FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj e în top, dar dezamăgește! Record negativ în ultimii 4 ani

Philip Otele, noul bombardier din Gruia
Philip Otele, noul bombardier din Gruia

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2024 15:00 / Actualizat sambata, 09 martie 2024 16:16

CFR Cluj rămâne în top, dar are cel mai slab sezon regulat din ultimele 4, de când Superliga a trecut la sistemul cu 16 echipe.

În ciuda schimbărilor masive de lot și pe banca tehnică, unde Andrea Mandorlini, care începuse sezonul, a fost schimbat cu Adrian Mutu, după prima rundă de la reluarea campionatului, CFR a reușit să rămână în top.

Mutu n-a înțeles tactica adversarei din ultima rundă: „M-au surprins”
PLAY-OFF
Mutu n-a înțeles tactica adversarei din ultima rundă: „M-au surprins”

Mutu, doar o înfrângere în 8 etape

De la venirea lui Adrian Mutu la cârma formației din Gruia, ardelenii au strâns 17 puncte în ultimele 8 etape de campionat (5 victorii și două remize), pierzând o singură dată, cu rivala Rapid (0-1).

Echipa are însă cel mai mic număr de puncte acumulate la finalul sezonului regulat în ultimele 4 sezoane, de când Liga 1 a trecut la sistemul cu 16 echipe.

Acum a terminat prima parte a campionatului cu doar 53 de puncte, un procent de reușită de 58,8%. Departe de cea mai bună performanță, din sezonul 2021-2022, ultimul din seria de 5 în care a luat titlul, când a terminat primele 30 de runde cu 76 de puncte (84,4%).

Și în celelalte două campionate cu 16 formații, a avut puncte mai multe decât acum, 64 în 2020-2021 (71,1%) și 63 în 2022-2023 (70%).

Dar chiar dacă specialiștii din fotbal nu-i dau prea multe șanse la titlu, CFR rămâne deocamdată în luptă, capabilă însă de surprize.

CFR Cluj și-a găsit golgheter

Adus în vara trecută de la UTA, Philip Otele (24 de ani) a explodat în Gruia. Vineri seara, cu Hermannstadt, el s-a dovedit încă o dată decisiv, aducând încă 3 puncte, în prelungiri, la capătul unui joc în care echipa sa părea că nu se va putea desprinde.

Nigerianul a început timid sezonul, marcând prima dată pentru ardeleni în runda a 6-a, la a șasea apariție în tricoul echipei din Gruia.

De atunci a mai marcat de 12 ori, a dat și 6 assisturi, fiind, de departe, cel mai important om de gol al celor de la CFR. Este secondat de Daniel Bîrligea (8 goluri și 5 assisturi).

Știam că o să avem un meci greu, de luptă. Mă așteptam să atace mai mult, dar m-au surprins. Mă gândeam că vom avea șanse pe contraatac. În prima repriză am fost mai lenți, iar în a doua repriză am vrut puțin mai multă viteză. A fost un meci frumos, bine că s-a încheiat cu victoria noastră.

L-am felicitat pe Marius Măldărășanu pentru tot ce a reușit la Hermannstadt, îmi pare rău că nu s-a calificat și el. Sunt de 8 meciuri la CFR. Am cinci victorii, două remize și o înfrângere, e o statistică bună. Cred că puteam să scoatem mai mult de la Galați. Astăzi am gestionat bine totul, dar tot timpul se poate mai bine. Anul ăsta și play-out-ul este interesant. Cred că lucrurile s-au schimbat în bine după venirea mea, nu vreau să mă laud. Să vedem ce se întâmplă mâine și după aceea putem face comentarii.

- Adrian Mutu, antrenor CFR

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

CFR Cluj - Hermannstadt, victorie pentru echipa lui Adrian Mutu în ultima rundă din sezonul regulat

Bătălia pentru play-off decisă după un final nebun! Calificare suflată în minutul 90+2! Cine sunt cele două norocoase

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1945sv0509
1945sv0509  •  09 Martie 2024, 22:27

Esti f. aproape dea face *** din motive de invidie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bacy
bacy  •  09 Martie 2024, 17:56

La cluj doar un teatru trist cu ”bocitoarea” balaj și ”sluga” kovacs ! Doar o reprezentație în ”familie”. Trăiască cca, frf și cfr ! P.S. Au avut și ei o favorită și nu le-a ieșit, apropo de ce credeți că au așteptat prelungirile ? ”Regizorii” din preajma echipei știu, dar și mulți dintre microbiști !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close