FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - U CLUJ 2-2

VIDEO + FOTO Final dramatic în Chindia - U Cluj » Revenire de la 0-2 și gol la ultima fază

Chindia Târgoviște - U Cluj / FOTO: captură Orange Sport
Chindia Târgoviște - U Cluj / FOTO: captură Orange Sport

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2023 19:02 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 20:05

Chindia Târgoviște și Universitatea Cluj au remizat, scor 2-2, în etapa #26 din Liga 1. „Studenții” au condus cu 2-0, dar Chindia a revenit în repriza a doua și a egalat la ultima fază.

Diferențe mari nu prea mai sunt între nivelul suprafețelor de joc din perioada romantică a fotbalului și cea de acum. „Studenții” s-au învățat în ultimii ani cu hârtoapele de pe Cluj Arena, iar pe „Ilie Oană” s-au simțit ca acasă. Mai ales că Ioan Ovidiu Sabău a deblocat formați alb-negrilor de inhibiții. 

Thiam și Gomes, goluri superbe împotriva Chindiei » Doi colegi de la U Cluj s-au întrecut în lufturi
CHINDIA - U CLUJ
Thiam și Gomes, goluri superbe împotriva Chindiei » Doi colegi de la U Cluj s-au întrecut în lufturi

Analizele văzute din studio par să-i fi prins bine "Moțului", care a schimbat rapid sistemul de joc, într-un 4-3-1-2 cu Nistor pe post de coordonator, în spatele viteziștilor Thiam și Ze Gomes. Uvertura jocului îi prinde pe elevii lui Toni Petrea descoperiți în mai multe rânduri, Ioniță și Căpușă fiind cu o viteză în minus în fața „șepcilor roșii”. Cu excepția lui Cooper, care se zbate asemenea unui leu în cușcă, ofensiva Chindiei rămâne anesteziată.

Au și luftat, au și marcat

Poate noul sistem a lui Toni Petrea, poate orgoliul ultimelor partide au dezmembrat fluiditatea jocurilor realizate de formația din Târgoviște. 

Totuși, nici „șepcile roșii” nu excelează pe faza de atac și ies în evidență cu două lufturi ale lui Simion și Bic mai ceva ca la circ. Pentru Thiam, culoarea albastră a adversarilor pare a fi precum roșul în coridele spaniole. Se activează un declic care îi potențează forța de atac și sclipirea în fața porții, așa cum s-a întâmplat cu FCSB, când i-a semnat demisia lui Nicolae Dică. 

În finalul primei părți, Thiam înșiră din corp defensiva Chindiei și străpunge cu un șut perfect poarta adversă. Rețeta cu luftul și golul se mai repetă o dată în partea secundă. Bic mai dă o dată cu stângu-n dreptul, dar, cu noroc, balonul îi pică la țanc pentru foarfecă lui Ze Gomes, care plusează pe tabelă.

José Gomes
Mamadou Thiam
Mamadou Thiam
Mamadou Thiam
Mamadou Thiam
+31 FOTO

Remontada târgovișteană

Într-un picaj psihologic, Ilie le-a reaprins speranța celor de la Chindia după un fault inutil asupra lui Cooper, în careu. Neguț a dat revenirea cu un 11 metri transformat perfect. 

A fost asediu total la poarta lui Gorcea și Cooper s-a aflat în rolul principal la ultimul fluier, când a forțat defensiva „studenților” și l-a angajat perfect pe Neguț. A ridicat balonul decisiv, peste defensivă, și l-a găsit perfect pe Boldor, care a închis tabela, spre disperarea oaspeților. Remiza nu-i ajută pe alb-negri, care vor continua să ducă o bătălie acerbă în subsolul clasamentului.

Chindia a ajuns la 30 de puncte și este pe locul 9, în timp ce U Cluj este pe 14, cu 25 de puncte.

FINAL. Chindia Târgoviște - Universitatea Cluj 2-2

Chindia Târgoviște - Universitatea Cluj, echipe de start

Chindia: 33.Căbuz - 98. Căpușă, 6. Celea, 25. Boldor, 88. Ad. Ioniță - 17. Chamed, 8. Dulca, 66. Akhmnatov - 9. Cooper, 19. D. Popa 
Rezerve: 1. Moldovan, 5. Vorobjovas, 21. Orozco, 11. Atanasie, 23. Mihaiu, 16. Perianu, S. Buș, 91. Corinus 
Antrenor:  Anton Petrea

U Cluj: 33. Gorcea - 71. Martic, 18. Fl Ilie, 44, Ispas, 27. Chipciu - 94. Bic, 98. G. Simion, 8. Remacle - 19. Nistor - 21. J. Gomes, 93. Thiam 
Rezerve: 23. Iliev - 6. Miron, 17. Pitian, 52. Pires, 16. I. Filip, 26 Oancea, 22. I Goranov, 7. I. Stoica, 30. Horșia
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești 
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu și Ovidiu Artene 
Arbitru VAR: Iulian Călin / Arbitru AVAR: Andrei Chivulete

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Dan Petrescu își pune vestiarul în cap după eșecul cu Lazio: „În 2019 aveam jucători mai buni!”+ ce l-a întrebat Sarri imediat după meci

Rotaru îl acuză pe Becali de dezinformare: „Și se plânge de animozități, se vaită că are lumea ceva împotriva lui”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
rav410wrc
rav410wrc  •  17 Februarie 2023, 21:37
Postat de guimaraes1.0 pe 17 Februarie 2023, 17:31

Noroc cu offsideul altfel iar plangea ravwcdupa un datator de speranta loc 14.:-)

Semnez in alb pactul de neagresiune, dc tu chiar nu esti tibi_tanasuca_Firicel !! Parol !! In alta ordine de idei, datator de sperante pt noi, este chiar jocul nostru !! Pentru noi doar UTA conteaza !!

gillvincent
gillvincent  •  17 Februarie 2023, 19:54
Postat de guimaraes1.0 pe 17 Februarie 2023, 17:31

Noroc cu offsideul altfel iar plangea ravwcdupa un datator de speranta loc 14.:-)

te-ai grabit,ai crezut ca nu egaleaza chindia,ei uite tzeapa. dar tin sa te anunt ca se injumatatesc punctele si si mioveniul se poate salva lejer de la retrogradare si si petrolu poate sa retrogradeze lejer. asta este frumusetea competitiei. in playout nu este sigur nimic in ce priveste ramanerea sau retrogradarea,cel putin nu in primele 5 etape. dupa se cam stiu cel putin 2 sau 3 care raman ,nu si cine retrogradareaza.

gillvincent
gillvincent  •  17 Februarie 2023, 19:48
Postat de gojgaru pe 17 Februarie 2023, 19:10

Va asteptam la matineu sapcaliilor sau poate reeditam barajul de anul trecut .

hai ca esti glumet. voi va desfiintati in maxim 2-3 luni. si oricum sansele erau de sub 1% sa terminati in primele 4. daca nu v-ati fii desfiintat oricum terminati pe locul 9,maxim.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează