FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Revoluție la CFR! Schimbări masive după titlu: aproape 40% dintre jucători pot spune adio! Cum ar arăta primul 11 din toamnă

Andrei Burcă, unul dintre pilonii de la CFR Cluj
Andrei Burcă, unul dintre pilonii de la CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 mai 2021 11:07 / Actualizat miercuri, 19 mai 2021 12:35

Hegemonia celor de la CFR Cluj în Liga 1 continuă. Marți, ardelenii au câștigat al 4-lea titlu consecutiv și al 7-lea din vitrina clubului, dar ar putea aborda sezonul următor cu un lot schimbat din temelii.

Prezentă în grupele Europa League în ultimele două sezoane, CFR Cluj vizează nivelul următor în această vară. Patronul Neluțu Varga a anunțat investiții importante și că la Cluj-Napoca se viseză la grupele Ligii Campionilor, cea mai importantă competiție inter-cluburi.

Până a începe cursa pentru un loc în competițiile europene, CFR Cluj nu doar că va aduce un număr important de jucători, dar se va și despărți de câțiva fotbaliști. Scopul? Întinerirea unui lot cu o medie de vârstă ridicată, mulți dintre pilonii de bază ai ultimelor sezoane ajungând la vârste înaintate. 

Revoluție la CFR! Schimbări masive după titlu

În poartă, ardelenii stau foarte bine. În finalul acestui sezon s-au putut baza pe 3 portari valoroși, cu experiență, iar în următoarea stagiune concurența între buturi va fi la fel de acerbă. Cel mai probabil, CFR se va despărți de unul dintre goalkeeperi. Este vorba despre polonezul Grzegorz Sandomierski, în vârstă de 31 de ani, căruia îi expiră contractul la finalul sezonului.

Ardelenii au găsit deja un înlocuitor: din informațiile GSP.ro, au un acord verbal cu Cristiano Figueiredo (30 de ani), portarul lui Hermannstadt în ultimele două sezoane. Acesta ar urma să lupte pentru un loc de titular cu Giedrius Arlauskis (33 de ani) și Cristian Bălgrădean (33).

Linia de fundași urmează să sufere schimbări importante. Andrei Burcă, cel mai valoros jucător al campioanei, cotat la 2,5 milioane de euro de Transfermarkt, își dorește să plece în străinătate. CFR ar putea rămâne și fără veteranul Paulo Vinicius, care în august va împlini 37 de ani. În orice caz, brazilianului îi expiră contractul la finalul acestui sezon. 

Incertă este și situația stoperului tunisian Syam Ben Youssef, alt jucător care rămâne liber de contract în vară.

Revoluție la CFR! Schimbări masive după titlu: aproape 40% dintre jucători pot spune adio! Cum ar arăta primul 11 din toamnă
CFR Cluj a bifat al 7-lea titlu din istorie

Vine Bouhenna. Revine Pașcanu?

CFR Cluj s-a înțeles deja cu Rachid Bouhenna, fundaș central care a jucat ultima dată la Sepsi OSK și care va împlini 31 de ani la finalul lunii iunie. Totodată, pentru a întineri lotul, ardelenii l-ar putea rechema pe Alexandru Pașcanu (22 de ani), fundaș împrumutat în prezent la Ponferradina, în La Liga 2.

Cel mai probabil, de la campioană va pleca și Iasmin Latovlevici (35 de ani), fundașului stânga urmând să îi expire contractul la finalul sezonului. Iar incert este și viitorul apărătorului dreapta Mateo Susic, în vârstă de 30 de ani, și el cu înțelegerea scadentă în vară.

Cum ar putea fi detronată CFR: 4 antrenori mari liberi de contract, pe care FCSB alege să-i ignore
FCSB
Cum ar putea fi detronată CFR: 4 antrenori mari liberi de contract, pe care FCSB alege să-i ignore

Bordeianu pleacă de la CFR Cluj

O plecare certă este aceea a lui Mihai Bordeianu, mijlocașul defensiv urmând a se întoarce la Al Qadisiyah, echipa de care aparține. Pe deasupra, Ovidiu Hoban, ajuns la 38 de ani, s-ar putea retrage. 

