FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Nelu Varga, mesaj pentru jucătorul care a fugit de CFR Cluj: „N-o să scape! Lucrurile nu rămân așa” » Amenință și noua echipă: „O să plătească pentru asta!”

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2023 17:19 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 17:43

Nelu Varga, patronul CFR Cluj, a avut o reacție dură la adresa mijlocașului Roger Junio (26 de ani), care și-a reziliat unilateral contractul cu formația lui Dan Petrescu și a semnat cu UTA, după ce a apelat la un transfer-punte, via Ungaria, încălcând regulamentele FIFA și FRF.

Roger a debutat la UTA în meciul contra celor de la Hermannstadt (0-0), iar Nelu Varga anunță că CFR Cluj vrea să ia măsuri împotriva atât împotriva jucătorului, cât și împotriva echipei. 

Ce prime încasează jucătorii CFR-ului dacă reușesc miracolul și o elimină pe Lazio
CFR Cluj - Lazio
Ce prime încasează jucătorii CFR-ului dacă reușesc miracolul și o elimină pe Lazio

Nelu Varga, reacție dură ce Roger a debutat la UTA

„Eu am mai spus că Roger s-a luat după impresarul lui și că îl va duce la sapă de lemn. Văd că nici UTA Arad nu este mai echilibrată și a intrat și ea în acest joc urât de tot.

E normal? Cei de la UTA l-au băgat într-un meci oficial pe răspunderea lor, iar eu vă asigur că o să îi coste mult acest lucru. Noi i-am făcut plângere lui Roger peste tot unde este posibil, iar de acum ne vom îndrepta și împotriva celor de la UTA. 

Ei știau foarte bine că sunt probleme mari cu acest jucător, care are plângeri peste plângeri făcute. UTA o să răspundă în solidar cu el. 

Iar acest Roger să nu creadă că o să scape așa ușor de noi. El știe foarte bine cum au stat lucrurile și este clar că a urmărit doar ca să scape de noi ca jucător liber de contract. Însă nu o vom lăsa așa”, a spus Nelu Varga la ProSport.

Roger, prezentat de UTA după ce a „trecut” prin liga a doua maghiară

Brazilianul a denunțat unilateral contractul cu CFR Cluj. A invocat faptul că ardelenii îi îngrădesc dreptul la muncă, după ce a fost scos de pe lista pentru Liga 1. O justă cauză conform reglementărilor FIFA, care consideră astfel de demersuri drept o încălcare a drepturilor jucătorilor și o justă cauză de încetare a unui contract. 

Roger a revenit la UTA, dar surse din lumea fotbalului susțin că printr-un artificiu, un „bridge-transfer” (transfer-punte), considerat neregulamentar atât de FIFA, cât și de FRF.  

În aceste dispute internaționale, gen Roger-CFR, jucătorii primesc permise provizorii, până la soluționearea cazului la FIFA. Dar nu se pot transfera direct la un club din aceeași țară cu cel aflat în litigiul respectiv. 

Astfel, Roger s-a legitimat la un club dintr-o altă țară, care l-a transferat apoi la UTA. Este vorba despre gruparea maghiară Szentlorinc Sportplaya, locul 16 din liga secundă. Un transfer fictiv, pentru a putea ajunge apoi imediat la arădeni. 

Ce prevede regulamentul în astfel de cazuri

Art. 19.21 RSTJF Niciun club sau jucător nu pot fi implicați în așa-numitele bridge transfer (transfer-punte). Se prezumă, până la proba contrarie, că, în cazul în care două sau mai multe transferuri consecutive, naționale sau internaționale, ale aceluiași jucător au loc într-o perioadă de 16 săptămâni, părțile (cluburile și jucătorul) implicate vor fi sancționate în conformitate cu prevederile prezentului regulament. Competența aplicării sancțiunilor aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF ca urmare a constatării de către Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a existenței unui transfer-punte. Sesizarea CNSL poate fi efectuată de orice persoană interesată.

Art. 24 C pct. 8 Pentru abaterea prevăzută de art. 23, lit. a) și u) (transfer-punte), cluburile se sancţionează cu penalitate sportivă, astfel: - Liga I: 100.000 de lei - Liga a 2-a: 80.000 de lei - Liga a 3-a: 60.000 de lei - Cluburi din alte categorii: 20.000 de lei

VIDEO Ștefan Gadola, acționarul lui CFR, concluzii dure la GSP live: „Noi nu avem atacanți”

Citește și: 

„Toți jucătorii de la Universitatea Craiova știau de Mangia” » Cât timp a fost ascuns cazul de hărțuire sexuală din Liga 1

Șucu îl interzice pe Marian Iancu la Rapid: „A cumpărat Timișoara cu bani din escrocherii și inginerii financiare”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (9)
bigd
bigd  •  20 Februarie 2023, 21:34
Postat de rav410wrc pe 20 Februarie 2023, 18:56

Are AC, tov. dincu, de cojocu' lu' Roger Junio !! :))) In Romanika, jucatorii neplatiti cu lunile, de cluburile "profesioniste" unde activeaza, mai sunt si amenintati, dc-si cer drepturile ... ;))) Singurii, cu salariile la zi, in tarishoara noastra, sunt bugetarii ... :((( Traiasca "lucrul" la STAT !! :((((

Sa nu-l caute Caranii :)

John_Doe
John_Doe  •  20 Februarie 2023, 20:48

Sancțiunea pentru transferul punte e de 100.000 lei, adică 20.000 euro... Vai, vai, vai! Cred ca e mult mai grav când semnezi pe ascuns cu portarul contracandidatei la titlu, ce ziceți, domnul Varga? Or mai fi și alte cazuri, de ăsta s-a aflat.

oncica07
oncica07  •  20 Februarie 2023, 19:55
Postat de Ceferinho pe 20 Februarie 2023, 19:20

Te asteptam, era culmea sa nu apari, unde-i loc de bagat batul prin gardul CFR-ului esti neaparat prezent. Daca Roger s-a transferat pe bune va castiga procesele, de ce te temi?

***,asta e un troll ieftin si expirat..e frustrat ca zecesebe e umilit an de an de campioana CFR.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează