FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

EXCLUSIV Administratorul a dat în judecată chiriașii » Două cluburi au uitat să plătească banii pentru stadion

La Chindia, problemele financiare acumulate sezonul precedent se tot adună, Nu doar pentru cele 4-5 salarii restante la componenții lotului din campionatul trecut, care au depuse deja memorii la comisiile federale, dar și din alte părți.
La Chindia, problemele financiare acumulate sezonul precedent se tot adună, Nu doar pentru cele 4-5 salarii restante la componenții lotului din campionatul trecut, care au depuse deja memorii la comisiile federale, dar și din alte părți.

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 17:57 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 09:26

La Chindia, problemele financiare acumulate sezonul precedent se tot adună. Nu doar pentru cele 4-5 salarii restante către componenții lotului din campionatul trecut, care au depuse deja memorii la comisiile federale, ci și din alte părți.

Recent, CSM Ploiești, administratorul arenei "Ilie Oană", unde Chindia a disputat marea majoritate a partidelor considerate acasă din precedentele trei sezoane, a dat în judecată clubul târgoviștean pentru neplata facturilor pentru închirierea stadionului la mai multe partide din campionatul trecut. 

Andrea Mandorlini „aruncă bomba” la CFR Cluj: „E afară din proiect, afară din echipa noastră!”
CFR Cluj
Andrea Mandorlini „aruncă bomba” la CFR Cluj: „E afară din proiect, afară din echipa noastră!”

Chindia, dată în judecată

Conform unor surse din apropierea celor de la CSM, ar fi vorba despre 6-7 meciuri, suma totală fiind de 35.000-40.000 de euro. Costurile pentru închirierea stadionului "Ilie Oană", în cazul unei partide de Liga 1, sunt în jur de 6.000 de euro.

Administratorul a dat în judecată chiriașii » Două cluburi au uitat să plătească banii pentru stadion

După mai multe sesizări la adresa celor de la Chindia, CSM Ploiești a demarat acțiunea în instanță pe 12 octombrie, iar pe 15 noiembrie va avea loc primul termen în acest caz, la Judecătoria Târgoviște.

Datorii și de la eșarfe

În același timp, Chindia a mai fost dată în judecată, din septembrie, pentru o altă datorie de 20.000 de lei, la firma SC ABG Consulting Services SRL, din București. Este firma la care târgoviștenii au imprimat echipamentul de joc pentru toate echipele clubului în sezonul precedent. 

Administratorul a dat în judecată chiriașii » Două cluburi au uitat să plătească banii pentru stadion

Toate aceste restanțe, inclusiv litigiile cu jucătorii sunt din perioada în care clubul a fost condus de președintele Marcel Ghergu, demis în vară și înlocuit cu Andrei Cordoș. Acesta din urmă a plecat și el la începutul lui octombrie, acum postul fiind ocupat de Lorin Petrescu, patronul firmei Pro Activ, unul dintre sponsorii Chindiei. Următorul termen în acest proces va avea loc pe 29 noiembrie.

Petrolul are restanțe mai mari pe "Ilie Oană"

Chindia nu este singurul club rău-platnic în relația cu CSM Ploiești. Culmea e că și Petrolul are restanțe chiar mai mari la administratorul stadionului din oraș! În cazul "găzarilor" ar fi vorba chiar de mai multe partide, adică 8, pentru care nu s-au achitat facturile. Plus alte activități desfășurate pe "Ilie Oană", conferințe de presă, antrenamente etc. 

„Sunt datorii cumulate de câteva zeci de mii de euro, în jur de peste 60.000", susțin aceleași surse. Motiv pentru care CSM Ploiești a dat în judecată și clubul Petrolul, pentru a recupera respectivele restanțe.

Da, știu de acest proces, de alte datorii acumulate în trecut. Le vom achita pe toate, dar rând pe rând. Deocamdată vrem să stingem litigiile cu foștii jucători, până pe 31 decembrie. Apoi le-am cerut celorlalte entități unde mai avem de plătit să ne păsuiască până în ianuarie. Vor mai veni parteneri lângă noi, o să le rezolvăm pe toate
- Lorin Petrescu, președinte Chindia

Chindia a făcut o comandă de eșarfe la inaugurarea stadionului. Factura era mai mare, de 60.000 lei, președintele Ghergu a achitat jumătate, că atât a avut. Apoi a venit Cordoș, am vorbit cu el, a mai dat două tranșe de câte 5.000 de lei, după care nu mai răspundea. Am vorbit și cu noul președinte, cu Lorin Petrescu, să plătească diferența de 20.000 de lei, să nu mai începem un proces. Dar nu au mai dat nimic. 

Eu am demarat o procedură rapidă și nu vor avea ce face, vor plăti. Dacă nu, mergem până la capăt, cu poprirea pe conturi, cu procedura de faliment. Am prestat un serviciu, e normal să fim plătiți, conform contractului. Așa a fost și la Rapid, pe vremea lui Moraru. A intrat in faliment pentru datorii la ANAF și la alții, printre care și noi, unde aveau de plătit 22.000 lei

- Bogdan Gurău, patron ABG Consulting Services SRL

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

„Atunci ar trebui să desființeze Școala de Antrenori” » Mihai Pintilii acuză o alianță masivă anti-FCSB: „Cum să câștige nea Gigi, antrenorul? Să ne dea peste nas!?”

Nicolo Napoli, propus în Superligă, dar nu la FCU Craiova! Anunțul patronului: „Mi-a fost propus printr-un mesaj”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează