FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj și-a testat astăzi toți jucătorii împotriva COVID-19

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2020 14:20

CFR Cluj e gata să intre în carantină pentru repornirea antrenamentelor în vederea startului Ligii 1. Oficialii echipei din Gruia au dat adunarea astăzi, iar toți jucătorii au fost testați. 

În perioada următoare vor fi testați și ceilalți membri ai echipei, de la Dan Petrescu și restul oamenilor din staff, magazineri, maseuri, bucătarul echipei, până la șoferul autocarului.

"Am testat toți jucătorii echipei noastre împotriva COVID-19. Vom repeta această operațiune peste patru, cinci zile. Ne interesează în primul rând să avem jucătorii sănătoși, să nu existe niciun fel de problemă, pentru a putea da drumul la treabă", spun oficialii echipei din Gruia pentru Gazeta Sporturilor. "Toată lumea o să intre în acest proces de testare, dar primii au fost jucătorii echipei noastre", au mai declarat cei din staff-ul campionilor României.

Au apelat la exudate

Pentru testarea jucătorilor s-a apelat la varianta de a le fi prelevate probe din gură și din nas, iar rezultatele vor sosi peste 48 de ore. S-a preferat o variantă cu o siguranță mai ridicată decât a testelor rapide, care nu dau un rezultat sută la sută sigur. 

"În acest moment, nu există niciun fel de problemă medicală la clubul nostru. Toți jucătorii au respectat programul impus de către staff și club, nu există niciun fel de fotbalist cu simptome sau cu alte reacții", au mai adăugat cei din club. 

"Nicio formă de pregătire, nicio competiţie nu va demara fără o testare! Va trebui ca organizatorii de competiţii şi cluburile să găsească sursele de finanţare pentru a susţine aceste testări"
Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului

Liga 1 începe pe 5 sau 12 iunie

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au anunțat perioada la care s-au gândit pentru reînceperea meciurilor în Liga 1, fără spectatori! Prima dată avansată este 5 iunie, dar în cazul în care va fi nevoie au pregătit și-o variantă de rezervă, 12 iunie.

"LPF depune toate eforturile pentru reluarea campionatului, în condiții de maximă siguranță pentru toți participanții, cu respectarea deciziilor autorităților guvernamentale și a măsurilor de protecție care vor fi indicate de autoritățile de sănătate. Nu se pune problema «înghețării» actualului sezon din culpa LPF sau a celor 14 cluburi. Scăderea numărului de îmbolnăviri în perioada următoare ne va ajuta să aducem mai repede fotbalul din Liga 1", a declarat Justin Ștefan, secretar general al LPF.

+45 FOTO

"Sportivii de performanță vor putea, în condiții speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele. Nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire - deci pentru, atenție!, sportivii de performanță"
Klaus Iohannis, președintele României

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

CITEȘTE ȘI:

GSP are bilanțul financiar al lui CFR Cluj: cifre fantastice și încasări record prin care o umilește pe FCSB!

EXCLUSIV. Scandal la CFR în plin proces de licențiere! „Marele clujean a refuzat eșalonarea”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează