FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA TÂRGOVIȘTE - FCSB

CHINDIA TÂRGOVIȘTE - FCSB 1-2 // FOTO+ VIDEO » Vintilă, acest exercițiu-experiment, e scos de Gnohere! „Bizonul” aduce victoria pentru FCSB în fața unei Chindii în care doar Moldovan are încredere

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2019 20:30

FCSB s-a impus cu 2-1 în deplasarea contra Chindiei Târgoviște, și a urcat până pe locul 7 în Liga 1. Conduși cu 1-0, roș-albaștrii au revenit după autogolul lui Leca și reușita lui Harlem Gnohere.

Un patron bogat câștigă duelul cu un antrenor foarte bun, gestionar al unui lot a cărui valoare e sub nivelul obișnuit din competiție.

Barcelona ar termina un sezon peste Osasuna în clasament, chiar dacă pe catalani i-ar conduce un antrenor de comedie, necalificat pentru standardul impus de istoria clubului, iar la formația din Pamplona s-ar afla pe bancă un "principal" excelent, pasionat și recunoscut în competiție drept un profesionist foarte bun.

 Exercițiul-experiment nu e testat în Spania, nici nu va fi vreodată!, însă Liga 1 permite niște concluzii pe baza unor astfel de date. 

FCSB e clubul cel mai bogat, lipsit de antrenor, dar cu un lot foarte bun, un amestec de tinerețe cotată bine pe transfermarkt și experiență plătită cu un miliard de lei vechi lunar. Atât câștigă Gnohere, autorul golului cu care roș-albaștrii au trecut în avantaj. A centrat Adi Popa și "Bizonul" a marcat cu o lovitură de cap pe care și-a pregătit-o liniștit, ca la un antrenament, încurajat de marcajul larg, visător al lui Pițian. 

Dar Pițian e nevinovat, de fapt! Și el, și Neguț, și Vadim Rață sunt fotbaliști de "B" pe care Viorel Moldovan i-a convins că ar fi capabili să evolueze în prima ligă, i-a antrenat și i-a organizat îndeajuns de bine pentru promovare, iar acum înregistrează împreună, tehnicianul și jucătorii, un parcurs prea bun în Liga 1. Prea bun față de valoarea lotului! 

Cu statutul de pitici ai campionatului și în atmosfera încinsă în care nu sunt obișnuiți să joace, cu zece mii de oameni în tribune la Ploiești, târgoviștenii au trăit din entuziasm în prima parte a jocului și au condus cu 1-0 grație unui gol pe care l-a înscris Daniel Florea. Când s-a stins energia artificială pe care o creaseră contextul și atmosfera speciale, Chindia nu s-a mai descurcat.  

Bogații au păstrat mingea în majoritatea timpului, au presat și au marcat de două ori. Moldovan trebuie să-și refacă echipa pentru salvarea de la retrogradare, un obiectiv realist. FCSB e din altă specie. Știința din antrenorat e rar de ajuns pentru victorii împotriva cluburilor cu bugete de cinci ori mai mari. 

 Chindia - FCSB 1-2

Echipele de start:

Chindia Târgoviște: Aioani - C. Dinu, Pițian, Leca - Martac, Rață, Bic, Dumitrașcu - Neguț, Florea, Dumiter
Rezerve: Popescu, Neciu, Dudea, L. Mihai, A. Burlacu, Cherchez, Benga
Antrenor: Viorel Moldovan

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Chorbadzhiyski, Planic, Panțîru - I. Cristea, I. Vînă, F. Tănase - Moruțan, Gnohere, Moutinho
Rezerve: Bălgrădean, C. Manea, Soiledis, I. Hora, Tsoumou, A. Popa, A. Niță
Antrenor: Bogdan Vintilă

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești
Arbitru: Ionuț Coza / A1: Ciprian Florin Danșa / A2: Ionel Valentin Dumitru / Observator: Dan Berbecaru

9.580 de spectatoriasistă la meci

3 surprize în „primul 11” al lui FCSB

Bogdan Argeș Vintilă a apelat la portarul Andrei Vlad între buturi, pentru a completa regula U21, în timp ce Chorbadzhiyski și Moutinho au revenit printre titulari. Interesant e că toți 3 au fost ultima dată titulari în meciul pierdut de FCSB cu Gaz Metan, la Mediaș, 0-4, pe 25 august, când Vintilă abia fusese numit ca antrenor principal la FCSB. 

+19 FOTO

Vezi și: 

CHINDIA - FCSB // VIDEO Bogdan Vintilă a răspuns punct cu punct: ce-l enervează cel mai tare, marea problemă cu jucătorii de la FCSB, când revine Dennis Man

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (335)
dybala21
dybala21  •  21 Octombrie 2019, 10:26
Postat de 4000deoi pe 21 Octombrie 2019, 09:45

Grohere lovește numai cu echipele satelit! Valoare maree!

acum si Chindia e satelit? :)))

4000deoi
4000deoi  •  21 Octombrie 2019, 09:45
Postat de amygos_sm pe 21 Octombrie 2019, 08:15

care steaua ma prostule? steaua prostilor ?

Grohere lovește numai cu echipele satelit! Valoare maree!

1333972873332893
Mihai Gruia  •  21 Octombrie 2019, 08:39

Hater's gonna hate :)

Vezi toate comentariile (335)
Comentează