FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

Nelu Varga a pierdut cei mai mulți bani în fotbal » Comparație cu Gigi Becali și Mihai Rotaru

Articol de , , - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 07:42 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 08:35

Și CFR, și FCSB depind de patroni. Dan Petrescu e convins că ratarea titlului în sezonul acesta nu ar clătina serios economia clubului, însă Clujul depinde de calificarea în grupele unei cupe europene, altfel problemele economice deja existente ar deveni critice.

  • CFR Cluj - FCSB e programat duminică, 5 februarie, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe OrangeSport, PrimaSport și DigiSport

Pentru concurența spectaculoasă pe care CFR și FCSB au purtat-o în anii aceștia au plătit Ioan Varga și Gigi Becali. Cluburile au fost în permanență dependente de injecțiile financiare ale patronilor și viitorul lor depinde tot mai mult de disponibilitatea proprietarilor de a investi în continuare.

Varga a pierdut deja aproape 26 de milioane de euro în fotbal. El a insistat în declarațiile publice că are încredere că-și va recupera banii în curând, din premiile UEFA și din vânzarea câtorva jucători. Realitatea e că rezultatele foarte bune nu i-au ajutat pe vișinii să exporte fotbaliști în schimbul unor sume semnificative. 

L-au cerut și pe Bălgrădean la schimb! » Detalii spectaculoase de la tratativele din Superliga
TRATATIVE
L-au cerut și pe Bălgrădean la schimb! » Detalii spectaculoase de la tratativele din Superliga

Tot Becali a vândut cel mai bine, el a luat 11 milioane de euro doar în schimbul lui Man, pe care l-a vândut la Parma. Și Gigi e pe minus acum, la sfârșitul anului 2021 avea de recuperat cinci milioane de euro de la propriul club.

Și Mihai Rotaru a pierdut bani

Într-o mare pierdere se află și Mihai Rotaru, proprietarul Universității Craiova. El a pierdut 12 milioane de euro de când s-a implicat în fotbal, o sumă pe care n-o vrea crescută. 

Rotaru a insistat în ultima vreme că nu acceptă să piardă și mai mulți bani și că măcar de acum înainte societatea ar trebui să se finanțeze fără ca el să mai scoată bani din buzunare. Afaceristul speră să iasă din fotbal cât mai curând, doar că nu a izbutit până acum să găsească un finanțator dispus să-și asume soarta clubului. 

„Vreau să ies, dar nu las echipa de izbeliște, i-aș ceda-o doar cuiva care ar putea să ducă activitatea mai departe", a explicat el.

VIDEO Totul despre CFR Cluj - FCSB

Citește și: 

CCA a decis: nu va fi delegat un arbitru FIFA la CFR - FCSB! Decizia surprinzătoare luată de Kyros Vassaras

Detaliul incredibil din meciurile dintre CFR Cluj și FC Voluntari » Trupa lui Ciobotariu e singura care nu a reușit asta

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
Doralin
Doralin  •  02 Februarie 2023, 13:12

Din ce se vede din exterior, Varga e un om asumat, stie cat de mare e plapuma, nu investeste aiurea. A avut el vise cu acel jucator de la Real Madrid, dar dupa cateva luni a reziliat contractul. 50.000 pe luna era mult pentru Romania. Bine, daca intrau in Champions se schimba modificarea.. Personal, mi se pare cel mai serious project cel de la Cluj. Mara, Bilasco, Zamfir, Balaj, Petrescu, o echipa super.

007claudiu
007claudiu  •  02 Februarie 2023, 12:07
Postat de dandana pe 02 Februarie 2023, 08:57

Cautam nod în papură în loc sa ne bucurăm de fotbal. Eu cred ca la CFR nu este fostul, și mai mult politicul din România. Treziți-vă ca nu pierde nimeni, probabil sunt doar banii spălați aici. Tot aud ca sunt probleme, dar ei aduc jucători și plătesc săli foarte mari pentru România. Ce dracu vorbiți acolo, patroni la CFR este un paravan

Si care e problema ca se platesc salarii mari? Eu personal nu il plang pe Varga si nici nu doresc să vândă jucători. Eu doresc să aduca jucători cei mai buni si sa obtinem performante. Nu ma intereseaza cat are Varga in buzunare, eu vreau ca echipa sa castige. Deocamdata avem 5 infrangeri in acest campionat, neasteptat pentru noi, de regula cu atatea nu poti castiga campionatul. Dar am avut noroc ca si altii nu sunt chiar atat de buni sa ne intreacă.

dandana
dandana  •  02 Februarie 2023, 08:57

Cautam nod în papură în loc sa ne bucurăm de fotbal. Eu cred ca la CFR nu este fostul, și mai mult politicul din România. Treziți-vă ca nu pierde nimeni, probabil sunt doar banii spălați aici. Tot aud ca sunt probleme, dar ei aduc jucători și plătesc săli foarte mari pentru România. Ce dracu vorbiți acolo, patroni la CFR este un paravan

Vezi toate comentariile (42)
Comentează