FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - FCSB 0-0

CHIAJNA - FCSB 0-0 // TeJalnic » 5 anomalii după al treilea meci sub comanda fostului antrenor al lui Gaz Metan

Mihai Teja
Mihai Teja

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2019 11:06

ANALIZĂ GSP // FCSB a dezamăgit din nou cu Mihai Teja, de data asta pe terenul celor de la Chiajna, și a terminat la egalitate, 0-0, în etapa a 24-a. 

Iată 5 lucruri surprinzătoare despre meciul care îi putea aduce pe roș-albaștri la un punct de liderul CFR Cluj: 

1. Același rezultat cu un lot de 3 ori mai slab!

Rezultatul obținut pe terenul Chiajnei de Mihai Teja cu FCSB este același cu cel scos de antrenor în prima parte a campionatului, când era la Gaz Metan Mediaș! Pe 5 noiembrie 2018, în etapa a 14-a, Gaz Metan remiza la  Chiajna, 0-0.

Prin comparație, Gaz Metan are un lot estimat la o valoare de trei ori mai mică decât cea a jucătorilor lui FCSB!

2. Posesie mai bună ATUNCI!

Mai mult, Gaz Metanul lui Teja a dominat mai clar jocul decât a făcut-o aseară echipa roș-albastră! Medieșenii au avut 55% posesie contra Chiajnei antrenate pe atunci de Dorinel Munteanu, cu 5% mai mult decât a avut FCSB luni seară. 

Deși Becali i-a spus lui Teja că vrea ca FCSB să aibă posesia, antrenorul nu a livrat la acest capitol aseară și pare să aibă noroc că patronul echipei și-a concentrat atacurile aproape total asupra arbitrajului lui Adrian Cojocaru. 

3. Mai multe șuturi pe poartă

Gaz Metan a fost și mai precisă decât FCSB. Mediașul a avut 5 șuturi pe poartă în 2018 pe terenul Chiajnei, în timp ce FCSB a nimerit doar de 3 ori poarta lui Caparco. Ce-i drept, roș-albaștrii au încercat acum de mai multe ori poarta, trimițând și 7 „baloane” pe lângă buturile lui Caparco. 

4. Defensivă mai sigură

Și din punct de vedere defensiv, Gaz Metan a stat mai bine atunci decât FCSB acum. Concordia a avut două ocazii de gol și niciun șut pe poartă cu ardelenii, în timp ce în fața roș-albaștrilor echipa pregătită în prezent de Adrian Falub a avut 6 ocazii de gol și 3 șuturi cadrate.

8.850.000€e cota totală a lotului lui Gaz Metan, potrivit transfermarkt

FCSB cu Chiajna Parametri Gaz Metan  cu Chiajna
50% Posesie 55%
3 Șuturi pe poartă 5
7 Șuturi pe lângă poartă 3
3 Șuturi pe poartă încasate 0

27.400.000 €este suma la care jucătorii lui FCSB sunt evaluați de site-ul nemțesc

5. Olaru peste toate vedetele lui BECALi

În ce privește prestațiile individuale, Gaz Metan a avut în noiembrie un fotbalist apreciat cu nota 7 la finalul partidei cu Chiajna, în caseta tehnică din Gazetă. 

Acum, niciun stelist n-a reușit să atingă acest nivel în meciul de aseară. Benzar, Planic, Filip și Bălgrădean au fost notați cu 6. 

Gaz Metan contra Chiajnei: Pleșca - R. Romeo, I. Cristea, M. Constantin, Bușu - Fofana, Aurelio - Olaru, Ivanov (Stancu), Chamed (Trif) - Ely Fernandes

FCSB contra Chiajnei: Bălgrădean - R.Benzar, Planici, L.Filip, J.Morais - Pintilii (Nedelcu), Fl. Matei (Moruțan), - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere (Hora)

Pe banca lui Gaz Metan, Mihai Teja a primit 6 după meciul cu Chiajna, iar  ca antrenor al celor de la FCSB a luat 4.

Alte lucruri inedite după duelul de aseară: 

Primul punct al lui Falub cu FCSB

De-a lungul carierei sale de antrenor, Adrian Falub mai jucase de 4 ori cu echipa roș-albstră. Până luni seară, tehnicianul de 47 de ani pierduse toate meciurile. Acum, la al cincilea duel, Falub a obținut primul punct contra celor de la FCSB.

Falub vs. FCSB înaintea meciului de aseară: 

 FCSB - Unirea Alba Iulia   2-0
 U Cluj - FCSB   0-3
 U Cluj - FCSB   0-3
 Chiajna - FCSB   0-2 (pe 15 februarie 2016)

Primul meci în deplasare fără gol primit

Deși nu a câștigat, Mihai Teja se poate lăuda cu un singur lucru. Meciul contra Chiajnei a fost primul jucat de FCSB în deplasare, în acest sezon, în care nu a primit gol . Până acum, echipa roș-albastră a încasat 15 goluri pe teren străin, în 12 meciuri. 

Citește și:

4, stați jos! 6 steliști + arbitrul, la colțul rușinii în caseta tehnică din Gazetă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
ray51
ray51  •  19 Februarie 2019, 20:49

Am impresia ca uneori si in anumite etape ale carierei trebuie sa fii lucid la provocari. Cu alte cuvinte: Teja trebuia sa ramana la Gaz, Dica trebuia sa continue la FCSB, Edi trebuia sa mai astepte pana la vara.

1260234347346768
Ioan Trisi  •  19 Februarie 2019, 16:17
Postat de doze pe 19 Februarie 2019, 12:41

un singur lucru nu se considera in articol. faptul ca la meciul impotriva FCSB, fotbalistii de la chiajna au fost motivati financiar mai bine decat au primit pana acum tot sezonul!

Degeaba,daca nu i-a motivat jiji!!!

herman25
herman25  •  19 Februarie 2019, 13:53
Postat de geogeo pe 19 Februarie 2019, 11:35

Care or fi cele 6 ocazii ale Chiajnei? Cand se ajunge in apropiere de careu se zice ca e ocazie? In meciul de aseara Chiajna a avut 1, hai 2 ocazii adevarate. Numai strambe bagati.

Asa e vor sa denigreze clona fcsb sa nu castige titlu, statul paralel e implicat.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează