FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Sărbătoritul Dario Bonetti, înainte de Chindia - Dinamo: „O victorie, cel mai frumos cadou” + Alexandru Răuță: „Mi-am retras memoriul”

Dario Bonetti, antrenor Dinamo // foto: Captură Facebook
Dario Bonetti, antrenor Dinamo // foto: Captură Facebook

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 august 2021 15:45 / Actualizat vineri, 06 august 2021 16:04

Dario Bonetti (60 de ani), antrenorul lui Dinamo, și mijlocașul Alexandru Răuță (29) au susținut o conferință de presă înaine de meciul cu Chindia, programat duminică, 8 august, la ora 19:00.

Dinamo a început noul sezon al Ligii 1 surprinzător de bine, cu două victorii în trei etape. Pentru „câinii roșii” urmează un duel cu Chindia Târgoviște, la Buzău, înaintea căruia antrenorul Dario Bonetti și „închizătorul” Alexandru Răuță au oferit declarații în cadrul unei conferințe de presă.

Dario Bonetti, înainte de Chindia - Dinamo: „O victorie ar fi cel mai bun cadou”

Antrenorul italian, care a împlinit 60 de ani pe 5 august, a spus:

„O victorie ar fi cel mai bun cadou, dar în fotbal nu este important ce ai făcut, ci ce faci acum. Mă simt bine, nu e rău la 50 de ani (râde). Am o experiență bună, multă energie, iubesc fotbalul, viața, sper să continui așa, să nu se schimbe nimic. Cred că pentru toată lumea cea mai bună vârstă este în jur de 40 de ani.

Mi-am petrecut toată viața în fotbal, știu că atunci când începi un proiect cu tineri poți avea surprize plăcute. Bineînțeles, este important să ai și jucători cu experiență, dar avem răbdare, jucătorii tineri sunt talentați, toți muncesc foarte bine și până acum am primit un răspuns bun din partea lor. Sper să continue așa.

Ce este foarte important în fotbal este următorul meci, trebuie să rămânem concentrați și să dăm tot ce avem mai bun. Dacă joci bine, ai șansa să obții puncte.

Chindia este o echipă puternică, cu experiență, atacant bun. Va fi dificil, dar vom încerca. Prima regulă este să dai totul, atunci când nu o faci pierzi cu adevărat”.

Paul Anton se recuperează foarte bine, a început să alerge. Sper să avem acest jucător foarte important pentru noi după meciul cu Chindia.

Andrei Radu are câteva probleme, dar vom găsi o soluție.

Încerc să ajut proiectul DDB, este unul fantastic. Trebuie să ajuți clubul în momentele dificile, să îl ajutăm să supraviețuiască. Cred că în curând se vor rezolva toate problemele. Pentru noi este important să continuăm să obținem puncte.

- Dario Bonetti, antrenor Dinamo

Ce a declarat Alexandru Răuță înainte de Chindia - Dinamo:

Am avut un memoriu depus, ne-am înțeles pe cale amiabilă, l-am retras și acum toate lucrurile decurg normal. Am ajuns la o înțelegere, am recuperat ceva din bani, acum așteptăm. Mai am contract până în vară. 

Cred că viitorul lui Dinamo sună bine, copiii care vin din spate sunt talentați, dau totul pe teren și se pare că am început bine sezonul. Știu că și Deian (Sorescu) mai are restanțe, nu știu cât mai are de luat, dar am înțeles că se vor rezolva lucrurile și cu el. Încet-încet, suporterii au început să facă mai multe eforturi, ca să ne mulțumească pe toți. 

Este greu pentru orice jucător să muncească și să nu-și ia banii, dar avem promisiuni. Să sperăm că în cel mai scurt timp vom fi toți jucătorii cu salariile la zi. Unii jucători am renunțat la o parte din salarii, am rămas cu sufletul și trebuie să dăm totul. 

Cu suporterii știți cum e, dacă echipa merge bine toată lumea te aplaudă, dacă nu, te mai și contestă. Chiar și Paul Anton, care are memoriu depus, vrea să rămână, dar depinde dacă se ajunge la o înțelegere. Paul are și un salariu mai mare, acum se va face un plafon de salarii mai mici, e greu. 

Vom avea un sezon lung, vor interveni accidentări, suspendări și nu avem un lot foarte numeros. Clubul trebuie să rezolve situația cu spaniolii, să le dea banii, și să dea drumul la transferuri, altfel ne va fi foarte, foarte greu. 

Am surprins pe toată lumea, suntem o surpriză plăcută a campionatului. Toți ne-au luat cam de sus, dar echipa crește, joacă.

- Alexandru Răuță, Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Mario Nicolae, răspuns tăios după ce a fost acuzat că a plecat cu aparatura de la Săftica: „Minciună, dezinformare”

Ce talent a pierdut Dinamo! » Juniorul a plecat gratis și a semnat cu Genoa

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează