FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - PETROLUL

Chindia - Petrolul 1-2 » Le-au întors obrazul! Căbuz și gazonul de la Ploiești le-au adus victoria „lupilor”

Chindia - Petrolul Ploiești // foto: GSP
Chindia - Petrolul Ploiești // foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 22:25 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 22:33

Petrolul a învins-o pe Chindia, scor 2-1, în etapa 7 a play-out-ului Ligii 1. Meciul a avut loc la Ploiești, în casa „lupilor”, dar cu târgoviștenii gazde pe hârtie.

Programul etapei 7 din play-out

Petrolul a fost oaspete chiar la ea acasă în această seară. Meciul disputat pe „Ilie Oană” a avut-o pe Chindia drept gazdă după ce inaugurarea noului stadion din Târgoviște s-a amânat din nou.

Cu toate acestea, trupa lui Toni Petrea nu a părut intimidată de cei peste 4.700 de fani ai Petrolului și au deschis scorul încă din minutul 5. Neguț l-a presat pe Doua, care a pierdut mingea, balonul a sărit la Buș. Atacantul și-a făcut mingea prea lungă, dar Popadiuc a urmărit perfect și a înscris cu un șut la vinclu din marginea careului. 

„Găzarii” au acuzat lovitura golului primit și au fost aproape să-l încaseze și pe al doilea în minutul 14. Popadiuc a centrat din corner, Popa a reluat cu capul spre poartă, dar Doua a scos de pe linia porții.

„Eroare monumentală!” » Cea mai mare gafă văzută în play-out: greșeala copilărească a portarului i-a costat scump + explicația oferită la final
CHINDIA - PETROLUL
„Eroare monumentală!” » Cea mai mare gafă văzută în play-out: greșeala copilărească a portarului i-a costat scump + explicația oferită la final

Petrolul cu norocul

Târgoviștenii au atacat și după pauză și puteau majora scorul încă din minutul 47, când au avut 2 ocazii mari în câteva zeci de secunde, ambele semnate de francezul Corinus. Prima dată s-a înălțat de lângă Grigore la un corner și a zguduit transversala după o lovitură de cap, apoi la un alt corner l-a depășit pe același Grigore dar a trimis milimetric pe lâng poartă.

Ocaziile s-au răzbunat în doar 3 minute, când debutantul Diomande, intrat la pauză, a reușit să egaleze la capătul unei faze de cascadorii râsului. Mijlocașul din coasta de Fildeș a șutat de la 30 de metri, mingea a prins pământul în fața lui Căbuz, i-a ricoșat în obraz portarului dâmbovițenilor, apoi a intrat în poartă. VIDEO mai jos:

Chindia, oprită de VAR

Gazdele puteau reveni în avantaj în minutul 58, când Popa a luat o fază pe cont propriu și a înscris la colțul lung. Faza a fost analizată în cabina VAR, iar Ovidiu Hațegan l-a chemat pe „centralul” Barbu să revadă faza pentru că Sergiu Buș, aflat în ofsaid, a influențat jocul, făcând paravan în fața unui adversar. 

Barbu a decis apoi să anuleze reușita Chindiei. A fost 1-1 la capitolul bare, după ce și Irobiso a reluat în stâlpul porții o centrare a lui Budescu. Avea să fie 2-1 pentru Petrolul, după ce Grozav a șutat din marginea careului, mingea a țopăit din gazonul plin de denivelări peste mâna lui Căbuz, care a fost iar învins.

Petrolul este acum lider în play-out, cu 34 de puncte, 3 peste FCU Craiova, care nu a jucat încă în această etapă. Până la finalul rundei, Chindia poate fi depășită de oricare dintre UTA și FC Argeș, dacă una dintre acestea obține victoria în duelul direct!

FINAL » Chindia - Petrolul Ploiești 1-2

Chindia - Petrolul Ploiești, echipe de start: 

CHINDIA (4-2-3-1): Căbuz - Căpușă, Celea, Corinus, Ad. Ioniță - Dulca, Akhmatov - Popadiuc, D. Popa, Neguț (cpt.) - Buș
Rezerve: D. Moldovan - Vorobjovas, Dumitrașcu, C. Dinu, Cooper, Orozco, A. Șerban, C. Avram, Jipa
Absenți: Grubac, Chamed, Perianu, Boldor (accidentați)
Antrenor: Toni Petrea

PETROLUL (3-5-2): Vâlceanu - Papp, Meijers, R. Grigore - Doua, Purtic, Seto, Grozav, Țicu (cpt.) - Irobiso, Budescu
Rezerve: Leitner - M. Ioniță, Borța, Mathaus, Pashov, Diomande, L. Dumitriu, M. Bratu, R. Moldoveanu
Absent: Huja
Antrenor: Florin Pîrvu

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești) 
Arbitru: Marian Barbu; A1: Ferencz Tunyogi; A2: Adrian Popescu; Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan; Arbitru AVAR: Marius Marchidanu

Mai multe știri din Liga 1: 

Gigi Becali a sunat în direct să-l pună la punct pe Balaj: „Nu știe legea!”

Rotaru a dezvăluit ce i-a scris Andrei Ivan la două noaptea, după penalty-ul ratat cu FCSB: „Nea Mihai...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
dobrin
dobrin  •  05 Mai 2023, 22:29
Postat de cirus11 pe 05 Mai 2023, 21:39

Nu am mai vazut asa gol... mingea a prins pamantul mult in fata portarului, nu a sarit din gazon... pur si simplu portarul nu a reactionat. O avea probleme cu vederea, altfel nu exista vreo explicatie.

Poate pica ei in locul nostru.

cirus11
cirus11  •  05 Mai 2023, 21:39

Nu am mai vazut asa gol... mingea a prins pamantul mult in fata portarului, nu a sarit din gazon... pur si simplu portarul nu a reactionat. O avea probleme cu vederea, altfel nu exista vreo explicatie.

sibman
sibman  •  05 Mai 2023, 21:18

Se poate fluiera finalul meciului inca din min 45.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează