FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA

Ce se întâmplă cu antrenorul Chindiei? Președintele Consiliului Județean îl apreciază, primarul din Târgoviște e dur: „E nevoie să schimbăm ceva”

Soarta lui Adrian Mihalcea e pecetluită, aventura lui la Târgoviște va ajunge curând la final
Soarta lui Adrian Mihalcea e pecetluită, aventura lui la Târgoviște va ajunge curând la final

Articol de - Publicat marti, 13 septembrie 2022 09:34 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 10:03

Îngrijorat de căderea Chindiei, care a ajuns codașa SuperLigii, primarul din Târgoviște vizează o soluție radicală, în timp ce președintele Consiliului Județean spune că vor urma consultări și că „și conducerea administrativă trebuie să răspundă”.

Nu e un caz singular în SuperLigă. Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște s-au asociat cu Universitatea Valahia pentru a susține Chindia, clubul-fanion al regiunii. O echipă care de patru sezoane, de când a revenit în SuperLigă, tot pribegește pe arene străine când joacă acasă, în condițiile în care la propriul stadion se lucrează de mai bine de 3 ani. 

Basarab Panduru, contrariat de alegerea lui Omrani: „Incredibil! Să nu găsești un club în lume care să-ți dea banii ăștia?”
FCSB
Basarab Panduru, contrariat de alegerea lui Omrani: „Incredibil! Să nu găsești un club în lume care să-ți dea banii ăștia?”

Conform asocierii, cele două entități publice ar contribui în mod egal la bugetul clubului, cu 600.000-700.000 euro pe sezon

Surse din lumea fotbalului susțin însă că, în ultimii doi ani, ocupată cu proiectul stadionului, Primăria n-ar mai contribui la fel de mult și că și-ar mai fi pierdut din influență la club. Și că între cele două instituții, conduse de reprezentanți PSD, s-ar duce o luptă de culise pentru supremație, ținta fiind chiar Chindia.

Adrian Mihalcea și Sorin Paraschiv, aduși pe filiera CJ

În vară, Emil Săndoi a salvat echipa de la retrogradare, în barajul cu Chiajna, după care a plecat. În locul său a venit Adrian Mihalcea, susținut, conform acelorași surse, de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. 

Același care l-ar fi impus apoi ca director sportiv și pe Sorin Paraschiv, fost manager la Clinceni. O mutare neagreată de primarul Cristian Stan.

Ping-pong PSD cu Chindia Târgoviște

În august, nemulțumit de rezultatele, dar și de politica de transferuri, Stan era decis să revină mai activ în club: „După ce va fi gata stadionul, mi-am propus să asigur puțină consiliere juridică în acest sens. Mă pricep să citesc un contract. Nu e în regulă să mai pierdem jucători după trei etape. Poate că aici conducerea trebuia să fie mai intransigentă”. 

În același timp, șeful CJ afirma public, în ciuda rezultatelor, că „îmi place atitudinea lui Adi Mihalcea, îl văd așa, mai în vână. La fel și a lui Sorin Paraschiv, doar a fost căpitanul Stelei în Champions League. Cum au plecat însă anumiți jucători, să știți nu voi trece așa ușor peste acest lucru.

Împreună cu primarul am avut o discuție bărbătească cu președintele clubului. Sper să înțeleagă ceva. Dacă nu, știți cum e la fotbal, la două galbene nu mai rămâi pe teren”. 

Ce se întâmplă cu antrenorul Chindiei? Președintele Consiliului Județean îl apreciază, primarul din Târgoviște e dur: „E nevoie să schimbăm ceva”
Corneliu Ștefan, președinte CJ Dâmbovița

Primarul clar, președintele CJ Dâmbovița evaziv

Contactat de Gazeta Sporturilor, primarul Cristian Stan era îngrijorat de evoluția echipei, care a ajuns „lanterna” SuperLigii: 

„O să discutăm cu asociații, să vedem ce e de făcut. Nu este în regulă ce se întâmplă cu rezultatele echipei. Nu știu dacă se impune o schimbare la nivel administrativ, dar sigur trebuie făcut ceva la nivelul conducerii băncii tehnice. Probabil, în pauza pentru meciurile naționalei, vom lua o decizie”. 

La rândul său, șeful Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a fost mai evaziv: „Nu conduc eu clubul, suntem o asociație. Cine spune asta se ocupă de dezinformări. Eu nu mă implic în transferuri, în aducerea antrenorului, a directorului sportiv, asta e treaba președintelui Ghergu, dânsul s-a ocupat de asta. 

Noi doar îi sprijinim financiar. Chiar acum am dat către club 625.000 lei. Noi tot dăm bani și rezultate nu sunt! Trebuie să luăm o decizie. Ne vom întâlni cu asociații, cu echipa, cu președintele, cu antrenorul, cu directorul sportiv, pentru că trebuie să răspundă și ei. Dar nu știu când va fi această discuție”. 

Nu conduce Consiliul Județean această asociație, avem proporții egale. Și noi dăm aceleași sume ca și ei la club. Nu au preluat ei nimic, e doar așa, o percepție pe aici, prin zonă.

Cu stadionul am ajuns deja la lucrările de la acoperiș. Noi sperăm ca în noiembrie să finalizăm totul și echipa să se întoarcă acasă.

- Cristian Stan, primar Târgoviște

Ce se întâmplă cu antrenorul Chindiei? Președintele Consiliului Județean îl apreciază, primarul din Târgoviște e dur: „E nevoie să schimbăm ceva”
Cristian Stan, primar Târgoviște

Am aflat din presă despre acele transferuri de la echipă. Normal că ne-au deranjat, mai ales că nici nu am fost consultați, cum era normal. În ultima vreme, am dat altor formații din SuperLigă vreo 10 jucători, care erau de bază la noi.

E evident că lucrurile nu merg bine și vom avea discuții, să vedem ce măsuri se vor lua. E posibil să plec eu sau antrenorii, nu aș putea să vă spun ce se va decide.

- Marcel Ghergu, președinte Chindia

Mai multe știri din Liga 1: 

Mihai Stoica acuză arbitrajul după FCSB - FC Voluntari 1-1: „Lasă impresia că au paturi în dubă” » Ce faze reclamă

A jucat la FCSB, acum îl pune în gardă pe Omrani înainte de transfer: „Altfel nu mai intră”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  13 Septembrie 2022, 11:23

de cand Primarii si Presedintii de CJ, schimba antrenori? atunci care mai e rolul unui Presedinte la club? intreb pentru un prieten ...

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  13 Septembrie 2022, 10:42

Ati avut antrenor si l-ati dat afara...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează