FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj, probleme mari financiare după venirea lui Petrescu » Varga trebuie să plătească 3 milioane de euro în 14 zile!

Dan Petrescu, noul antrenor al lui CFR Cluj
Dan Petrescu, noul antrenor al lui CFR Cluj

Articol de , - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 08:10 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 08:29

Petrescu și asistenții lui au semnat contractele cu CFR, valabile până în 2024. Revenirea lui Dan are loc într-un moment în care societatea e cocoșată de datorii imense care trebuie să fie achitate în curând. Bordeianu, cea mai nouă achiziție, încasează 100.000 de euro din start, la semnarea contractului.

Varga, patronul CFR-ului, l-a convins pe Dan Petrescu să se întoarcă, dar a eșuat în tentativa de a-l atrage și pe Dani Coman. Au existat discuții pentru ca fostul portar al Rapidului să devină președintele campioanei, însă el va continua la Hermannstadt, în liga a doua. 

Coman a refuzat postul rămas vacant după plecarea din club a lui Marian Copilu, conducătorul cu care vișiniii au câștigat patru titluri de campioni la rând.

Datornici peste tot

Petrescu e în Cluj de câteva zile și a purtat încontinuu negocieri cu Varga. Luni s-a ajuns în punctul în care Dan și asistenții săi au primit contractele, marți le-au și semnat. Secunzi vor fi Valeriu Bordeanu și Costin Curelea, preparatorul fizic Bogdan Aldea se va întoarce și el în Gruia, unde a mai lucrat tot în staff-ul lui Dan.

„Bursucul” a înregistrat succese mari în mandatele trecute de la CFR, însă contextul e cu mult mai complicat acum. Clubul se află într-o criză economică acută, una pe care deciziile recente ale lui Nelu Varga au exagerat-o. Societatea ar trebui să achite trei milioane de euro în următoarele două săptămâni! 

Conform unor surse din club, suma imensă provine din datorii mai vechi și mai noi: salariile jucătorilor pe trei luni, despăgubirile către Șumudică și către oamenii din staff-ul său, angajarea lui Petrescu, a asistenților lui și a unor fotbaliști noi. CFR nu a plătit nici măcar hotelurile și avioanele pe care le-a folosit în deplasările din campania aceasta europeană.

Bordeianu: 100.000 de euro în 5 zile!

Campioana a prezentat deja prima achiziție dintre cele pentru care a insistat Petrescu, l-a readus pe Mihai Bordeianu, un mijlocaș defensiv pe care îl vânduse la Al-Qadisiyah, din Arabia Saudită, cu 1.200.000 de euro. Bordeianu a reziliat contractul cu saudiții și a semnat cu vișiniii. 

El a obținut o primă la instalare de 100.000 de euro. Clubul s-a angajat să-i achite banii aceștia în cinci zile, altfel suma crește până la 150.000 de euro! La fel a fost făcută și înțelegerea cu Șumudică, tehnicianul demis după eliminarea din Europa League. 

El are de primit 300.000 de euro până pe 15 septembrie. După o întârziere de o zi, Șumi trebuie să încaseze 400.000 de euro!

Îi mai despăgubește și pe alții?

Petrescu nu ar vrea să lucreze cu oameni care-i erau fideli lui Marian Copilu, fostul președinte, motiv pentru care CFR ar fi interesat să rezilieze contractele cu trei jucători: Arlauskis, Latovlevici și Chipciu. Ceea ce ar însemna ca Varga să-i despăgubească și pe ei, la fel ca pe Șumudică și pe alți angajați demiși de curând. 

Surse din club susțin că Alex Chipciu ar avea de recuperat 240.000 de euro doar din salarii și din prime restante! Ca să fie dat afară cu achitarea tuturor drepturilor din contract, el ar trebui să încaseze 800.000 de euro! Pentru cei 240.000 de euro, Chipciu va sesiza Comisia de Licențiere a UEFA. 

Echipele care participă în cupele europene sunt monitorizate frecvent. Condiția din momentul acesta e ca nimeni să nu înregistreze datorii la 30 iunie, motiv pentru care CFR trebuie să-i plătească lui Alex măcar banii datorați până în momentul acela.

50.000 de euro lunar!

Petrescu a obținut, în contractul pe care i l-a oferit Varga, cel mai mare salariu al unui antrenor din România: 50.000 de euro lunar. Clauza de reziliere a documentului: 800.000 de euro. Atât ar trebui să încaseze Dan dacă ar fi demis înainte de iunie 2024, data la care expiră înțelegerea. 

El a condus-o pe CFR și la începutul stagiunii trecute, după care a fost demis din cauza rezultatelor slabe. Campioana era a treia în clasament și părea să mai aibă șanse mici de păstrare a titlului. 

În locul lui a fost instalat Edi Iordănescu, care a anulat distanțele față de Craiova și față de FCSB și a cucerit al patrulea titlu la rând al Clujului. Petrescu a susținut, după demitere, că plecase din cauza relației proaste pe care ajunsese s-o aibă cu președintele Marian Copilu, nu din pricina rezultatelor dezamăgitoare.

Citește alte știri despre CFR Cluj:

Curățenie la CFR Cluj! » Anunțul conducerii: „Să-și caute echipe!”

Detaliul care l-a făcut pe Dan Petrescu să revină la CFR Cluj: „Cu el colaborez la orice” + Ce obiective are și ce președinte vrea: „Se negociază!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (44)
c23665
c23665  •  01 Septembrie 2021, 14:28

Domnilor ziaristi, sunteti prost informati! Exista pe aici unul - care posteaza de pe cel putin 3 conturi - care cunoaste adevarul! Datoriile CFR catre angajati sunt de 19-20 de milioane euro!!! CFR nu a platit niciun salariu de cel putin 5 ani!!!

c23665
c23665  •  01 Septembrie 2021, 14:26
Postat de legio.sud pe 01 Septembrie 2021, 13:31

Ar trebui sa joace dar dacă chipciu își depune memoriu și vrea banii pana nu-i virează banii nu sunt programați așa ca mai așteptați ca UEFA nu este …. din Romanica lui dancu

Ce habarnist esti!

legio.sud
legio.sud  •  01 Septembrie 2021, 13:31
Postat de remarque pe 01 Septembrie 2021, 09:48

Franarii sunt pe primul loc, cu 7 victorii in 7 meciuri, tocmai ce i-au zdrobit pe cei de la FCSB. Apoi sunt singura echipa din Romania care mai joaca in cupele europene. L-au readus pe Petrescu antrenor, si-au completat lotul. Mari fraieri sunt. Habar nu au ca sunt pe moarte :))))))))))))))))))). Dupa unii

Ar trebui sa joace dar dacă chipciu își depune memoriu și vrea banii pana nu-i virează banii nu sunt programați așa ca mai așteptați ca UEFA nu este …. din Romanica lui dancu

Vezi toate comentariile (44)
Comentează