FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Premieră dură pentru CFR Cluj în „era play-off” » Ce s-a întâmplat la meciul cu CS Universitatea Craiova

Alex Mitriță, în dreapta, i-a provocat CFR-ului prima înfrângere pe teren propriu în meciul inaugural din play-off Foto: Facebook Universitatea Craiova
Alex Mitriță, în dreapta, i-a provocat CFR-ului prima înfrângere pe teren propriu în meciul inaugural din play-off Foto: Facebook Universitatea Craiova

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2024 12:46 / Actualizat duminica, 17 martie 2024 13:55

Sistemul cu play-off și play-out a fost introdus în Liga 1 începând cu sezonul 2015-2016, iar CFR Cluj a ratat o singură dată prezența între primele șase, chiar la ediția inaugurală, fiindcă a încheiat campionatul regulat doar pe locul 9.

De atunci, timp de 8 sezoane, ardelenii au fost mereu în play-off. De 5 ori la rând (2018-2022) au și câștigat titlul, o singură dată în acel interval intrând în faza decisivă de pe locul doi, după FCSB.

Jocul CFR-ului, sub lupa unui fost campion din Superliga: „Nu poţi să câştigi fiecare meci așa”
CFR - CSU CRAIOVA 1-2
Jocul CFR-ului, sub lupa unui fost campion din Superliga: „Nu poţi să câştigi fiecare meci așa”

Până sâmbătă seară, o singură dată se mai întâmplase ca formația din Gruia să piardă meciul inaugural din play-off. În sezonul 2016 - 2017, când a terminat campionatul regulat pe locul 5, a jucat primul meci din play-off în deplasare, în deschidere, cu FCSB.

Iar echipa antrenată pe atunci de Vasile Miriuță, din care făceau parte Mario Camora și Ciprian Deac, a pierdut 0-2 cu FCSB. Ardelenii au făcut atunci doar 11 puncte în play-off, adunând 3 victorii, două remize și 5 înfrângeri, și au încheiat sezonul pe locul 4.

Prima înfrângere acasă în primul meci din play-off pentru CFR Cluj

Ulterior, vreme de 7 campionate, CFR Cluj a terminat mereu în primele două poziții ale sezonului regulat. Statutul de favorită la titlu i-a oferit șansa de a juca de fiecare dată acasă în primul meci din play-off, cu formații mai slab clasate.

De fiecare dată a început cu dreptul play-off-ul: 2-1 cu Poli Iași (2017 - 2018), 3-1 cu Sepsi (2018 - 2019), 2-1 cu Astra (2019 - 2020), 3-0 cu Clinceni (2020 - 2021), 3-1 cu Voluntari (2021 - 2022) și 2-2 cu Rapid (2022 - 2023).

Astfel, eșecul de sâmbătă cu Universitatea Craiova, scor 1-2, este primul pe teren propriu în runda inaugurală a play-off-ului. Iar echipa lui Adrian Mutu a ratat șansa de a trece peste Rapid în clasament, în condițiile în care și giuleștenii au pierdut cu o zi înainte, tot pe teren propriu, cu Farul.

Deac și compania au pierdut un joc în care au fost superiori la toate capitolele, în special în prima repriză, dar au cedat acolo unde contează cel mai mult, pe tabela de marcaj.

Cifrele meciului CFR Cluj- Universitatea Craiova 1-2

Posesie: 63%-37%
Ocazii de gol: 25-9
Șuturi pe poartă: 7-4
Cornere: 13-2
Intervenții portar: 2-6
Atacuri periculoase: 55-24

VIDEO CFR Cluj - Universitatea Craiova » Clujenii au terminat sezonul regulat cu cea mai bună linie de clasament pe teren propriu

CITEȘTE ȘI:

Ce s-a întâmplat după CFR - Universitatea Craiova » Balaj n-a avut curaj să intre în loja lui Varga: „Eram nervos, nu știu cum reacționam”

Crăciunescu a dat verdictul: DOUĂ penalty-uri neacordate în CFR - CSU Craiova!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
roman_adrian
roman_adrian  •  18 Martie 2024, 15:00

Și când au câștigat 8 titluri de campioană practicând un antifotbal (când ajungeau de 2 ori la poarta adversă și dădeau 3 goluri) cum a fost????? Sper ca CFR-ul să mai aibă parte de astfel de meciuri. Cel puțin o perioadă egală de timp cu perioada în care CFR-ul ne-a chinuit cu fotbalul pe care l-a practicat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează