FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Șumudică l-a scos din „service” » Fotbalistul „dispărut” în ultimul an și renăscut sub comanda noului antrenor de la CFR Cluj

Marius Șumudică încearcă să-l readucă pe Omrani pe linia de plutire / Sursă foto: Nicu Cherciu (Facebook CFR Cluj) +11   FOTO
Marius Șumudică încearcă să-l readucă pe Omrani pe linia de plutire / Sursă foto: Nicu Cherciu (Facebook CFR Cluj)

Articol de , , - Publicat joi, 08 iulie 2021 07:34 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 10:09

Billel Omrani a făcut cel mai bun meci al lui în ultimul an, cu gol și cu pasă decisivă în disputa CFR Cluj -  Banja Luka 3-1. După ce a scos maximum de la Alibec, Șumudică reușește să-l trezească și pe francez, un atacant dezamăgitor multă vreme. 

CFR a câștigat clar prima manșă din duelul cu Banja Luka, 3-1, și e aproape să treacă în turul al doilea preliminar din Champions League. 

Vișiniii au dominat-o pe campioana Bosniei, au mai avut și alte ocazii și ar fi putut să învingă la o diferență de scor mai mare, dar din prestația generală foarte bună s-a remarcat Billel Omrani, atacantul care a constituit decepția cea mai mare în ultimul an și jumătate.

CFR l-a ținut, deși juca foarte slab 

Francezul a marcat primul gol, la care a beneficiat de mingea revenită din bară în urma penalty-ului pe care-l executase Deac, apoi i-a pasat decisiv lui Ciprian pentru 2-0, un assist spectaculos, din alunecare. 

În afara realizărilor concrete, Omrani a fost prezent în multe faze de atac ale echipei, a participat mult la joc, a arătat ca un fotbalist schimbat cu mult în bine. El nu a mai contribuit atât de clar la prestația echipei de acum un an și jumătate! 

Atunci era decisiv în preliminariile cupelor europene, în campania în care formația pe care o conducea Dan Petrescu trecea de Astana, de Celtic și apoi se califica în fazele eliminatorii din Europa League. 

De atunci, Omrani a marcat foarte rar, a mai fost și accidentat, a pierdut locul de titular. Clubul a mai făcut o încercare la începutul acestui an, i-a prelungit contractul cu un an, o extindere a înțelegerii pe care forma atacantului nu o justifica, el a meritat acordul nou doar datorită valorii pe care o demonstrase în trecut.

+7 FOTO

CFR CLUJ /  Cum l-a transformat Șumudică pe Omrani

Înainte de începerea pregătirii din vara aceasta, francezul le-a spus lui Șumudică și colaboratorilor săi că forma lui devenise foarte slabă și din cauza unor probleme personale și le-a promis că era capabil să-și revină. Avea și kilograme în plus, de care Șumi îl presa să scape

În urma discuțiilor și a antrenamentelor, Omrani a jucat marți seară mai bine decât îl văzuse cineva jucând în ultimele 18 luni și și-a recăpătat astfel și un moral mai bun, mai multă încredere. El are ocazia să repete experiența pe care a avut-o Alibec în colaborarea cu Șumudică. Denis a înregistrat cel mai bun sezon din carieră între 2015 și 2016. 

A marcat atunci 16 goluri de-a lungul stagiunii, un număr pe care nu l-a mai repetat niciodată, iar Astra a câștigat campionatul. Ca și Omrani, Alibec avea reputația unui atacant foarte talentat, dar imposibil de gestionat, înainte să lucreze cu Șumudică.

3 goluria marcat Omrani în sezonul trecut din Liga 1, în care a apărut în 16 meciuri. El a fost titular doar de patru ori, ca urmare a accidentărilor dese și a prestațiilor dezamăgitoare pe care le-a înregistrat când Petrescu ori Iordănescu l-a ales

Nici la jumătate din valoarea maximă! 

Omrani și-a distrus cota din cauza formei slabe pe care a parcurs-o. El e cotat de transfermarkt la 1.600.000 de euro, în condițiile în care valoarea maximă pe care a înregistrat-o pentru el site-ul specializat în evaluarea fotbaliștilor a fost de 3.600.000 de euro. 

Prețul acela era estimat în decembrie 2019, după ce francezul fusese decisiv pentru CFR în preliminariile Champions League și ale Europa League. 

Clubul a așteptat oferte pentru el pe parcursul acelui sezon, însă nu a reușit să-l vândă din cauza sistemului de rotire a jucătorilor pe care îl folosea Petrescu. Omrani era utilizat meci de meci în cupele europene, dar juca rar în campionat. A prins doar 12 meciuri ca titular în Liga 1 și a marcat 6 goluri, numere care nu au atras nicio formație să-l oferteze. 

Șumudică l-a și reprofilat 

Petrescu și Edi Iordănescu l-au folosit pe Billel ca extremă în 4-3-3, în majoritatea timpului, Șumudică l-a mutat pe francez ca vârf. Antrenorul a renunțat la Rondon și l-a ținut pe Debeljuh pe bancă, doi atacanți pe care foștii tehnicieni îi preferau în rolul de "număr 9" titular, și l-a preferat pe Omrani. 

Altă schimbare: Deac, utilizat des în trecut ca extremă dreapta, a evoluat cu Banja Luka în centru, în spatele vârfului. El și Omrani au fost cei mai buni oameni ai CFR-ului în partida cu bosniacii. 

VIDEO Lucian Goian, despre numirea lui Șumudică la CFR Cluj: „Nu cred că se va schimba”

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj a anunțat un nou transfer imediat după victoria din preliminariile Ligii

Dan Petrescu, reacție după primul meci al lui Șumudică pe banca CFR-ului: „Nu contează jocul. Important este să ajungă cât mai departe în cupele europene”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
zagna
zagna  •  08 Iulie 2021, 12:02

"Marele antrenor" se bazează pe Hoban și Deac...

gazistu
gazistu  •  08 Iulie 2021, 11:50

Daca cu urmatorul adversar CFR va pierde, si Omrani va face o "dubla" mansa dezastru, va rog pe voi 3, Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu sa scrieti un nou articol despre "restartul" lui Omrani!!!

gazistu
gazistu  •  08 Iulie 2021, 11:50

Daca cu urmatorul adversar CFR va pierde, si Omrani va face o "dubla" mansa dezastru, va rog pe voi 3, Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu sa scrieti un nou articol despre "restartul" lui Omrani!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează