungariei.

CFR Cluj a decis să renunțe temporar la portarul din lot cu cele mai multe meciuri apărate în campionatul recent încheiat.

Otto Hindrich, internațional român U20 cu 19 meciuri apărate în acest sezon, a fost cedat sub formă de împrumut în Ungaria, la Kisvarda.

Conducerea CFR-ului speră ca Hindrich să capete experiență la noua sa echipă, înainte de a se întoarce în Gruia. Cele două cluburi nu au inclus în contract și opțiunea de transfer definitiv.

„Nu mă «vând» ușor” » Și-a salvat echipa de la retrogradarea în Liga 2, acum își dezvăluie secretul: „Știți ce e culmea?”
CHINDIA
„Nu mă «vând» ușor” » Și-a salvat echipa de la retrogradarea în Liga 2, acum își dezvăluie secretul: „Știți ce e culmea?”

Cristian Balaj, președinte CFR Cluj: „Otto Hindrich merge împrumut la Kisvarda”

„Este un portar foarte bun, sunt sigur că va crește foarte mult. Era important pentru el și pentru noi să aibă jocuri în picioare. Condiția cea mai importantă din contractul acestui împrumut a fost să ne asigurăm că va avea un minimum de meciuri în care va apăra.

Este vorba despre o echipă din Ungaria, Kisvarda, care a terminat campionatul pe locul 2 și va juca în cupele europene. Cel mai important a fost să ne asigurăm că el, în această perioadă importantă, având 19 ani, va continua să apere.

Este un împrumut simplu. Au fost anumite condiții financiare mulțumitoare pentru club, dar cel mai important aspect a fost că am pus clauza prin care ne asigurăm că va juca un minimum de meciuri.

Ne ajuta la respectarea regulii U21, dar ne descurcăm. Avem jucători care pot îndeplini obligația”, a declarat Balaj la Pro Arena.

CFR Cluj va încasa 250.000 de euro de pe urma afacerii, potrivit Prosport. „Este un împrumut avantajos pentru club și pentru Otto”, a afirmat președintele clubului, fără să confirme suma. 

Otto Hindrich, scos din poartă în a doua parte din play-off

Crescut de CFR Cluj și împrumutat la Poli Timișoara în sezonul 2020/2021, Otto Hindrich a apărat poarta campioanei în 19 partide din stagiunea recent încheiată, fiind cel mai folosit portar din lot în Liga 1. 

În 12 meciuri nu a primit gol, în celelalte 7 a încasat un total de 12 goluri.

Hindrich a apărat poarta CFR-ului în a doua parte a sezonului regulat și în începutul play-off-ului. A fost înlocuit cu Karlo Letica după eșecul cu CSU Craiova din Bănie, 2-3, când a avut o prestație ezitantă.

El a trecut printr-un moment delicat și la începutul anului, la 3-3 cu FCSB, meci în care a fost blamat pentru evoluția sa. După acea partidă, a fost lăsat pe bancă în următoarele două etape, înainte de a-și recăpăta statutul de titular.

Hindrich și-a exprimat dorința de a juca în Ungaria

La începutul lunii martie, Otto Hindrich a dezvăluit că și-ar dori să joace în Ungaria: „Cred că fotbalul maghiar ar fi un pas înainte, pentru că acolo este o altă lume. Am fost acolo de două ori în probe, când eram mic. Sunt atras, foarte atras de idee, dar aș prefera să joc pentru Puskas și Ferencvaros. Ar fi un pas înainte”.

CFR Cluj mai are 3 portari în lot: Cristian Bălgrădean, Karlo Letica și Răzvan Sava. Ardelenii sunt interesați și de Mihai Popa, de la FC Voluntari, pentru care au oferit deja 300.000 de euro.

Mai multe știri din Liga 1: 

Viitorul nu arată deloc rău » Avem 5 români într-un top select al celor mai buni jucători U20 din lume

Dinamo se înscrie în regula-faliment » Uluitor ce s-a întâmplat cu cele 18 echipe care erau în Liga 1 acum 10 ani! O singură excepție

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
legio.sud
legio.sud  •  31 Mai 2022, 20:13
Postat de Ceferinho pe 31 Mai 2022, 11:58

Multa bafta, Otto, te asteptam inapoi!

Vise , asta e fugit la V. Orbán …

legio.sud
legio.sud  •  31 Mai 2022, 20:12
Postat de alenb pe 31 Mai 2022, 16:38

La 19 ani Otto era inca necopt pt poarta CFRului, a fost bagat din cauza regulii U21 si in genere a aparat bine, doar ca in majoritatea meciurilor adversarii nu prea s-au apropiat de poarta asa ca a cam somat. Un an in Ungaria il va creste si din 2023 poate sa revina titular la CFR.

Te-a trezit acest vis …?

gioni49
gioni49  •  31 Mai 2022, 18:54

peste 2 3 ani va fi in lotul Ungariei sigur

Vezi toate comentariile (12)
Comentează