FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

INTERVIU // EXCLUSIV Nigerianul de la Petrolul, surprins de ce a găsit în țara noastră: „România e un paradox: și Rolls Royce, și sărăcie”

Christian Irobiso, Foto: Instagram @fcpetrolul.official
Christian Irobiso, Foto: Instagram @fcpetrolul.official

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 16:15 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 16:15

Christian Irobiso, 29 de ani, atacantul nigerian al Petrolului, a fost șocat de ceea ce a găsit în România. Totodată, a explicat care sunt planurile sale cu „găzarii” și cum a trăit retrogradarea cu Dinamo.

- Christian, ce-ți spunea numele România până să vii să joci în Liga 1? 
- Despre țară nu știam foarte multe, ci doar despre fotbal. Cunoșteam faptul că mulți fotbaliști portughezi au venit și au jucat aici, că au avut o viață bună aici, știam de Hagi, Maradona de România, a fost un mare, mare idol în țara voastră. Sincer, este un om extraordinar.

- Țara și orașele în care ai trăit cum ți se par? 
- E un paradox. Uneori, pare săracă, alteori, foarte bogată.

- Poți dezvolta? 
- Păi, sunt oameni care se vede clar că sunt extrem de săraci, dar alții au mașini uriașe și scumpe. Cum se poate?! Poți vedea Rolls Royce, Bentley și Jaguar, ca să nu mai zic de Mercedes sau BMW, într-un oraș nu foarte mare, cum este Ploiești. În Portugalia nu vezi așa ceva, poate doar la Lisabona sau în zonele de vacanță, vara. România are bogați mulți, dar și săraci... Cel puțin în privința mașinilor, sunt mai ceva decât în foarte multe zone din Occident.

Gigi Becali, ultimatum pentru Dică la FCSB: „Până atunci să fie pe loc de play-off”
FCSB
Gigi Becali, ultimatum pentru Dică la FCSB: „Până atunci să fie pe loc de play-off”

Christian Irobiso: „Dacă nu dorm, corpul meu o ia razna”

- Toți străinii sunt impresionați de mâncarea românească. 
- Mâncarea o iubesc. Orice. De la mămăligă cu pui la ciorbă, la mici (n.r.- pronunță în limba română felurile de mâncare).

- Cum este viața ta aici? 
- Ceva extrem de simplu. După antrenament, acasă, prânz, mult somn, în timpul săptămânii, cel puțin, așa-mi petrec eu timpul.

3 goluri în 7 meciuria adunat Irobiso la Petrolul

- Ești tânăr, nu mai ieși și tu? Mai ales dacă ești singur acasă. 
- Omule, dacă nu dorm, corpul meu o ia razna! De asemenea, vreau să mă focusez extrem de mult pe munca de la Petrolul. În afară de faptul că nu sunt o persoană care să iasă prin oraș, n-am fost niciodată, am un ritual zilnic pe care-l respect cu strictețe. Iar odihna este la loc de cinste.

Christian Irobiso: „Cu Petrolul vreau în play-off”

- Ai semnat în vară cu Petrolul după ce ai retrogradat cu Dinamo. Ce planuri ai cu prahovenii? 
- Să mergem în play-off.

- Ați avut și momente foarte bune, 7 meciuri fără înfrângere, dintre care 5 victorii, dar ultimele rezultate sunt două înfrângeri consecutive. Plus că sunt probleme financiare. Chiar se poate play-off-ul sau e doar reclamă? 
- Este cam devreme să spunem că vom fi acolo. Totuși, trebuie să crezi, să faci lucrurile să se întâmple, altfel o să mori fără a cunoaște dacă ai fi putut mai mult. Play-off-ul nu e nici prea devreme, nici prea mult.

2 goluri în 23 de partidea strâns Christian în tricoul medieșenilor, plus 3 assist-uri

- Cum resimți atmosfera pe „Ilie Oană” după o perioadă nefericită în cariera ta? După retrogradările și problemele de la Gaz Metan și Dinamo. 
- Fabuloasă. Este o simbioză bună între un stadion occidental, un public sud-american, o atmosferă care-ți dau curaj și atitudine.

- Din „câine roșu” ai ajuns „lup galben”. 
- Da, da. Dinamoviștii mă strigau „câine” sau „red dog”, cuvântul din limba română este unul dintre primele pe care le-am învățat când am ajuns la București. (râde) Acum, am devenit feroce, am ajuns la nivelul de „lup”. Sper să fie bine, nu prea a fost bine multă vreme. La Dinamo am avut un sfârșit tragic.

Christian Irobiso: „Suporterii au vrut să ne bată, a fost teribil”

- Ți-ai fixat un număr de goluri în primul sezon la Petrolul? 
- Sper cât mai multe. Nu știu, 15-20-23 de goluri, cât va fi să intre. Cât pot de mult.

8 meciuriare Iorobiso la Dinamo, marcând de trei ori

- Retrogradarea cu Dinamo a fost unul dintre șocurile istoriei campionatului intern. Tu cum ai resimțit? 
- A fost groaznic. Am crezut că va fi ceva special să semnez cu Dinamo. Nu pot să uit un moment teribil, când am fost foarte panicați, noi, jucătorii, cu orele blocați la stadion, cu agenții de securitate ferindu-ne de furia suporterilor foarte nervoși. Au vrut să ne bată, au fost momente foarte proaste, care au cântărit greu și pentru meciul decisiv cu U Cluj.

- Tu te referi la prima partidă de la baraj cu U Cluj, în deplasare, scor 0-2, când ați stat peste două ore în vestiar, de frica furiei fanilor. 
- Da, teribil. Nici la retur nu am putut schimba soarta potrivnică, deși am încercat, credeți-mă. Totul a fost contra lui Dinamo în ultimul sezon, e incredibil câte s-au adunat. În tur, Dinamo a lovit de două ori bara, eu o dată, am avut și alte ocazii uriașe, iar adversarul a câștigat cu 2-0 din tot atâtea oportunități.

- De ce a ajuns Dinamo într-o asemenea situație? 
- Noi, cei care am venit pe final de sezon, eu fiind chiar ultimul transfer, la jumătatea lunii martie, n-am mai putut salva nimic. Era prea târziu.

- Bun, târziu, însă de ce s-a ajuns la asta? 
- Totul era la pământ, jucătorii nu erau motivați. Au fost mulți antrenori, am înțeles că au fost peste 50 de fotbaliști doar într-un singur sezon. Cum să faci performanță?

- Mulți jucători l-au acuzat pe Dusan Uhrin după retrogradare. Ai ceva de reproșat? 
- Antrenorul a încercat, noi la fel, dar n-a fost de ajuns.

180 de minutea bifat Irobiso în barajul de retrogradare/promovare în duelul dintre Dinamo și U Cluj, scor 0-2, 1-1

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB a pus ochii pe alt jucător de la Farul » MM Stoica nu s-a ascuns: „A ieşit în evidenţă”

Dan Petrescu și Nelu Varga s-au întâlnit, în sfârşit! » Noul obiectiv stabilit de patronul clujenilor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
Cornelwilde
Cornelwilde  •  24 Septembrie 2022, 18:48

În ce țară nu este saracie?Toți baga aceasi placă .

propaganda
propaganda  •  24 Septembrie 2022, 17:45

Titlul nu e bun penru ca sugereaza o discrepanta uriasa intre bogati si saraci. Ea exista, dar toata tara se ridica. Saracie extrema e prezenta si in Spania, nu numai in Portugalia. In cativa ani, saracii din Romania vor peste saracii din sud.

propaganda
propaganda  •  24 Septembrie 2022, 17:43

Articol PROST SCRIS. Nu s-a referit ca Romania ar fi saraca, pentru eu am fost in Portugalia si cunosc bine situatia de acolo, s-a referit ca la noi deja exista clase sociale foarte ridicate. La nivelul capitalei Portugaliei si in orasele gen Ploiesti. Dovada ca Romania va fi mult peste Portugalia in viitor. Trist e ca unele clase sociale romanesti nu se ridica. :( E si greu, dar evoluam totusi..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează