FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj se desparte de un jucător adus în această vară! Aproape să semneze cu noua echipă

Jefte Betancor/ foto Imago Images
Jefte Betancor/ foto Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 03 septembrie 2022 12:23 / Actualizat sambata, 03 septembrie 2022 12:46

CFR Cluj este foarte aproape să îl piardă pe Jefte Betancor (29 de ani), atacantul adus în această vară de la Farul.

Spaniolul este aproape de împrumutul la Pafos, potrivit Fanatik. Din informațiile GSP, Jefte este deja în Cipru, unde se pun la punct ultimele detalii ale mutării, înainte ca jucătorul să efectueze vizita medicală.

Doi atacanți în două zile! CFR Cluj a mai prezentat un jucător
CFR CLUJ
Doi atacanți în două zile! CFR Cluj a mai prezentat un jucător

Jefte, cedat de CFR Cluj la Pafos

Pentru cedarea lui Jefte sub formă de împrumut în acest sezon, CFR primește 500.000 de euro de la Pafos. În cazul în care ciprioții câștigă titlul sau se califică în cupele europene în sezonul viitor, clujenii mai primesc 300.000 de euro.

Dacă Pafos vrea să îl transfere definitiv pe Jefte la finalul stagiunii, CFR va mai încasa 600.000 de euro pentru jucătorul spaniol.

Sub comanda lui Dan Petrescu, Jefte a jucat 14 meciuri în acest sezon, 7 în SuperLiga și 7 în preliminariile din Champions și Conference League. El a marcat 3 goluri pentru CFR.

În sezonul trecut, la Farul, spaniolul a avut un randament excelent. El a fost gogeterul echipei lui Hagi, reușind să înscrie de 16 ori în 35 de meciuri jucate în Liga 1. În România, a mai evoluat la FC Voluntari, în sezonul 2020-2021.

1,6 milioane de euroeste cota lui Jefte, potrivit transfermarkt.com

Dan Petrescu, în august: „Pe Betancor eu l-am dorit, eu l-am adus, iar clubul l-a cumpărat, ar fi culmea să nu-l vrem”

În august, înaintea returului cu Șahtior Soligorsk din turul 3 preliminar Conference League, Dan Petrescu declara că nu se pune problema ca Jefte să plece în această vară.

„M-a sunat cineva și mi-a spus de această știre. M-am supărat foarte rău aseară, foarte rău. Am sunat patronul, am sunat pe toată lumea și am întrebat dacă este ceva adevărat. Dacă ar fi, m-aș supăra foarte rău.

Patronul a zis că «Doamne ferește! să fie așa ceva», că nu a vorbit nimeni și că nu se știe de unde a apărut această știre. Pe Betancor eu l-am dorit, eu l-am adus, iar clubul l-a cumpărat, ar fi culmea să nu-l vrem pe Betancor. Yuri la fel. Eu l-am adus și a avut evoluții bune.

Dacă vor fi vânduți, înseamnă că eu nu știu. Ce mi-a promis patronul este că în niciun caz nu vor pleca. Așa sper să fie, mă bazez pe ei 100%”, a afirmat Petrescu.

Citește și:

Porumboiu e categoric: „Clar e mai bine cu VAR. Nu se mai iau campionate cu mânării”

Fostul căpitan al Stelei, propunere-şoc pentru Dîncu: „Dacă iubești echipa, asta e soluția”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
rumunek
rumunek  •  04 Septembrie 2022, 12:57
Postat de jakabmarton pe 03 Septembrie 2022, 18:39

Transfer aiurea? Oare de ce? La Farul a fost un jucător bun, un marcator, a ieșit în evidență. Cred că un antrenor își dorește un jucător cum era Jefte la Farul! Dar din păcate nu prea sa pliat pe jocul gândit de Dan Petrescu! Au adus alți jucători care poate sunt mai pe profilul jocului gândit de antrenor! Și de ce să-l țină pe tușă? Doar să-i plătească salariul? Nu intra în perspectiva antrenorului, nu sa adaptat la ce dorea antrenorul, au decis să-l împrumute cu opțiune de cumpărare! Jucătorul are posibilitatea de a juca! Căci la CFR nu prea mai avea mai ales după ce au mai venit doi atacanți! Dacă trebuia să-i acorde mai multe șanse? Poate! Deși a avut șanse, a jucat, și a cam lăsat de dorit ! Realizări puține și gafe imense! Putem considera că nu sa adaptat la echipă! Și se pare că antrenorul a considerat că nici nu se va adapta! Dacă este adevărat ce să scrie prin presă, nu este deloc aiurea transferul! Au încercat, nu sa adaptat, l-au împrumutat pe o sumă de bani, la activarea clauzei de cumpărare iarăși intră o sumă de bani în cont, și se scrie și de o sumă ca bonus in caz de calificare într-o competiție europeană sau câștigarea campionatului! Deci nu este deloc aiurea transferul!

Păi asta a făcut și FCSB cu Rață, cu Crețu, cu polonezul și cu germanul anul trecut, cu Stoian mai demult, nu e nicio problemă. Alții se plâng că nu e profi, dar doar la alte cluburi. Eu n-am nimic împotrivă, chiar dacă CFR are antecedente de transferuri aiurea in schimbul unor meciuri mai liniștite. Dar nu e cazul aici. Vreau doar să folosim aceeași unitate de măsură, chiar dacă unii sunt mai molcomi la vorbă.

alexiosas
alexiosas  •  04 Septembrie 2022, 10:46

Jefte nu era pe stilul lui Bursuc,nu juca ca la Farul si aici cand avea ocazii rata 90%,n-au pierdut nimic,asa cum nici fecesebeul n-a pierdut nimic cu jucatorii indepartati,la haosul de acolo,totul e o loterie,nu are nimic din fotbalul modern

dinamo100
dinamo100  •  04 Septembrie 2022, 08:02

Ciudat! Ori CFR e disperata dupa bani, ori au gasit o problema la Jefte de care noi nu stim

Vezi toate comentariile (19)
Comentează