Pentru a suplini aceste plecări, „vișiniii” l-ar putea aduce pe Jonathan Rodriguez (30 de ani), mijlocașul defensiv al celor de la FC Botoșani, care nu și-a prelungit contractul cu trupa moldoveană și va rămâne liber de contract în vară. În plus, Claudiu Petrila, mijlocaș cu profil ofensiv, se va întoarce după ce în sezonul 2020/2021 a fost împrumutat la Sepsi OSK.  

Între timp, CFR a rezolvat și transferul mijlocașului central Anas Tahiri, belgian în vârstă de 26 de ani. Acesta vine liber de contract, de la RKC Waalwijk. 

La capitolul „plecări” ar putea intra și mijlocașul central Luis Aurelio (31 de ani), aripa Michael Pereira (33) și atacantul Mario Rondon (35). Cei 3 rămân fără contract la finalul lunii iunie.

Dacă tragem linie, observăm că 11 jucători din totalul de 29 din lotul actual ar putea pleca. Un procent de 38%!

Cum arată primul „11” de la CFR Cluj acum: Arlauskis - Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Sigurjonsson, Bordeianu, Păun - Deac, Debeljuh, Costache

Cum ar putea arăta primul „11” sezonul viitor: Arlauskis - Manea, Pașcanu, Bouhenna, Camora - Sigurjonsson, Rodriguez, Petrila - Deac, Debeljuh, Costache

FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
+45 FOTO

Cine va pleca sigur de la CFR Cluj

  • Mihai Bordeianu

Cine ar putea pleca de la CFR Cluj

  • Grzegorz Sandomierski 
  • Andrei Burcă 
  • Paulo Vinicius 
  • Syam Ben Youssef 
  • Iasmin Latovlevici 
  • Mateo Susic 
  • Ovidiu Hoban 
  • Luis Aurelio 
  • Michael Pereira 
  • Mario Rondon

Cine va veni sigur la CFR Cluj

  • Rachid Bouhenna
  • Claudiu Petrila
  • Anas Tahiri

Cine ar putea veni la CFR Cluj

  • Cristiano Figueiredo 
  • Jonathan Rodriguez 
  • Alexandru Pașcanu

25,5 milioane de eurovalorează lotul cu care CFR Cluj a câștigat titlul în acest sezon, potrivit Transfermarkt.com

Show în vestiar » CFR Cluj a câştigat al patrulea titlu consecutiv

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cum ar putea fi detronată CFR: 4 antrenori mari liberi de contract, pe care FCSB alege să-i ignore

Neluțu Varga a rupt tăcerea » Ce spune despre situația lui Edi Iordănescu și ce investiții promite: „Vrem în grupele Ligii”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
piet
piet  •  20 Mai 2021, 14:26

Domnilor tot ce ați enumerat ca veniri la cfr sunt liberi de contract! Întreb și eu ca tot omul, care sunt investițiile?Alea adînci sunt după modelul Fcsb, adică în interes personal?

cadu
cadu  •  20 Mai 2021, 11:47
Postat de cirus11 pe 19 Mai 2021, 14:16

Tipic CFR postul de portar... sa ai 2 portari cu super experienta si sa aduci tot unul in varsta... adica nici macar in situatia asta nu pot aduce un junior cu potential?

Este unul tanar si talentat.otto hindrich,imprumutat la timisoara parca.e inca elev.suficient de tanar??

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  20 Mai 2021, 09:59

N ai curaj sa faci schimbări, dacă ai avea i ai pune pe liber pe Deac și Camora, și tu, ești ca pascany, habar n ai de fotbal dar ți i jucători ca să fie ***, deac ii terminat, camora ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează