FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

OFICIAL Cea mai surprinzătoare mutare la CFR Cluj! » A semnat „inamicul public” al lui Dan Petrescu: „Eu sunt bărbat, el nu e!”

Alin Minteuan și Dan Petrescu // foto: Facebook @ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA
Alin Minteuan și Dan Petrescu // foto: Facebook @ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Articol de GSP - Publicat joi, 02 septembrie 2021 09:14 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 12:49

CFR Cluj a anunțat revenirea lui Alin Minteuan (44 de ani) la club, pe postul de antrenor al echipei secunde, din Liga 3. Mutarea surprinde, deoarece, în primăvara lui 2020, Minteuan pleca cu scandal de la CFR, după ce a purtat un război rece cu oficialii vișiniilor, printre care și Dan Petrescu. 

UPDATE 12:45

Gazeta publică în rândurile ce urmează o parte din declarațiile prin care, în iulie 2020, Minteuan respingea categoric varianta de a mai colabora cu „Bursucul”. „Niciodată Minteuan Alin nu va mai mai fi la CFR cât va fi acolo Petrescu. N-am nimic cu nimeni, repet, dar, pur și simplu, nu mai am ce să caut la CFR cu Petrescu antrenor”, spunea Minteuan în vara anului trecut, într-un interviu acordat jurnalistului GSP Justin Gafiuc.

Știrea inițială:

CFR Cluj continuă repatrierile începute în ultimele zile odată cu revenirea lui Dan Petrescu la cârma echipei. Miercuri, campioana României a anunțat că jucătorii Mihai Bordeianu și Juan Emmanuel Culio au revenit în vișiniu, iar în această dimineață anunță o nouă mutare: Alin Minteuan este noul antrenor al echipei secunde a ardelenilor, care evoluează în Liga 3.

Alin Minteuan a revenit la CFR Cluj

„Suntem bucuroși că un alt fost mare jucător al clubului nostru revine acasă!”, se arată în comunicatul campioanei.

Alin Minteuan plecase de la CFR Cluj în iunie 2020 și la scurt timp după a devenit „principal” la CSM Reșița. Minteuan a ocupat mai multe funcții la CFR Cluj de-a lungul timpului, fiind „secundul” mai multor antrenori, antrenor la echipa a doua a clubului și chiar interimar la prima echipă în februarie 2019.

Ca jucător și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la CFR Cluj, de la care s-a retras în 2009.

CFR Cluj 2, echipa pe care Alin Minteuan o va prelua, evoluează în Seria 10 din Liga 3 și a început sezonul cu o victorie, 2-0 cu CS Lotus Băile Felix.

S-a certat cu Dan Petrescu, s-a plâns că e ignorat de conducere

Ultima sa plecare de la CFR Cluj a fost cu scandal, ajungându-se chiar la un schimb public de replici între Minteuan și Dan Petrescu. S-a întâmplat în primăvara anului 2020 și totul a pornit de la refuzul lui Minteuan de a accepta să-și amâne încă o dată primirea restanțelor financiare pe 2019, lucru care a înfuriat teribil clubul, presat să le achite fiindcă altfel nu ar fi respectat condițiile din dosarul de licențiere. 

În consecință, Dan Petrescu a mutat, ofertându-l pe Costin Curelea să-i devină „secund” în locul lui Minteuan. În luna mai, Minteuan se plângea că oficialii de la CFR Cluj l-au ignorat total, deși contractul nu îi expirase încă: „Din moment ce sunt antrenor secund și n-am fost demis, de ce n-am fost informat despre programul de antrenament? Am ajuns să aflu din ziar că au fost chemați jucătorii, cei din staff și că s-au și testat respectivele persoane?

„Sunt puţin supărat pe Minteaun, pentru că toată lumea a înţeles criza aceasta şi era doar o întârziere. N-am înţeles decizia lui, mai ales că a jucat atâţia ani la CFR. N-am înţeles nimic. Mi-a promis că e totul OK şi s-a sucit. M-a deranjat puţin”, a fost replica „Bursucului”.

Minteuan l-a atacat dur pe Dan Petrescu

„Păi Dan Petrescu, ca să știi, nu e corect că staff-ul și jucătorii nu și-au luat banii! Asta nu e corect, nu că i-a luat Minteuan! Apoi. Spune că Minteuan e victimă. Eu nu sunt victimă, eu am fost bărbat întotdeauna. El nu e! El e victimă mereu. Uitați-vă și la meciurile noastre. Indiferent dacă pierdem sau câștigăm, Dan Petrescu e o victimă. Se plânge non-stop. Să spunem lucrurile corect, dacă tot vrea corectitudine! Cică îmi oferea doi ani contract…

Păi, cine e el să-mi ofere mie contract? Eu stabilisem cu Marian Copilu lucrurile astea, nu cu Petrescu. Zice că i-a luat locul lui Marian. Lui Marian Copilu nu poate să-i ia nimeni locul! Mai bine nu se băga Petrescu și lăsa lucrurile nerezolvate. Era mai bine pentru toată lumea. Dan Petrescu vine și pleacă de la CFR, dar eu, Minteuan, rămân aici, la Cluj. Și încă o dată, nu sunt victimă, sunt bărbat și am coloană vertebrală! Ceea ce nu e cazul la Dan Petrescu”, contraataca Minteuan în luna mai 2020, conform Fanatik. 

În poza de prezentare a lui Minteuan, publicată de CFR Cluj pe Facebook, acesta îi strânge mâna lui Dan Petrescu, semn că cei doi au trecut peste problemele de altădată. 

Cea mai surprinzătoare mutare la CFR Cluj! » A semnat „inamicul public” al lui Dan Petrescu: „Eu sunt bărbat, el nu e!”
Alin Minteuan și Dan Petrescu // foto: Facebook @ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj, probleme mari financiare după venirea lui Petrescu » Varga trebuie să plătească 3 milioane de euro în 14 zile!

Dan Petrescu, din nou la treabă! Cum a comentat grupa CFR-ului din Conference League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
adrianyo
adrianyo  •  02 Septembrie 2021, 20:51

Adevarul este ca oamenii dedicati clubului trebuie sa ramana/revina in club. Doar cu ei poti trage si la bine dar si la rau! Petrescu, Minteuan, Culio, Bilasco, Mara au demonstrat ca merita un loc in echipa! Sunt convins ca vor face tot ce tine de ei sa fie bine!

smdb
smdb  •  02 Septembrie 2021, 15:57

Cata coloana si cate principii intr-o singura poza :))))))) Si acum, cu Islanda vedeti, vom pierde pentru ca Radoi a convocat petarda X si nu petarda Y, nicidecum ca Romania e un stat falimentar, condus de corupti si incompetenti, in care lucrurile merg numai in jos de 30 de ani :))) Fotbalul e oglinda societatii: zero principii, zero coloana, zero strategie, incompetenti si corupti, cu un singur scop -> ciolanul.

dodo001
dodo001  •  02 Septembrie 2021, 13:34

Foarte frumos. Bine a revenit! Minteuan oricând e binevenit la CFR Cluj.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează