FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

EXCLUSIV CFR doarme, nu și FCSB, Craiova și Hagi » Campioana e cea mai expusă: NU are nicio variantă

Foto: Imago Images
Foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat duminica, 15 ianuarie 2023 23:13 / Actualizat duminica, 15 ianuarie 2023 23:17

În perspectiva sezonului următor, în care vor fi eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 2002, campioana e printre cele mai expuse, neavând în lotul actual practic nicio soluție, în vreme ce Gigi Becali și Mihai Rotaru stau bine, iar la Farul e chiar inflație.

Începând din startul campionatului următor, pentru ca echipele să respecte regula U21 impusă de FRF, vor fi nevoite să aibă în teren, pe întreaga durată a meciurilor, cel puțin un fotbalist care să fie născut începând cu 1 ianuarie 2002. 

Sorescu a explicat pe ce post ar vrea să joace la FCSB și de ce a vrut să se lase de fotbal: „Trebuia să mă împrumut ca să-mi scot iubita la un suc”
FCSB - POGON 0-2
Sorescu a explicat pe ce post ar vrea să joace la FCSB și de ce a vrut să se lase de fotbal: „Trebuia să mă împrumut ca să-mi scot iubita la un suc”

În acest sezon, până la finalul lui, legea îi cuprinde pe cei născuți după 1 ianuarie 2000, cei care vor avea drept de joc și la turneul final al Campionatului European de tineret din vară, la care vom fi prezenți, competiție pe care o vom organiza împreună cu Georgia, la finalul lunii iunie.

CFR Cluj, prinsă descoperită

Cum știu echipele din prima ligă să se preocupe și să-și rezolve această problemă, de a avea din timp în lot jucători care la vară să fie considerați importanți, nu neapărat o simplă bifă pe un regulament introdus de FRF? GSP radiografiază în ce situație se regăsesc acum formațiile, cu o jumătate de an înainte de urcarea vârstei de eligibilitate de la anul 2000 la 2002.

Iar concluziile nu diferă față de ceea ce s-a tot întâmplat pe parcursul sezoanelor precedente. Campioana CFR, extrem de puțin preocupată de fotbaliștii tineri, a folosit în campionatul în curs un singur fotbalist care va fi în interiorul regulii și începând din vară. 

Pe portarul Răzvan Sava, care a apărut la un singur meci, ceea ce e mai degrabă o conjunctură favorabilă pentru tânărul goalkeeper decât o planificare gândită de staff-ul tehic și conducerea clujenilor. 

În aceeași situație e și Sepsi, singurul club care n-a oferit minute în cele 21 de runde niciunui fotbalist născut cel mai devreme în anul 2002.

Gică Hagi are 12 variante la Farul

În schimb, echipele care stau deja bine și foarte bine și nu au nicio grijă din cauza Regulii U21, cel puțin până în vara lui 2025, sunt: Farul, FCSB și CSU Craiova. Hagi, chiar dacă e pe primul loc, nu s-a abătut de la politica de a promova jucători tineri și a oferit minute pentru nu mai puțin de 12 jucători de cel mult 20 de ani. 

10%din volumul total al fotbaliștilor care au evoluat în cele 168 de meciuri e reprezentat de jucători care vor fi eligibili pentru regula U21 și în sezonul viitor

Printre ei, trei titulari indiscutabili: Sârbu, Pitu și Grameni, plus repatriatul Louis Munteanu, dar și Borza, născut în 2005, care a apărut în 15 jocuri.

FCSB are soluții, Rapid nu

FCSB e și ea asigurată pentru următoarele două sezoane. Îl are pe Octavian Popescu, care va putea evolua în echipa națională de tineret încă doi ani și jumătate începând din acest moment. 

Pantea ar putea să fie și el o variantă, la fel ca Radaslavescu, dar și cei doi împrumutați: Ianis Stoica (cedat la U Cluj) și Musi (Poli Iași). 

42 de jucători româninăscuți începând cu 1 ianuarie 2002 au bifat cel puțin o prezență în primele 21 de etape

CSU Craiova are o singură soluție, dar una excelentă. Pe Ștefan Baiaram, unul dintre cei mai buni jucători cu profil ofensiv din întreg campionatul, indiferent de categoria de vârstă.

Rapid nu stă nici bine, dar nici rău. Îl are pe Pănoiu, cu cifre bune pe parcursul sezonului: 18 meciuri și două goluri, însă, spre deosebire de soluțiile rivalelor de la FCSB, Farul și Craiova, Pănoiu n-a avut statut de titular.

TOP 10 din punctul de vedere al randamentului

CFR doarme, nu și FCSB, Craiova și Hagi » Campioana e cea mai expusă: NU are nicio variantă

Formațiile care au mers pe mâna tinerilor

CFR doarme, nu și FCSB, Craiova și Hagi » Campioana e cea mai expusă: NU are nicio variantă

Formațiile care nu s-au preocupat de tineri

CFR doarme, nu și FCSB, Craiova și Hagi » Campioana e cea mai expusă: NU are nicio variantă

Topul celor mai experimentați

CFR doarme, nu și FCSB, Craiova și Hagi » Campioana e cea mai expusă: NU are nicio variantă

Topul marcatorilor

CFR doarme, nu și FCSB, Craiova și Hagi » Campioana e cea mai expusă: NU are nicio variantă

Cei mai valoroși jucători din Liga 1, născuți începând cu 2002

CFR doarme, nu și FCSB, Craiova și Hagi » Campioana e cea mai expusă: NU are nicio variantă

3,5 milioane de euroe nivelul la care e cotat Radu Drăgușin (născut în 2002), fotbalist care a bifat meciuri în Serie A la Juventus, Sampdoria și Salernitana, iar acum e titular în Serie B, la Genoa

Se vede în vânzări: Hagi a luat de 5 ori cât CFR

Regula U21 a fost introdusă de FRF în vara lui 2016. De atunci și până în prezent, modul în care cluburile s-au raportat la această regulă are un corespodent direct în volumul încasărilor de pe urma vânzărilor de fotbaliști în străinătate. 

În ciuda faptului că a pus practic monopol pe titlul de campioană, CFR n-are cifre grozave la afaceri cu jucători, în vreme ce FCSB se apropie în acest interval de timp de venituri de 50 de milioane de euro, Farul a primit aproape 40 de milioane, iar Craiova stă și ea foarte bine.

Cine a vândut cel mai bine

CFR doarme, nu și FCSB, Craiova și Hagi » Campioana e cea mai expusă: NU are nicio variantă

VIDEO. Deian Sorescu, primele declarații după ce a semnat cu FCSB: „A fost ceva spontan!”

Citește și alte știri din Liga 1:

„Victima” lui Sorescu la FCSB? » Ce a sesizat Nicolae Dică în ziua debutului fostului dinamovist

VIDEO CFR Cluj, victorie într-un amical inedit disputat în Spania » Ermal Krasniqi, primul gol pentru campioană

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  17 Ianuarie 2023, 01:39
Postat de 21lva pe 16 Ianuarie 2023, 02:45

Nu e nici format la nivel național și nici eligibil pentru naționala României

Nu mentioneaza nimeni ca trebuie sa indeplineasca niste conditii (nici nu e normal asa ceva), e doar criteriul de varsta.

007claudiu
007claudiu  •  16 Ianuarie 2023, 19:45
Postat de clubman pe 16 Ianuarie 2023, 16:01

Mare lucru daca-mi apare comentariul...:) Franarii nu au nici cea mai mica problema in privinta regulii *** U21... Dar habarnistii platiti de jiji nu au nici o treaba cu asta...:)

Cam asa e. Mor de grija CFR-ului cand de fapt oricand pot fi adusi jucatori tineri, talentati de la juniorii clubului.

1945sv0509
1945sv0509  •  16 Ianuarie 2023, 17:37

Modificarea in echipa celor trei "apostoli ai apocalipsei "nu inseamna decat schimbarea unui nume, nu si a apetitului pentru brinza ciobaneasca.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează