FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ // VIDEO Emmanuel Culio se retrage! Va juca luni ultimul meci pentru CFR Cluj

Articol de , - Publicat sambata, 14 decembrie 2019 14:41

Emmanuel Culio, mijlocașul argentinian de 36 de ani al lui CFR Cluj, se va retrage luni. Ultimul său meci va fi contra celor de la Astra.

  • CFR Cluj - Astra se joacă luni, de la 20:00. Partida este liveTEXT și video pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport, Look Plus și TV Digi Sport.
  • Clujenii au anunțat că pentru acest meci intarea va fi liberă

Emmanuel Culio, unul dintre cei mai importanți jucători de la CFR Cluj, a decis să renunțe la cariera de jucător. Astfel, luni, contra Astrei, va juca ultimul meci din carieră. 

Culio a revenit la CFR Cluj în iulie 2017, de la Mallorca. Aceasta a contribuit din plin la succesele clujenilor, având în palmares 4 titluri de campion (2008, 2010, 2018 și 2019). Mai are și două Supercupe ale României și două Cupe.

Culio a rămas în istoria CFR-ului pentru cele două goluri marcate în victoria din Italia, 2-1 cu AS Roma, din 2009, din grupele UEFA Champions League.  Culio a debuat la CFR Cluj în 2007 și a bifat 7 sezoane în Liga 1. A jucat 172 de meciuri în total, în Liga 1, bifând 19 goluri și 37 de pase. 

De-a lungul carierei a jucat la Club Flandria, Almagro, Independiente, Racing Club, La Serena, Galatasaray, Orduspor, Mersin, Deportivo La Coruna, Al-Wasl, Las Palmas, Real Zaragoza și RCD Mallorca.

CFR Cluj: „Culio se întoarce în Argentina” 

CFR Cluj a anunțat într-un mesaj pe Facebook că Emmanuel Culio se retrage pentru a fi alături de familia sa, care a plecat în Argentina. 

Mijlocașul nostru a luat decizia de a părăsi România din motive personale și de a se întoarce alături de familia sa în Argentina. În întreaga carieră, Culio n-a petrecut nici măcar o zi departe de soția și copiii săi, iar gândul că ar urma să stea în România fără ei l-a făcut să ia această decizie.
 
E o decizie care, pe noi, toți cei din Familia CFR ne întristează, pentru că ne despărțim nu doar un fotbalist extraordinar, ci de un om incredibil, un muncitor desăvârșit, un model pentru orice tânăr fotbalist, o persoană cu un caracter remarcabil. Mulțumim, Juan! Mulțumim pentru că ai fost un exemplu pentru noi toți din club, pentru că ai venit în România, la mii de kilometri de casă să joci fotbal, pentru că ai îmbrăcat cu mândrie mereu tricoul “alb-vișiniu” și pentru tot profesionalismul de care ai dat dovadă.

 Își dorim multă baftă în tot ceea ce vei alege să faci de aici înainte, fie că o să mai joci fotbal în Argentina, pentru că știm că o poți face încă la un nivel ridicat, fie că vei alege cariera de antrenor. Noi ne dorim să revii într-o zi în Gruia și din postura de antrenor pentru că CFR și Clujul va fi mereu casa ta” 
CFR Cluj

Emmanuel Culio: „E o decizie foarte dificilă”

CFR Cluj a postat un video emoționant cu Emmanuel Culio, în care acesta își explică decizia. Mijlocașul este vizibil emoționat și plânge.

„Am un mesaj pentru fanii lui CFR Cluj și pentru cei din club. Am luat o decizie foarte dificilă. Mi-e greu să vorbesc. Am luat decizia să plec de la club din motive familiale. Vreau în primul rând să le mulțumesc colegilor, antrenorilor și clubului pentru acest an pe care l-am petrecut aici.

A fost o decizie foarte grea. M-am gândit, am meditat, iar asta e cel mai bine pentru mine. Famila mea e mai presus de orice, de fotbal, de tot. Mereu m-am gândit la familia mea și am jucat pentru ea. Vreau să știu că cei din familie sunt bine. 

Am petrecut ani minunați aici. Le mulțumesc celor de la CFR Cluj, dar și României, țară care mi-a deschis porțile către Europa și mi-a dat un nume important. Vreau să lucrez în continuare pentru club, să-l ajut, dar din afara terenului”, a declarat Emmanuel Culio.

Citește și:

Interzis la distracție! De ce a dat „cancel” Dan Petrescu petrecerii de calificare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
remarque
remarque  •  15 Decembrie 2019, 08:33

Culio e un exemplu de fotbalist profesionist. Un tip serios, un luptator, cu destul bun simt. L-am apreciat pentru calitatile lui si nu l-am vazut sa tremure in fata unor echipe cu nume. Lucru rar in ziua de azi la fotbalistul roman. Macar ambitia si increderea in fortele proprii ar trebui invatate de la Culio. Franele pierd un jucator emblema. Respect Juan Emanuel Culio!

clujcampion
clujcampion  •  14 Decembrie 2019, 18:39

Ca sa inteleaga toti sudistii de ce nu va supartam... nu ca la noi n-ar fi i.mbecili, dar is mai putini. Mergeam azi pe A3 intre Turda si Cluj. La un momentdat, pe banda intai o coloana de tiruri. Mergeam cu 130, in spatele tirurilor un i.mbecil cu numar de IF (nu era leasing, nu cred ca cineva isi cumpara un harb de astra de prin 2001 in leasing) care evident, a iesit in depasire fara sa semnalizeze.... mergae cam cu 100, ca a durat vreo 10 minute sa depaseasca 3 tiruri. Am reusit sa trec de el, apoi dupa un pic de ttimp a urmat un pod cu limitare la 100 si apoi 80. Eu ca ardeleanul prost, evident am respectat marcajele. Im.becilul a trecut mandru pe linga mine facandu-mi cu farurile. Apoi la terminarea restrictiei, cand l-am depasit a inceput sa gesticuleze si sa claxoneze. Cam asta sunteti aia de la sud de carpati, Nu vreau sa generalizez, dar civilizatia mai are mult pana sa va intre in oase. Cu coada pe sus si necivilizati zi de zi. Imi cer scuze celor putini din muntenia si oltenia, care chiar sunt oameni de calitate.

soarele.ma.tii
soarele.ma.tii  •  14 Decembrie 2019, 18:20

il vrei la fc5beaua?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează