FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FCSB

VIDEO Liderul lui U Cluj nu o vede bine pe FCSB: „Va avea probleme. E «groasă» să joci în Giulești” » Alex Chipciu a analizat candidatele la titlu

Căpitanul lui U Cluj, Alexandru Chipciu. Foto: Instagram
Căpitanul lui U Cluj, Alexandru Chipciu. Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 01:13 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 09:02

Căpitanul lui U Cluj, Alex Chipciu, 34 de ani, a relatat în stilul personal cum a fost meciul orgoliilor cu FCSB. Apoi, a povestit cum e atmosfera în vestiarul „șepcilor roșii”.

U Cluj - FCSB s-a încheiat nedecis, remiză albă, luni seară. Un 0-0 care nu ajută prea mult echipa lui Ioan Ovidiu Sabău în perspectiva luptei pentru play-off. A fost însă un egal care a micșorat ecartul pe care gruparea lui Gigi Becali îl mai are față de Rapid (7 puncte) și față de CFR Cluj (10 puncte).

Note GSP după U Cluj - FCSB 0-0 » Un MVP, un „jupân” și multe frici
U Cluj - FCSB 0-0
Note GSP după U Cluj - FCSB 0-0 » Un MVP, un „jupân” și multe frici

Alex Chipciu se gândește la șansele pentru play-off ale echipei sale: „Cu echipele puternice am demonstrat fotbal bun”

După meci, căpitanul ardelenilor, Alexandru Chipciu, 34 de ani, a făcut cronica partidei. Unul dintre cei mai experimentați oameni de pe teren, fostul internațional a fost singurul care l-a stăpânit pe Florinel Coman, liderul alb-negrilor fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe teren.

„Am simțit lumea așa... Că puteam să luăm 3 puncte. Eu, personal, l-am simțit ca pe un meci greu, de luptă, n-am riscat nici ei, nici noi. Ideea e că rămânem acolo, la un punct de play-off. În lupta pentru play-off.

Cu echipele puternice am demonstrat un fotbal bun și că ne putem bate cu ele. Va fi un meci de totul sau nimic la Sepsi, trebuie să facem o partidă bună și să ne menținem șansele la play-off”, a explicat fotbalistul după meci.

Alex Chipciu, impresionat de Florinel Coman și de Darius Olaru: „Pleacă de nu-i mai vezi!”

Fotbalist cu 13 trofee în palmares, și în România, și în Belgia, dintre care șapte de campion, cu FCSB, cu Anderlecht și cu CFR Cluj, Chipciu a povestit cum a decurs duelul din teren cu Florinel Coman, fotbalist cu aproape un deceniu mai tânăr decât el.

Cu FCSB și cu Craiova am avut meciuri pozitive, egaluri toate. Cu CFR am avut prestație dezastruoasă. Chestii care țin de mentalitate. Te gândești că ai meci ușor cu Oțelul, vine Oțelul și te ia de jos. Toate echipele sunt aproape, ne adaptăm. Vedem ce va ieși până la sfârșit.

Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

7este nota pe care a primit-o Alex Chipciu din partea Gazetei Sporturilor pentru prestația din meciul U Cluj - FCSB (0-0), el evoluând ca fundaș dreapta

„(râde) Vorbeam cu soția și mi-a zis că am fost «bombă»! În același timp, aș spune că el și cu Olaru sunt la un nivel foarte, foarte bun. Sunt buni rău de tot. Sunt tineri, au putere, testosteron, e greu să te ții cu ei! Pleacă de nu-i mai vezi! În special, Coman, fizic, e foarte puternic.

Am pregătit meciul astfel încât să nu-l las pe Coman liber. Mă duceam prin față să dau gol și-l lăsam liber... Și apărea vreo «diagonală» și mă prindea la o sută de metri de el și nu mai aveam nicio șansă. Am făcut sprinturi, am jucat din experiență, poziționarea e mai bună decât atunci când eram tânăr. Atunci alergam ca dementul, peste tot!”, a explicat fotbalistul ardelenilor.

Liderul lui U Cluj nu o vede bine pe FCSB: „Va avea probleme. E «groasă» să joci în Giulești” » Alex Chipciu a analizat candidatele la titlu

Terenul ne-a incomodat și pe noi, și pe ei. Dai pe lângă, intră gheata, nu intră, n-a fost un meci spectaculos! Aici, la Cluj, iarna chiar e frig. N-ai bani de teren de antrenament încălzit, poate doar FCSB să aibă. Gazonul de pe Cluj Arena tocmai ce-a fost schimbat, a mai și costat atâția bani. N-avem gazon!

Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

Alexandru Chipciu, despre U Cluj, raportându-se la el însuși: „Sunt mai pesimist, ca să mă surprind”

Liderul din vestiarul „șepcilor roșii” a făcut, apoi, analiza propriei echipe în lupta pentru play-off, apoi pentru titlu. Este mulțumit, și nu prea, de ceea ce a sesizat la el în echipă.

„A intrat o stare în noi de nu mai suntem mulțumiți cu nimic. Facem egal la Craiova, "aaa, e prea puțin". Sau trebuia să batem pe FCSB! Cu cine să te bați, comparativ tinerii noștri, fără experiență, comparativ cu Coman și cu Olaru.

Parcă vedem doar «play-off, play-off», în rest, nimic bun. Obiectivul e «7-9», dar vrem în play-off. Dacă nu vom ajunge acolo, toți vor spune că e nasol.

Optimism există. Eu, de când m-am întors în România, sunt mai pesimist, asta ca să mă surprind! Văd și răul, sunt pesimist spre echilibrat. Toți colegii îmi vorbesc de play-off, dar eu, în discuțiile cu ei, îi țin pe genul "stați, așa!", să fie concentrați, să nu creadă că sunt prea buni”, a reacționat Chipciu.

6goluri și 4 assist-uri a adunat Chipciu în actuala stagiune în 27 de meciuri. În total, are 66 de meciuri, 8 goluri și 6 assist-uri pentru U

Analiza lui Alex Chipciu pentru lupta la titlu: „FCSB va avea probleme dacă nu joacă pe terenuri bune. E «groasă» să joci în Giulești”

Vizavi de lupta pentru câștigarea campionatului, Alex Chipciu a evidențiat câteva detalii:

„FCSB dacă nu va juca pe terenuri bune, va avea probleme. Altfel, dau și pleacă și nu-i mai prinzi! Dacă vor juca pe terenuri foarte bune, cei de la FCSB au cea mai mare calitate. Nu există jucători de nivelul lui Coman și Olaru.

Rapid cu publicul... E «groasă» să joci în Giulești! Și CFR are jucători puternici, a venit și Mutu, va fi o luptă interesantă”.

47de selecții a adunat Chipciu pentru națională, având și 6 goluri

VIDEO /  U CLUJ - FCSB » Alex Chipciu: „Nici una dintre echipe nu a riscat. Cu cine să se bată tinerii noștri? Cu Florinel Coman și Olaru?

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Adrian Cristea știe cum poate câștiga FCSB titlul: „Nea Gigi să dea cât mai puține informații”. De ce nu crede încă în remontada lui Dinamo

EXCLUSIV // VIDEO Ionel Ganea vrea o mare surpriză în lupta la titlu: „Să strângă cât mai mulți ani fără să ia campionatul!”. Ce apreciază la Rapid și la Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
psdciumarosie1
psdciumarosie1  •  20 Februarie 2024, 13:46
Postat de calinescu_ pe 20 Februarie 2024, 10:12

NISTOR si CHIPCIU au jucat ????

Echipa berceniului?

magic4ever
magic4ever  •  20 Februarie 2024, 11:00

Rahmani pleaca in maxim 2 ani la o echipa buna in vest,in timp ce Coman o sa imbatraneasca la Fcsb...

cordell.hull
cordell.hull  •  20 Februarie 2024, 10:49

Pe cine interesează echipa de la marginea Bucureștiului ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează