FOTBAL  »  Superliga  »  PARCURS

Noul „fenomen” din Liga 1 a uimit pe toată lumea, dar jucătorii au fost uitați de conducere: „E greu să ratezi la mustață bonusurile”

În ultimele 6 runde de campionat, de când a fost preluată de Toni Petrea, Chindia Târgoviște a strâns 5 victorii și o remiză
În ultimele 6 runde de campionat, de când a fost preluată de Toni Petrea, Chindia Târgoviște a strâns 5 victorii și o remiză

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 08:15 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 08:34

În ultimele 6 runde de campionat, de când a fost preluată de Toni Petrea, Chindia Târgoviște a strâns 5 victorii și o remiză, la fel ca Farul, și a urcat de pe ultimul loc pe 11. 

La început părea ca va fi doar un foc de paie, dar de 5 săptămâni, de când pe banca tehnică a venit Toni Petrea în locul lui Adrian Mihalcea, fenomenul Chindia capătă proporții. În weekendul trecut, târgoviștenii au bifat încă o victorie în deplasare, 1-0 la Mediaș, cu Hermannstadt (locul 5), adunând astfel 16 puncte în ultimele 6 etape de SuperLigă. 

Are astfel, în acest interval competițional, aceeași linie de clasament ca și Farul, liderul campionatului! Și e peste echipele cu pretenții, precum FCSB, CSU Craiova, CFR sau Rapid.

Urmează o iarnă infernală pentru SuperLigă » Două echipe aflate pe loc de play-off și ultima clasată sunt în prag de colaps!
ANALIZĂ
Urmează o iarnă infernală pentru SuperLigă » Două echipe aflate pe loc de play-off și ultima clasată sunt în prag de colaps!

Venirea lui Toni Petrea a deblocat-o pe Chindia

Este, de asemenea, cea mai lungă și productivă serie de invincibilitate în primul eșalon, de la promovarea din vara lui 2019. Și practic, în afara băncii tehnice, nu s-a schimbat nimic, lotul e același ca în mandatul precedentului staff tehnic. 

În 11 runde, cu fostul tehnician, Chindia acumulase numai 3 puncte, fiind pe ultimul loc, fără nicio victorie, la 3 lungimi față de locul 15. Venirea lui Petrea chiar a declanșat acel declic pe care mulți îl vizează la schimbarea antrenorului, dar care nu e de cele mai multe ori și sinonim cu succesul.

„A știut cum să ne ia și citește foarte bine jocul”

Atacantul Daniel Popa, unul dintre cei mai vechi jucători ai echipei, explică: 

„Eram la pământ, toată lumea zicea că gata, Chindia e prima care pică. Dar am avut șansa să vină domnul Petrea, un antrenor care a luptat până în ultima clipă la titlu cu FCSB sezonul trecut. Și asta s-a văzut, are mentalitate de campion. A știut cum să ne ia, cum să ne vorbească. 

E echilibrat, are tact, știe să și glumească, dar nu face concesii când e vorba de muncă”. 

Apoi a continuat: „A schimbat multe, în primul rând, ne-a ordonat în teren. Mai are ceva, citește extraordinar jocul, anticipează adversarul și ne pregătim în consecință. Păi, înainte de meciul cu Hermannstadt am tot repetat cornerele și uite așa am câștigat. 

Înainte dădeam goluri, dar și luam mai multe. Acum suntem mai echilibrați, mai uniți. Și ne ține pe toți în priză, indiferent că unii joacă mai mult sau mai puțin”. 

Dacă rămânem modești și concentrați, eu zic că putem să facem o surpriză frumoasă și cu Farul. Ei sunt pe primul loc, joacă cel mai frumos fotbal, dar și noi suntem într-un moment bun:

- Daniel Popa, atacant Chindia

Cum au punctat Chindia și primele 8 din SuperLigă în utimele 6 etape

EchipăPuncte
Chindia16
Farul16
FCSB16
CSU Craiova13
CFR Cluj13
Petrolul9
Rapid8
Sepsi6
Hermannstadt4

Chindia a ratat primele pe octombrie

Conform Regulamentului de Ordine Internă de la Chindia, jucătorii încasează prime doar la victorii, câte 3.000 lei, dar cu condiția ca la finalul unei luni calendaristice să se afle în primele 12 locuri. Deși luna precedentă au avut 4 victorii și o remiză, târgoviștenii au încheiat-o pe locul 13, astfel că au ratat câte 12.000 de lei, iar aceste prime nu se mai reportează. 

Astfel, până acum, elevii lui Toni Petrea nu au încasat niciun bonus, iar la salarii sunt restanțe pe ultimele două luni. 

E greu să ratezi la mustață bonusurile, într-o lună în care ai 4 victorii. Conducerea ne-a promis că vom primi totuși o recompensă. Important e să o ținem tot așa și poate terminăm luna noiembrie în primele 12 locuri”, a comentat Daniel Popa, atacantul Chindiei.

Citește și alte știri de actualitate: 

Panduru l-a contrazis în direct pe Dică, imediat după Oțelul - FCSB: „O fi jucat, dar nu fotbal!” + ce n-a înțeles Nick la Pintilii

FOTO Noul stadion de 15 milioane de euro din Superligă prinde contur: „Batem Farul și jucăm aici în decembrie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Draconian
Draconian  •  11 Noiembrie 2022, 11:37

Ar trebui recompensati macar cu jumate din prime, îi vor bate si pe Farul , veti vedea, e o echipă pe val fara complexe, intr-o luna au si stadionu gata, va fi greu sa scoti puncte cu Chindia.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează